5 ting du ikke visste om Kapp Verde

Feriefavoritten Kapp Verde er mest kjent for sine lange strender og varme klima. Men øyriket består ikke bare av sol, varme og behagelig bris. Vi har laget en liste over fem ting du bare kan oppleve på Kapp Verde.

Ikke gå glipp av dette på Kapp Verde

  1. Vrakdykking på skipskirkegården. Utenfor Sal ligger det mange fartøy på havets bunn. Det er flere dykkerfirmaer som arrangerer turer til vrakene.

  2. Sanddyner, ørken og tropisk jungel. Naturen er svært forskjellig på de 15 øyene. Sal har et flatt ørkenlandskap med fin sand. Santo Antao er en kupert øy med tropisk vegetasjon og på Fogo finner du et stort vulkankrater.

  3. Bad som i Dødehavet. Ved saltutvinningen i Pedra da Lume på Sal kan man flyte rundt i saltvannsbasseng og kjøpe med fint badesalt hjem.

  4. Musikk med hjerte og smerte. Den tradisjonelle musikksjangeren morna består av følelsesladede sanger akkompagnert av gitar eller fiolin. Stikk innom en klubb og la deg rive med i følelsen av evig lengsel.

  5. Grogue for de tøffe. Nasjonaldrikken heter grogue og er en type sukkerbrennevin. Smaken minner litt om grappa og rom og er ikke noe for sarte ganer.

Nysgjerrig? Les mer om TUIs utflukter på Kapp Verde her.

Kanskje skipsvraket utenfor Boa Vista har tilhørt pirater?
Det er på Sal du finner de lange sandstrendene........
....men på naboøya Santiago er det grønne fjell.
Argentina har tango, på Kapp Verde er det morna som gjelder.
Bestill et glass av Kapp Verdes nasjonaldrikk grogue . Det smaker som det høres ut.