2019-05-06

Vegansk kremost – oppskrift

Ost er noe av det vanskeligste å erstatte som veganer. Selv om denne veganske ”cream cheesen” ikke smaker helt som ost, er den fortsatt veldig god. Prøv TUIs oppskrift på vegansk kremost.

Hemmeligheten for å lykkes med vegansk kremost er at du bløtlegger cashewnøtter i minst 30 minutter før du blander dem med resten av ingrediensene. Deretter får du en fantastisk kremaktig konsistens.

Passer perfekt på frøknekkebrød, bagels eller sandwich. Du kan også servere den til fredagskosen med dipp og grønnsaker.

Etter du har laget den, kan du servere den med en gang eller sette den inn i kjøleskapet. Husk: jo lenger den står i kjøleskapet desto tykkere blir konsistensen (lag den så tykk du vil).

TUIs egen oppskrift

Ingredienser

  • 120 g cashewnøtter
  • 1/3 dl sitronsaft
  • Ca. ½ dl næringsgjær (fersk)
  • Et halvt fedd hvitløk
  • 1 ½ dl vann (du kan helle på mer hvis det er nødvendig)
  • 1 klype gurkemeie
  • 1 klype salt
  • 1 ½ SS Agar flak (vegansk geleatin) – det går også bra med agarpulver men bruk da halv mengde
  • Litt olje til kjelen

Slik gjør du

  • Bløtlegg cashewnøttene i minst 30 minutter
  • Hell 1,5 dl vann i kjele, dryss over agarflakene – kok opp mens du rører av og til.
  • La det småkoke i 2–3 minutter.
  • Bland cashewnøtter, sitronsaft, salt, gurkemeie og resten av vannet til det blir jevnt
  • Hell i vannet & agarflakene i cashewnøtt-miksen og bland sammen
  • Smør en passende bolle med olje og hell deretter i osteblandingen
  • Sett osteblandingen i kjøleskapet i minst 2 timer før du serverer den

Hvis du synes det høres godt ut kan du ta en titt på våre TUI Family Life-hotell hvis bufféer har favoritretten for hele familien!

Lignende innlegg