Reiser
til
Hvar

Pris fra

...

Våre hotell

3 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 80,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 11 000

Reiser til Hvar

Hvar

Hvar er en naturskjønn og landlig øy som er blitt kjent som et jetset-reisemål takket være byens atmosfære, klubber og pittoreske havnekvartaler. Mange besøkende kommer hit om bord på spektakulære yachter. Vårt elegante hotell ligger rett ved stranden i gåavstand fra bykjernen med shopping og restauranter.

Øya Hvar er 7 mil lang, men ikke mer enn 5 km bred. Store deler er tynt befolket, med grønne åser, olivenlunder og lavendelenger. Derfor blir kontrasten desto større når man møter det fargerike folkelivet i Hvar by.

Yachthavn og kveldsliv

De palmekantede kaiene minner om den franske rivieraen med elegante restauranter på den en siden og luksusbåter på den andre. Det lange og smale torget Pjaca blir veldig sjarmerende gjennom sin uteservering og bygninger i barokkstil, som St. Stefans katedral med sitt høye klokketårn. Nær havnen ligger det mange ungdommelige barer og klubber.

Førsteklasses hotell med fin beliggenhet

Hotell Amfora Hvar Grand Beach Resort ligger 5 minutters spasertur fra havnen, med stort bassengområde rett ved en populær strand. Enda finere strender finner du hvis blir med badebåtene til den lille naboøya Pakleni, der vakre naturstrender ligger etter hverandre i dype bukter.

Vingårder og verdensarv

Vil du se enda mer av Hvar finnes det blant annet mange vingårder du kan besøke, og kulturlandskapet i den antikke, greske bosetningen Stari Grad er utnevnt til verdensarv av UNESCO. Der dyrkes det vin og oliven på samme måte som for 2000 år siden.

Regionen Dalmatia som helhet

Sørlige Kroatia er kjent for sin vakre natur. Fra det klare blå havet stiger små og store øyer opp og langs land stuper bratte fjell ned i vannet. Overalt vokser duftende rosmarin og om våren blomstrer villginsten.

Hvit kalkstein og økologisk mat

Den hvite kalksteinen fra øya Brac brukes overalt, både i bygninger og steinlegging. Sett på avstand ligner det marmor. Hvis du har lyst til å prøve dalmatiske spesialiteter skal du oppsøke en konob. Det er en genuin restaurant der mat og lokale råvarer serveres til meget rimelige priser.

Ferietilbud i/på Hvar