2016-10-31

5 grunner til å velge Montenegro

Du flyr direkte og det tar bare 3 timer å fly til lilleputtlandet ved Adriaterhavet. Her finner du strender, lokaldyrkede delikatesser og grønne fjell som forklarer hvorfor alle beskriver Montenegro som det nye Kroatia.

1. Strendene

Både Budva og Becici ligger ved hver sin lange strand. Til forskjell fra Kroatia består strendene her av for det meste sand og litt småstein – perfekt for barfotlivet. Hvis du orker kan du ta en løpetur om morgenen langs strandpromenaden i Budva. Da ligger havet speilblankt og det er ofte et litt spesielt disig lys når solen titter frem over fjellkanten.

2. Utflukt til Przno

Badebyen Przno er en liten fiskerlandsby med en strand der kaféer og restauranter ligger tett i tett. Mens du tar det rolig på stranden tøffer fiskebåtene frem og tilbake med det som senere serveres på restaurantene.

3. Dagens fangst på bordet

På de fleste restaurantene er det dagens fangst som serveres – alt fra blekksprut til skalldyr. På mange restauranter presenteres fiskene på store fat, og du får selv velge hvilken fisk du vil ha tilberedt. Hvis du orker dessert er de syndig gode priganice et must – luftige donuts som dyppes i honning.

4. Grønne fjell

I innlandet byttes strendene ut med dype raviner og fjell med vingårdsterrasser. Skadarsjøen som grenser mot Albania er Sør-Europas største innsjø og et paradis for fugletittere – her tar både hegrer og pelikaner en pause. Liker du mer fart og spenning finnes det rafting i Tararavinen, sombare overgås av Grand Canyon i størrelse.

5. Sjørøverbyen Kotor

I et landskap som minner om de norske fjordene ligger byen Kotor i en bukt med samme navn. Byen er grunnen til at så mange suvenirer fra Montenegro har sjørøvertema. Når du slår deg ned på en av kaféene ved byporten, er det ikke usannsynlig at du blir servert av en etterkommer av en de store sjørøverfamiliene som en gang herjet langs kysten.

Les mer om TUIs Montenegro