Gran Canaria eller Tenerife – hvilken øy er best?

Sommer hele året med 2700 soltimer, temperaturer som sjelden kryper under 20 grader og strender så langt øyet kan se. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor øyene lokker så mange besøkende. Vanskeligere kan det være å velge hvor du skal reise. Hvilken øy er best? Gran Canaria eller Tenerife? Her får du hjelp til å velge hvilken øy som passer for deg.

Kanariøyene, denne øygruppen og tilfluktsstedet for soltørste sjeler, vest for Vest-Sahara og sør for Madeira, har fungert som paradis i flere tiår. Og interessen er fortsatt like høy. Øyenes posisjon på kartet gir dem en særegen og unik natur. Som et helt kontinent komprimert på respektive øy, omtrent. Uansett om du har planlagt reisen lang tid i forveien eller er ute etter en restplass i siste øyeblikk, så kan tipsene under være nyttige.

Se og gjøre på Gran Canaria

Vakre sandstrender, gode bademuligheter og masnge fine hotell rundt hele øya gir mange muligheter. Her finner du både storbyen Las Palmas med den gylne Playa de las Canteras i nord, og de vakre sanddynene i Maspaloms ved Playa del Ingles i sør. Den eventyrlystne forelsker seg fort i øyas midtre områder med kupert natur og fantastisk utsikt fra øyas topp Pico de las Nieves. I nærheten også de historiske byene Teror og Artenara. Det beste er at det bare tar en time tvers over hele øya med buss eller bil, noe som gjør at du rekker å se mye på begrenset tid.

De beste hotellene på Gran Canaria

Vil du bo kongelig med nyrenoverte rom, romslige basseng og all inclusive inkludert? Da er RIU Vistamar ved Amadoresstranden i Puerto Rico perfekt for deg. I den samme byen kan du få en unik opplevelse i hotellet The One, der hver leilighet har privat terrrasse og basseng. Du får naturligvis også en flott ferie hvis du bor på klassikeren Revoli Playa.

Bassengområde på RIU Vistamar ved Amadoresstranden.
Romslig bassengområde på RIU Vistamar ved Amadoresstranden.

Reise med barn og familie

Reiser du i et større reisefølge eller med barn og familie? Radisson Blu Resort & Spa Mogan er et førsteklasses familiehotell med flere basseng, barneklubb, treningsrom og spa. Reiser du med et mindre budsjett, er Africana et bra alternativ nær stranden i Playa del Ingles.

Shopping og restauranter på Gran Canaria

Bypuls, shopping og restauranter får du naturligvis mest av i øyas storby Las Palmas. Cantur City Hotel ligger midt i byen, bare 50 meter fra stranden og drøye 10 minutter med bil til byens beste isbar: Heladeria Peña la Vieja!

Topptips på Tenerife

3718 meter, så høyt er fjellet som rager over Tenerife og dens naboøyer. Det er en fantastisk opplevelse å besøke Teide og gå langs de støvete stiene av gammel lava mens du lar tankene fare til gamle dager og alt som har skjedd her. Ta også en titt på det marine livet rundt øya. Utenfor Costa Adeje og Los Cristianos ligger ett av de tre beste stedene i verden for å se dyr som delfiner og kaskelotter.
Bare 30 kilometer derfra ligger Playa de la Arena med blant annet Siam Waterpark. Her finner du utallige vannsklier tilpasset både store og små, noe som gjøre det morsomt for hele familien!

Luksushotell på Tenerife

Er du ute etter luksus og komfort er Botanico & The Oriental Spa Garden et topp valg. Både kongelige og ekspresidenter har bodd her, og det er ikke uten grunn. Spa-avdelingen er i verdensklasse, det samme gjelder rommene og servicen. Når vi snakker om førsteklasses service, RIU Buena Vista i Playa Paraiso er et utrolig populært hotell, og det er det mange grunner til. Det er et paradis for bassengelskere og all inclusive er inkludert.

Basseng med utsikt
Luksuriøs utsikt fra Botanico & The Oriental Spa Garden på Tenerife.

Voksenhotell og rolig atmosfære

Ønsker du en voksen atmosfære, i et område der populære Los Cristianos og Playa de las Americas møtes, er Saint George et bra alternativ. Helt barnefritt er det imidlertid ikke, da er det bedre å bo på nærliggende Vanilla Garden der aldersgrensen er 18 år. Blue Star Marylanza Suites & Spa tilbyr muligheten for en mer aktiv ferie, med Tenerifes beste treningssenter og gåavstand til golfbaner. Når pulsen har gått ned passer det utmerket med et besøk i hotellets spa, ett av øyas absolutt beste.

Reiser med TUI til Gran Canaria og Tenerife.

Du kan reise til de fleste reisemålene på Gran Canaria og Tenerife hele året. Det er imidlertid størst utvalg av reisemål i vinterhalvåret. Da flyr også våre komfortable charterfly dit. God ferie!