2018-02-19

Planlegg flyturen din - de beste tipsene for en lang flytur

Ikke la en lang flytur stoppe deg fra å se verden. Ja, det er langt til Thailand, Mauritius og Australia, men forbered deg på den lange flyturen og gjør reisen til en fantastisk opplevelse.

Tips for en lang flytur

 1. Komfortable klær
  Selv om du reiser til Thailand som er varmt, er det ikke en god ide å reise i shorts og flip-flops. Det er ofte kaldt på flyet og å fryse i over ti timer er ikke så gøy. Ha på deg løse klær, ikke noe som er for stramt eller som strammer i livet.

 2. Kompresjonsstrømper/støttestrømper
  Ta på deg støttestrømper før du forlater flyplassen, og ta de av når du har ankommet hotellet. Strømpene bidrar til å holde blodsirkulasjonen i sjakk og motvirker hevelse.

 3. Still om til ny tidssone så fort som mulig
  Skal du lande om morgenen, prøv å sov på flyet. Når du lander, selv om du lander kveld etter norsk tid prøv å hold deg våken til det er kveld så du kommer raskt inn i den nye dagsrytmen.

 4. Nakkepute
  For å unngå nakkeskader og få bedre søvn, kan en nakkepute være godt å ha med seg. Bruk gjerne en oppblåsbar som tar minimal plass.

 5. Drikk vann
  Det er tørr luft i flyet så mye vann hindrer dehydrering og hodepine.

 6. Nyt flymaten
  Du vet ikke hvor lenge det går før du får mat neste gang. Det kan være en lang transfer midt på natten, eller ikke en restaurant så langt øye rekker etter landing. Se opp for sterk mat og ikke drikk for mye kaffe eller alkohol. Les mer om mat om bord på flyet med TUI.

 7. Velg rett sete
  Det er individuelt om du foretrekker sete med vindu eller midtgang, men det kan være verdt å betale litt for å velge favorittsetet ditt og unngå å komme i midten av en stor familie du ikke kjenner. Les mer om bestilling av flysete med TUI her.

 8. Fyll opp håndbagasjen
  Det er alltid greit å ta med en ekstra genser som du kan ta på deg om det blir kaldt eller bruke som pute/teppe. Tannbørsten kan være god å bruke før du lander etter en langflytur. Hodepinetabletter, nesespray og allergimedisin kan også være godt å ha i håndbagasjen, sammen med kluter og lommetørkle.

 9. Øreplugger og sovemaske
  Steng ute naboen som vil småprate, barneskrik og lyden fra serveringsvognen når du prøver å sove.

 10. Beveg deg
  Ta deg en tur i midtgangen eller ta en ekstra tur til toalettet for å få i gang blodsirkulasjonen.

 11. Støydempende øreklokker/hodetelefoner
  Se på film eller lytt til podcast og musikk uten å bli forstyrret av støy rundt deg.

 12. En god bok eller annet lesestoff
  Ta med deg en stor bunke blader som får tiden bokstavelig talt til å fly.

Lignende innlegg