Reiser
til
Malta

Pris fra

...

Våre hotell

15 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra St Julian’s
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadValletta
  • SpråkMaltesisk, engelsk
  • Befolkning436 947

Reiser til Malta

Malta

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for snorkling. I tillegg finner du fargerike fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Her kan du nyte god mat og drikke og du har et natteliv med høy puls rett rundt hjørnet – hvis du vil.

Malta er et land og en øygruppe i Middelhavet, sør for Sicilia. De tre største øyene er Malta, Gozo og Comino. Alle med sin egen karakter. Til tross for at Malta ikke er spesielt stor er det likevel mye å oppleve i løpet av en ferieuke eller en helg. Du kan reise til Malta hele året og høysesongen er lang, det er vanligvis sommervarme fra april til november.

Ridderborger og palass

Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. Med beliggenhet i Middelhavet har Malta blitt utsatt for gjentatte angrep og de har vært under både fønikere, kartagere, romere, arabere, korsridder, franskmenn og til sist engelskmenn. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilmer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones.

Malta er for foodies

Matkulturen er like fargerik som landets historie. På Malta kan du gå på afternoon tea, spise meze og bestille en tallerken antipasti. Mange restauranter har fokus på middelhavskjøkkenet og fisk- og skalldyrrettene er førsteklasses. Prisene er lavere enn i mange andre land rundt Middelhavet.

Hotell og reisemål

Hotellene våre ligger i Sliema og St. Julians, to feriesteder på Maltas nordøstkyst som nesten har vokst sammen. Vi har også hotell i St. Pauls Bay som ligger lenger nordover. Badeklipper, restauranter og nattklubber kompletteres av hotell med store bassenger og mange fasiliteter. Hotellets utebassenger er ofte stengt i perioden november-mars.

  • Sliema – øyas største by med restauranter, fortauskaféer og fine klippebad
  • St Julian's – sol, bad, dykking og øyas beste uteliv
  • St Pauls Bay – sol, bad og mange uteserveringer

Opplevelser på Malta

Lei en bil og opplev badebukter med suverene dykkemuligheter. Fortsett til middelalderbyen Valletta med stormesterpalasset og mange trivelige gater. Gå heller ikke glipp av Mdina, øyas gamle hovedstad som er omgitt av en mur og en magisk atmosfære.

Gozo og Camino

Naboøya Gozo er grønnere og mer kupert, tempoet rolig og fredelig. Her kan du spane inn grotten der Odysseus ble holdt som kjærlighetsfange og bade ved Gozos mest populære strand Ramla Bay. Gå heller ikke glipp av den lille øya Camino med den kjente Blå lagunen. Vannet er turkist og havbunnen av hvit sand. Om sommeren går det ferger fra Malta til Gozo og Camino.

Bestill et cruise til Malta

Med TUI kan du også dra på cruise til Malta. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på, og du får se flere reisemål på en og samme reise. På et cruise til Malta og havnen ved Valletta har du inngangsporten til den fargerike og historiske øya. Det klare vannet gjør det perfekt til snorkling. Byen har også mengder av borger, katedraler og barokkpalass. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Malta