2018-05-02

Derfor må du oppleve øyparadiset Kapp Verde

På en afrikansk øy i Nord-Atlanteren, like utenfor Senegal-kysten, venter tropisk klima, solskinn og eksotiske strender du alltid har drømt om å besøke. Vi snakker selvfølgelig om vakre Kapp Verde og det herlige reisemålet Boa Vista, med eventyrlige hoteller, fargerike hus og avslappende atmosfære.

Tenk deg at du står med bare føtter i fløyelsmyk sand, du kjenner en varm og behagelig bris mot ansiktet og alt du ser foran deg er milelange strender med turkisblått vann – akkurat slik føles det å være på den vestafrikanske øya Boa Vista på Kapp Verde. Her er våre 5 grunner til hvorfor du bør besøke det tropiske øyparadiset i vinter.

1. Reisetid under 10 timer

Kapp Verde er en eksotisk destinasjon, men reisetiden til varmen er kortere enn til flere av våre andre drømmereisemål, som for eksempel Mexico eller nyheten Vietnam. Kun 2 ½ time med fly fra de mer kjente Kanariøyene ligger populære og uberørte Boa Vista, og du reiser direkte fra Oslo med TUI fly i vinter. Den totale reisetiden er på under 10 timer og det er mange måter å gjøre flyturen ekstra fantastisk på. Tidsforskjellen fra Norge er også liten, kun 3 timer i sommerhalvåret og 2 timer i vinterhalvåret, så du blir ikke "jetlaged" i ferien!

2. Tropisk klima

Med 350 soldager i året er du garantert en strålende ferie på Kapp Verde. På grunn av nærheten til ekvator har øygruppen et tropisk klima, og det gjør Boa Vista til et varmt reisemål året rundt! Den gjennomsnittlige dagtemperaturen er på 25 grader, så husk å pakke badetøy, solkrem og sommerklær før avreise. Og vil du ha en pause fra solen er det bare å trekke inn i skyggen fra de frodige palmene.

Uansett hvor du bor på Boa Vista har du alltid en myk sandstrand som nærmeste nabo. Velg blant store og eksklusive RIU-hoteller eller mindre og sjarmerende bosteder, som for eksempel idylliske MarineClub.

Hvis du vil ha en ferie med total avslapning skal du velge RIU Touareg, som ligger sydvest på Boa Vista. Her bor du utenfor allfarvei, rett ved den fantastiske stranden Praia Lacacão, og er omringet av natur på alle kanter. All inclusive er inkludert og du kan velge om du vil bo i den offentlige delen, som er for alle, eller den egne voksendelen.

RIU Karamboa har den samme luksusen som RIU Touareg, men ligger nærmere øyas største by, Sal Rei. Ta sandalene i hånda og gå barfot inn til de fargerike murhusene i byen, som både er pene å se på og ikke minst veldig Instagram-vennlige. Et godt tips er å besøke de lokale markedene, som har et rikt utvalg av fristende frukt- og grønnsaker.

Du trenger ikke snø for å ake – det er faktisk helt «sandt»! På TUI Collection-utflukten Sørsidens skatter kan du blant annet teste ut «sandboarding» og rutsje nedover sanddynene i Viana-ørkenen, enten alene eller med en venn om bord. På utflukten får du også oppleve Kapp Verdes kultur, smake på nasjonalretten Cachupa og besøke de to kontrastbyene Povoação Velha og Rabil. Dagen avsluttes med bading på en av verdens beste strender, Santa Monica Beach, som er en 1,8 mil lang og uberørt sandstrand med krystallklart vann.

Vil du oppleve utelivet på Boa Vista kan du bli med på Sunset Party på Morabeza, som er en lokal beach club i Sal Rei. Tre-retters middag og flammeshow på stranda er inkludert, og du har en fantastisk utsikt mot byen i den ene retningen og RIU Karamboa i den andre. Nyt den vakre solnedgangen med en du er glad i – og husk å ta bilde til Instagram!

