2019-04-22
Den siste sesongen av Game of Thrones hadde premiære nå i påsken. Hvor mange ganger i løpet av seriens gang har vi ikke høry Starks slagord "Winter is coming" til nå å være midt i den kalde vinteren. Får du ikke nok av intriger, hevn og drager? I så fall er Dubrovnik det perfekte reisemålet for deg. Vi har satt sammen en Game of Thrones-guide i Dubrovnik! Kanskje blir tomheten etter serien litt lettere å håndtere da.

Spoiler alert! Hvis du ikke har sett sesong 7 (for da kommer du til å hate meg). I siste avsnittet i sesong 7 får vi sa Arya kutte strupen til ”Little finger”, Jamie forlater både Cersei og Kingslanding, i samme øyeblikk får vi se snøen dale ned fra himmelen over byen. Jon og Daenerys er på vei til Winterfell og de dødes armé har akkurat rasert en del av muren. The long night is coming!

King’s Landing, eller ja, Dubrovnik som det heter i denne verden, er naturligvis også med i sesong 8. Du kan jo se serien om og om igjen, men hvorfor ikke få din game of Thrones-dose gjennom en reise til Dubrovnik i sommer.

I de historiske kvartalene i Dubrovnik har de sjarmerende middelaldersmugene og historiske bygningene gitt liv til de blodige maktspillene i tv-serien Game of Thrones.

Den gamle bymuren i Dubrovnik.
Langs den gamle bymuren finner du flere festninger. Mange av dem kjenner du kanskje igjen fra tv-serien.

9 steder i Dubrovnik du kjenner igjen fra Game of Thrones

Hvis du foretrekker å utforske på egen hånd istedenfor å bli med på en guidet tur kan du begynne med disse 9 stedene i eller i utkanten av Dubrovnik.
 1. St. Dominika
  St Dominika-klosteret, og gaten med samme navn, har spilt rollen som innspillingssted for flere av blant annet markedsscenene i King’s Landing.

 2. Ignatius-kirken
  Ved torget der kirken ligger, finner du bunnen av Jesuittrappen. Det var blant annet her Cerceis «walk of shame» fra siste episode i sesong fem ble spilt inn

 3. Lovrijenac-festningen
  Deler av festningen, som befinner seg 37 meter over havet, ble trolig bygget allerede på 1000-tallet. Avslutningen på sesong to, «The North Remembers», fant sted innenfor murens vegger, da Joffrey ble kronet til konge, og i festningens underjordiske tunnel diskuterte Cersei og Petyr ”Littlefinger” Baelish naturens kraft.

 4. Pilebukten
  Steinhulen i bukta har blitt filmet fra flere ulike vinkler i serien. Det er blant annet i denne hulen Cersei fortvilet venter på at datteren hennes Myrcella skal komme tilbake, og der Lord Petyr tilbyr seg å smugle Sansa ut av King’s Landing

 5. Det etnografiske museet
  Først bygget som et kornmagasin, men er i dag et hjem for utstillinger av Kroatias rike historie, med folkedrakter og håndverk. I tv-serien derimot fikk bygningen spille den mindre smigrende rollen som utsiden av Lord Petyrs «Littlefinger» Baelish bordell.

 6. Minčeta-tårnet
  Det halvsirkelformede tårnet er bygget på det høyeste punket av den gamle bymuren, og gir deg den beste utsikten over Dubrovnik. Og med litt spesialeffekter ble tårnet perfekt som trollmannstårn. Utsiden av tårnet ble benyttet som The House of Undying, stedet der Daenerys forsøker å befri dragene sine.

 7. Bokar-bastionen
  En middelaldersk forsvarsbygning, som er en del av de gamle bymurene, og som har spilt en viktig rolle i Dubrovniks forsvar gjennom tidene. Passende nok er det her Varys og Tyrion diskuterer krigsstrategier og Tyrions rolle som "The King’s Hand".

 8. Lokrum
  Det er ikke bare King’s Landing Dubrovnik har gitt liv til. En kort båttur fra byen ligger nemlig øya Lokrum. I den botaniske hagen og ved klosteret ble det spilt inn mange scener fra byen Qarth, og på øyas turistsenter kan du ta en pust i bakken på selveste jerntronen!

 9. Trsteno Arboretum
  Trsteno Arboretum ligger omtrent en halvtimes kjøretur fra Dubrovnik. Den vakre renessansehagen er det perfekte stedet for en spasertur, så vel som hoffets intriger i King’s Landing, for eksempel når Margaery og Olenna legger planene sine.

… og selv om du bare vil rusle rundt i Dubrovnik, er de trange, middelalderske gatene og bymurene nok til å gi følelsen av at du ikke bare utforsker en ny by, men også en helt annen verden (med litt fantasi!). Her ser du hvilke reiser TUI tilbyr til Dubrovnik.

Tips!

Hvis du vil bestille en guidet utflukt, sjekk ut de ulike turene før du bestiller. Noen av guidene har selv vært med i serien som statister, og kan derfor vise frem steder hvor både små og store scener har blitt spilt inn. Mange har også med seg bilder fra serien slik at du enkelt kan kjenne igjen stedene du besøker, noen av dem ser litt annerledes ut enn sluttresultatet som du har sett i serien.

Del artikkelen med den største GoT-fanen du kjenner og begynn å planlegg en reise i Game of Thrones fotspor i sommer!

Lignende innlegg