5 tips til aktiviteter på Kapp Verde

Kapp Verde er som skapt for avslapping med sol og bad. Men Sal på Kapp Verde tilbyr også mye for deg som vil ha en mer aktiv ferie. Her kommer våre fem beste tips til morsomme utflukter du kan gjøre hvis du blir lei av strandlivet eller vil se mer av øya.

Lei sykkel

På det lille torget i Santa Maria ligger Electrica Bikes. Her kan du leie elsykkel med brede dekk, noe som er perfekt hvis du vil sykle over sanddynene. Velg om du vil leie for en hel eller halv dag. Du kan også leie hjelm, sykkelkurv og vogn der barna kan sitte. Du kan sykle på egen hånd eller delta på en guidet sykkeltur. Det er en herlig følelse å sykle gjennom fargerike Santa Maria ned mot havet og langs strandkanten. Ta en piknik eller ispause og se mer av Sal.

Å sykle på Kapp Verde er en herlig opplevelse.
Å sykle på Kapp Verde er en herlig opplevelse.

Kjør firehjuling over sanddynene

I Santa Maria kan du bestille en tur med firhjuling, eller buggys som de også kalles. Det går turer både på dag- og kveldstid, og det er en fantastisk opplevelse å kjøre over sanddynene ved havet. Se ut over hele Sal fra utsiktsplassen, sus forbi Kite Beach og opplev Sal fra sør til nord.

Med firehjuling over sanddynene på Sal.
Med firehjuling over sanddynene på Sal.

Kitesurfing

Kitesurfere fra hele verden valfarter til Kapp Verde for å fange de perfekte bølgene. Men du trenger ikke være en erfaren surfer, her finnes det kurs for alle. Mitu and Joe Kite School på Kite Beach nær Santa Maria lover at alle kan lære seg kitesurfing på 10 timer. Syns du bølgene er for høye, anbefaler vi likevel et besøk til kitesurferskolen, spis lunsj og nyt surfernes kunster og alle de fargerike dragene høyt oppe i luften.

På Kapp Verde kan alle lære seg å kitesurfe.
På Kapp Verde kan alle lære seg å kitesurfe.

Se på sitronhaier

Shark Bay ligger ovenfor Kite Beach på østkysten. Du kan enten dra hit på egen hånd eller bli med på en organisert tur. Vass ut i havet til vannet rekker deg til knærne og stå stille i noen minutter – snart kommer det til å svømme små sitronhaier rundt bena dine. Ikke vær redd, de er ufarlige for mennesker, i hvert fall når de er så små som her.

Sitronhaiene på Kapp Verde
Sitronhaiene er morsomme å se på.

Ridetur langs stranden

Opplev Kapp Verde fra hesteryggen! Du rir ut sammen med en gruppe. Utflukten passer både for nybegynnere og erfarne ryttere, og en guide er med hele turen. Ri langs stranden Ponta Preta med vinden i håret – for en frihetsfølelse!

En ridetur langs stranden på Kapp Verde.
En ridetur langs stranden på Kapp Verde.

TUI flyr direkte til Sal i vinter. Her finner du mer informasjon om hele Kapp Verde og hvilke hotell vi tilbyr.

Lignende innlegg

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.

Kanariøyene for to – stor tipsguide

På Kanariøyene finner du alle ingredienser for en vellykket ferie på tomannshånd. Det gjelder uansett om du reiser med partneren, søsteren eller tennistreneren. Og uansett om du er ute etter småluksuriøs avkobling, nye inntrykk, kulinariske høydepunkt eller fartsfylte aktiviteter. Her er tipsguiden som hjelper deg å finne det som passer for dere.

De 5 beste reisemålene for sykling

Her er noen av de aller beste reisemålene i Europa for deg som vil sykle. Bli med langs de hvite veiene i Italia, gjennom det franko-germanske Alsace og de utfordrende fjellene på Mallorca. Les videre for tips til hvordan du får en sykkelferie med fantastisk landskap, koselige landsbyer og badeplasser.