En hurtigguide over Balearene

Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera. Fire spanske øyer som nok er mest kjent hver for seg, men sammen med over 100 mindre klippeøyer utgjør de Balearene – en øygruppe som tilbyr alt fra kjente turistmål til uoppdagede perler. Her finner du fantastiske strender og spektakulær natur, men også historiske severdigheter og et pulserende natteliv. Hvilken øy passer best for deg? Her får du en rask oversikt over Balearene.

Mallorca – allsidig og spektakulær

Milelange strender (bokstavelig talt, den lengste er 14 km) og vakker natur med bratte klipper som stuper ned i Middelhavet. Legg til en endeløs rekke med severdigheter og ting og gjøre så har du en beskrivelse av hele Mallorca. Mallorca er den største og mest allsidige av øyene i Balearene og passer ypperlig for deg som vil ha litt av alt og ikke ønsker å velge bort noe. Her finner du alt fra fine vandringer og sykkelturer mellom sjarmerende landsbyer i den spektakulære fjellkjeden Sierra de Tramuntanas, til dykking, familievennlige strender og et pulserende byliv i Palma – Balearenes svar på Barcelona.

Menorca – urørt idyll med rik kulturarv

Balearenes nest største øy Menorca er full av urørt natur og interessante fortidsminner. Og langs kysten finner du hundrevis av turkise badebukter med brede sandstrender og krystallklart vann. I den lille hovedstaden Mahón, på den østre enden av øya, ligger en av verdens største naturlige havner. På den andre siden av øya ligger dens forgjenger, Ciutadella, full av middelaldergater med kirker, palass og festninger. Her kan du kombinere avslappende byliv med historiske severdigheter og naturopplevelser. Menorca tilbyr også noen av Balearenas beste dykkesteder.

Ibiza – partyparadis med fred og ro rundt hjørnet

Ibiza var lenge et eksklusivt tilfluktssted for livsglade bohemer og hippier. Og de finnes fortsatt, spesielt på nordsiden av øya. Men i dag er Ibiza kanskje mest kjent som Balearenes partydronning, med sitt livlige klubbliv og et stort utvalg av restauranter og barer. Hver sommer spiller mange av verdens beste DJs her, og hvis det er noe som representerer Ibiza så er det fornøyelser – både for barn og voksne. Rundt øya ligger det mange vakre badebukter og feriesteder som passer like bra for ferierende familier som for deg som ønsker fullt tempo i San Antonio og Ibiza by.

Formentera – en oase av sandstrender

Bare en halvtimes båttur sør for Ibiza ligger Formentera, den minste av Balearenes fire hovedøyer. Den kalles av og til for Middelhavets Karibia – og det med rette. Et snorkleparadis der kritthvite strender med turkist vann avløser klippeformasjonene rundt hele øya. Ettersom Formentera er Balearenes minst utbygde øy passer øya perfekt for deg som helst vil velge selv hvem du deler stranden med. Øya er også nesten helt flatt, noe som gjør at den er utmerket for en oppdagelsestur med sykkel eller moped. Hvor mange strender rekker du egentlig på en dag? Formentera kan bestilles som en kombinasjonsreise med Ibiza – selges fra Gøteborg og Stockholm.