4. Spennende utflukter

Du trenger ikke snø for å ake – det er faktisk helt «sandt»! På TUI Collection-utflukten Sørsidens skatter kan du blant annet teste ut «sandboarding» og rutsje nedover sanddynene i Viana-ørkenen, enten alene eller med en venn om bord. På utflukten får du også oppleve Kapp Verdes kultur, smake på nasjonalretten Cachupa og besøke de to kontrastbyene Povoação Velha og Rabil. Dagen avsluttes med bading på en av verdens beste strender, Santa Monica Beach, som er en 1,8 mil lang og uberørt sandstrand med krystallklart vann.

Vil du oppleve utelivet på Boa Vista kan du bli med på Sunset Party på Morabeza, som er en lokal beach club i Sal Rei. Tre-retters middag og flammeshow på stranda er inkludert, og du har en fantastisk utsikt mot byen i den ene retningen og ClubHotel Riu Karamboa i den andre. Nyt den vakre solnedgangen med en du er glad i – og husk å ta bilde til Instagram!

La vinden vise vei og surf deg inn på våre nettsider for å finne din neste reise til Boa Vista.

God tur!

Det eksotiske klimaet gjør Boa Vista til en varm destinasjon året rundt.

3. Hotell på stranda

Uansett hvor du bor på Boa Vista har du alltid en myk sandstrand som nærmeste nabo. Velg blant store og eksklusive RIU-hoteller eller mindre og sjarmerende bosteder, som for eksempel idylliske Marine Club.

Hvis du vil ha en ferie med total avslapning skal du velge Riu Touareg, som ligger sydvest på Boa Vista. Her bor du utenfor allfarvei, rett ved den fantastiske stranden Praia Lacacão, og er omringet av natur på alle kanter. All inclusive er inkludert og du kan velge om du vil bo i den offentlige delen, som er for alle, eller den egne voksendelen.

ClubHotel Riu Karamboa har den samme luksusen som Riu Touareg, men ligger nærmere øyas største by, Sal Rei. Ta sandalene i hånda og gå barfot inn til de fargerike murhusene i byen, som både er pene å se på og ikke minst veldig Instagram-vennlige. Et godt tips er å besøke de lokale markedene, som har et rikt utvalg av fristende frukt- og grønnsaker.

Riu Touareg og ClubHotel Riu Karamboa ser ut som store sandslott på stranden.

Boa Vista er det perfekte reisemålet, enten du vil delta på sportslige aktiviteter eller bare ta livet med ro på spa. Få den gode lagfølelsen med strandvolleyball, eller kanskje du vil utfordre deg selv med kitesurfing? Flere av hotellene har også treningsstudio og egne fitnesstimer du kan være med på. Slipp løs danseløven i deg og vrikk på hoftene til afrikanske rytmer! Vil du ha en rolig ferie, der du kan slappe av og lade batteriene, kan du helt enkelt bare rusle ned på en av de fine sandstrendene, puste inn den friske og rene luften på Boa Vista og nyte tilværelsen. Og husk: uansett hva du velger å gjøre på ferien, vil skuldrene automatisk senke seg – det er tross alt #nostress å være på Kapp Verde.

Det er ikke noe stress å være på Boa Vista og Kapp Verde.
Det er ikke noe stress å være på Kapp Verdes Boa Vista.
Det krystallklare vannet på Santa Monica Beach er like fantastisk å bade i, som å se på.

5. Trening, spa & #nostress

Boa Vista er det perfekte reisemålet, enten du vil delta på sportslige aktiviteter eller bare slappe av og lade batteriene. Få den gode lagfølelsen med strandvolleyball, eller kanskje du vil utfordre deg selv med kitesurfing? Flere av hotellene har også treningsstudio og egne fitnesstimer du kan være med på. Vil du ha en ferie med rolig tempo kan du helt enkelt bare rusle ned på en av de fine sandstrendene, puste inn den friske og rene luften på Boa Vista og nyte tilværelsen. Og husk: uansett hva du velger å gjøre på ferien, vil skuldrene automatisk senke seg – det er tross alt #nostress å være på Kapp Verde.