2018-03-01

Verdens beste øyer

Reiselivsmagasinet Condé Nast Travellers-lesere kårer hvert år sine favorittøyer. Topp 20-listen fra 2017 inkluderer alt fra Thailands Koh Samui og Bora Bora i Fransk Polynesia til Malta i Middelhavet. Vi kan godt forstå hvorfor disse øyene ligger på topp, og vi tilbyr reiser til flere av favorittene. Kanskje du finner nettopp din drømmeøy på lista?

20. Korsika (Frankrike)

Øya er som den perfekte blandingen av Frankrike og Italia. Øya tilhører Frankrike og fransk (eller korsikansk) er språket, men den italienske påvirkningen kan du se overalt, og ikke minst i Korsikas matkultur.

19. Jamaica

Kremhvite strender, turkist hav og palmer som vaier i takt med reggae-musikk gjør Jamaica til en favorittøy. Du kan også besøke fosser og romdestillerier.

18. Capri (Italia)

En liten, men veldig romantisk øy utenfor Italias kyst. Capri tilhører provinsen Napoli. Ikke gå glipp av stemningen på Piazza Umberto, det magiske lyset av Grotta Azzurra (Blue Cave) eller en båttur rundt øya.

17. Hawaii-øyene

Øygruppa Hawaii består av flere øyer, men mesteparten av befolkningen bor på Hawaii, Maui og Oahu. Hawaii kan skryte av verdensberømte Waikiki Beach (og mange flere strender), hovedstaden Honolulu, Pearl Harbor, botaniske hager og spektakulær natur.

16. Barbados

Reklamefilmstrender, komfortabelt klima og snorkling blant havskilpadder er bare noen av grunnene til at Barbados er en av de mest velkjente øyene i Karibia.

15. Mauritius

Her finner du hvite strender, vakre korallrev og turkist vann. Et topp reisemål hele året, mener vi – les mer om TUIs Mauritius her.

14. Bora Bora (Fransk Polynesia)

Bora Bora er en del av Fransk Polynesia i Stillehavet, og er populær blant kjendiser, filmstjerner og jetsettere. Hit har blant annet Ellen DeGeneres, Brad Pitt og Orlando Bloom reist.

13. Langkawi (Malaysia)

Malaysias mest populære ferieøy med hvite korallstrender, templer og turstier blant fosser og orkideer i regnskogen. Med TUI kan du reise til Langkawi med rutefly.

12. Bahamas

En øygruppe som tilhører Karibia. En av øyene i Bahamas er bebodd av ville griser, som liker å kjøle seg ned i det krystallklare vannet. Hvordan de kom dit er en gåte, men i dag er det populært å reise på båttur til den øde øya, for å fotografere de svarte badeglade grisene.

11. St. Barths

Også dette er en øy i Karibia. St. Barths er faktisk en tidligere svensk koloni. Dette kan man se i bynavn som Gustavia (hovedstad) og gatenavn som Rue August Nyman.

10. St. Lucia

En vulkansk øy i Karibia med tropiske skoger og nydelige strender. St. Lucia er et selvstendig land, men er fortsatt en del av det britiske imperiet med dronning Elizabeth II, som hersker monark.

9. Sardinia (Italia)

Med grønne fjell, olivenlunder, sjarmerende småbyer og lange strender er det ikke rart at Sardinia kvalifiserer seg til topp 20-listen. Se vår film om Sardinia, så forstår du hva vi mener.

8. Malta

Smale smug, vingårder og fargerike fiskebåter venter på deg hvis du reiser til Malta. I tillegg til dette kan du finne partyliv rett rundt hjørnet, hvis du har lyst til det.

7. Seychellene

Øygruppen er preget av dramatisk natur, skoger, unikt dyreliv og strender med kritthvit sand og granittklipper. George Clonney reiste på bryllupsreie til Seychellene i 2014 sammen med Amal Alamuddin.

6. Bali (Indonesia)

Kanskje den vakreste av Indonesias 14.000 øyer. Smaragdgrønne terrasser, høye fjell, fine sandstrender og surfing i verdensklasse er bare en liten del av alt som finnes på Bali.

5. Koh Samui (Thailand)

Koh Samui har palmekledde strender, jungel og fargerike markeder. På den nordøstlige delen av øya ligger hotellet TUI Sensimar Koh Samui, et hotell med moderne design og bare noen få barfotsteg til stranden Maenam Beach.

bkk-koh-samui-tui-sensimar-koh-samui__0313445
Stranden nedenfor hotellet TUI Sensimar Koh Samui.

4. Maldivene

Med mer en tusen tropiske drømmeøyer er det ikke rart at denne øya er blant topp 5 på listen. Landet består av mindre øygrupper og atoller, den ene mer fristende enn den andre. Her kan du se våre reisemål på Maldivene.

maldives-lhaviyani-atoll-kuredu-island-resort-spa_beach_0278882
Fjerde plass: fantastiske Maldivene.

3. Sicilia (Italia)

Middelhavets største øy lokker med strender, romantiske småbyer, kulturhistorie og motebutikker. Her er også rikelig med delikatesser fra øyas egne matskap. Alt dette er bare noen timer unna! Her kan du lese mer om reiser til Sicilia.

2. Balearene (Spania)

Øyene Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera og Cabrera, er ofte kalt Balearene. Her er det alt fra barnevennlige grunne strender på klassiske Mallorca og hemmelige viker på Menorca til nesten karibiske strender og vibber på lille Formentera. Hvis du vil vite mer om de ulike øyene, kan du lese vår hurtigguide til Balearene.

1. De greske øyer

Med tusenvis av øyer å velge mellom, er Hellas et favorittreisemål år etter år. Leserene av Condé Nast Traveller-magasinet mener også at det er verdens beste øyer. Har du vanskeligheter med å velge hvilken øy du vil reise til? Les gjerne vår guide over de greske øyer. Her kan du lese om vakre Santorini og Kos med strender og sykkelstier. Og så får du vite hvorfor Rhodos er øya med noe for enhver smak. Her kan du lese TUIs tips over de beste strendene i Hellas!

Lignende innlegg

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24