En guide over Santa Maria

Santa Maria er en fargerik badeby på øya Sal på Kapp Verde. Her finner du flotte hotell, gode restauranter, en lang strand og små butikker. Hva er det du ikke må gå glipp av i denne fine byen? Her er vår guide til Santa Maria.

Shopping i Santa Maria

Santa Maria har mange små butikker og det finnes ingen store shoppingsentre. Noe av de vi anbefaler å kjøpe i Santa Maria er:

• Vakre smykker er svært prisgunstige
• Afrikansk håndverk, blant annet tre og kurver
• Fargerike tekstiler og klær
• Afrikansk kunst

En favorittbutikk er Djunto Mo Art som fremmer lokale produsenter, spesielt kvinner og alt er Fair Trade. Rundt torget i Santa Maria finnes det også fine ting og dessuten vakre bilder du kan kjøpe.

Butikk med fargerike klær i Santa Maria.
Fråts i fargerike klær og tekstiler i Santa Maria.

Restauranter i Santa Maria

I Santa Maria kryr det av bra restauranter. Liker du fisk og skalldyr er dette et paradis, men det finnes også asiatisk, italiensk og fantastisk god is.

Cretcheu/LobStar Restaurant. Hvis du liker hummer er dette stedet for deg. Utrolig god hummer, fisket rett fra havet utenfor Santa Maria. Her finner du også veldig god fisk og restauranten ligger rett ved havet med utsikt over det turkise vannet. Ligger rett ved havna.
Cape Fruit. Smoothies, Sals beste pannekaker med fersk frukt, ferskpresset juice, wraps, sandwicher og salater. Maten går i regnbuens farger. Ligger på Rua 15 de Agosto. C
Chez Pastis. Inneklemt i en liten gate og med 7-8 bord er det lurt å bestille før du går dit. Sjarmerende steingulv, slyngplanter på taket og veldig koselig. Her finner du hummer, kjøtt, pasta og gode italienske viner.
Angulo Cabo Verde. Dette er en strandklubb og windsurfingssted i ett. Her kan du prøve windsurfing, kiting, yoga og SUP. På Angulo har de grillkvelder, og grillspydene og hamburgerne er sååå gode! Ligger utenfor sentrum langs stranden.
GiroMondo. Uten tvil Santa Marias beste is med et stort utvalg. Ligger ved torget.

Severdigheter i Santa Maria

Hva gjør man i Santa Maria når man ikke spiser den fantastiske maten, shopper og leser bøker i solstolen?

Besøk kirken. Midt i byen ligger den fine hvite og blå kirken der det er gudstjeneste på søndager med herlige musikk
Lei en sykkel. Rett ved torget kan du leie elsykler med brede, store dekk. Sykle rundt i byen ut mot stranden
Piren. Piren er byens knutepunkt og det er ekstra gøy å være her om morgenen når fiskerne kommer inn med dagens fangst.
Snorkling. Det beste stedet er øst for piren i Santa Maria – ved Porto Antigo og Papaia’s restaurant, der er det også en statue på havbunnen.

Hotell i Santa Maria

Det kryr av hotell i alle prisklasser i Santa Maria. Vi anbefaler:
Blue Star Oasis Salinas Seas. Ett av Sals beste familiehotell og perfekt beliggenhet ved stranden, og med en strandpromenade som tar deg rett inn til Santa Maria på 5 minutter.
Hotell Morabeza. Ett av Kapp Verdes eldste hotell med herlig beliggenhet ved stranden, fin hage og svært populært.
Dunas de Sal. Ved stranden i utkanten av Santa Maria ligger Dunas de Sal. Herlig gressplen, palmer og 15 minutters spasertur fra Santa Maria.
Robinson Club Cabo Verde. Dette fantastiske hotellet er helt nyoppusset sommeren 2019. Et voksenhotell med fin beliggenhet ved stranden, med bra treningsmuligheter og magisk mat der all inclusive er inkludert i prisen.

Dette er bare hotell som ligger i gåavstand fra Sant Maria. Her kan du finne alle hotellene våre på Kapp Verde der all inclusive er inkludert.

Gå ikke glipp av dette i Santa Maria

Et siste tips er å ikke gå glipp av strandlivet om kvelden. Før solen går ned samles lokalbefolkningen på stranden for å omgås, trene og surfe. Det er morsomt å sitte på stranden og se på disse talentene på bølgene.

Vil du har mer surfing anbefaler vi at du besøker Kite Beach nord for Santa Maria.

Kveldsaktivitet i Santa Maria – surfing.
Kveldsaktivitet i Santa Maria – surfing.