Sicilia eller Sardinia i sommer – vi hjelper deg å velge!

Sicilia og Sardinia har flere likheter; kort flytid, vakker natur, strender, livlige turiststeder og kulturhistoriske byer. Og Spagetti Vongole og Aperol Spritz smaker like godt på begge øyene. Så for å skille øyene fra hverandre må vi spørre oss hva vi vil ha mest av. Med denne hurtigguiden vil vi hjelpe deg i valget av hvilken av Italias store øyer, Sicilia og Sardinia, du skal reise til.

Sicilia – kultur, historie, & dramatisk landskap

Det er mange grunner til å velge Sicilia, men øya passer best hvis du liker kultur, vakre landsbyer, et dramatisk landskap og historie. Her finner du naturligvis også sol og bad, men øya er en ekte perle når det gjelder kultur og severdigheter. Med TUI kan du velge mellom reisemålene Siracusa i sør, Cefalú i nord og de tre naboreisemålene Taormina, Giardini-Naxos, Taormina Mare og Letojanni.
Du flyr til Sicilia på ca. 3 t 45 min. Leier du bil kan du enkelt oppleve øyas høydepunkter, blant annet:

 • Taormina – Bor du i eller i nærheten av denne romantiske byen må du ikke gå glipp av et besøk i alle de vakre småbyene rundt Taormina, blant annet Italia og Savoca. I Savoca, nord for byen, kan du oppleve miljøet og kirken fra filmen Gudfaderen. Ikke glem å telle hårnålsvingene på vei opp. Og ned. Taormina ligger ca. 6 km nord for Giardini-Naxos.
 • Etna – Vulkanen Etna som du ser fra Taormina og badestedene Giardini-Naxos og Letojani er alltid verdt et besøk. Spesielt om du tar deg opp til toppen. Klassisk utfluktsmål!
 • Siracusa – De trange gatene og torget i den gamle bydelen (og øya!) Ortigia. Siracusa ligger ca. 110 km sør for Giardini-Naxos.
 • Ragusa – 1700-tallsbyen står på UNESCOs verdensarvliste og utgjør miljøene i filmene om Commisario Montalbano. Ragusa ligger ca. 130 m sør for Giardini-Naxos.
 • Cefalù– Siciliansk middelalderby med kilometerlang strand. Vi tilbyr både strandhotell og enkle leilighetshotell inne i Cefalús bykjerne. Nærmeste større by er Palermo. Det er ca. 150 km til Giardini-Naxos.
 • Palermo – Sicilias hovedstad, mafiaromantikk, Italias største utendørsopera Teatro Massimo. Og så kan man bade (nesten) midt i byen. Til Giardini-Naxos er det ca. 255 km, til Cefalù ca. 70 km.
 • Mattips Sicilia = den sicilianske pastaen Pasta alla Norma

Sardinia – strendenes øy

Du flyr til Sardinia, Italias og Middelhavets nest største øy, på ca. 3 t 20 min. Sardinia er manges favoritt takket være sine fantastiske strender. Her er utvalget enormt hvis du ønsker et herlig strandliv. Men her finner du også vakker natur, bortgjemte fjellandsbyer og småbyer med pastellfargede hus. Sardinia byr på det landlige og det eksklusive, lokal sardinsk matkultur, luksuriøse beach clubs og storbyen Cagliari på sydkysten. Nærmeste nabo er franske Korsika, dit du kan ta fergen fra Porto Torres og Santa Teresa Gallura.

Høydepunkt på Sardinia

Akkurat som Sicilia er Sardinia et perfekt reisemål å utforske med bil. Spesielt hvis du bor i et av øyas landlige områder. Nordsiden av øya er full av strender, landsbyer og byer som er vel verdt et besøk. Noen eksempler:

 • Alghero – Perfekt hvis du vil ha både by og sol & bad i ferien. På våre populære hotell Alma og San Marco bor du nær både stranden og byens eldre deler. Liker du å løpe skal du passe på å ta en løperunde rundt Algheros bymur og langs strandpromenaden. Gå ikke glipp av byens nordlige strand, den langgrunne Maria Pia-stranden.

 • Bosa – Middelalderby på en høyde med vakre og fargerike trange gater med små bortgjemte vinbarer. Bosa ligger ca. 45 km sør for Alghero.

 • Stintino – Sjarmerende badeby med småbyfølelse. Nær den berømte stranden La Pelosa. Stranden anses av mange som en av øyas beste. Stintino ligger ca. 50 km nord for Alghero.
 • Costa Smeralda – Kysten som er blitt berømt for sitt dusinvis vakre, hvite strender og for jet set-livet i Porto Cervos havn. Porto Cervo ligger ca. 150 km nordøst for Alghero.
 • Cagliari – øyas hovedstad ligger lengst sør og er akkurat som Alghero en by med historie. Cagliaris gamle bykjerne Castello er over 2000 år. Og selv her kan du bade midt i byen. Forskjellen er at Cagliari er betydelige større og med et stort utvalg av restauranter og barer. Her finner du også øyas fotballag i Serie A, så går reisen til Sardinia i fotballsesongen må du passe på å se Cagliari mot ett av de store lagene. Cagliari ligger ca. 200 km sør for Alghero.
 • Mattips Sardinia = den sardinske pastaen Gnocchietti alla Campidanese

Vi håper denne hurtigguiden er til hjelp i valget av øy! Nå gjenstår det bare å velge sted. Husk at med leiebil kan få både strand, sol, bad og opplevelser i samme ferie!