Kanariøyene eller Kapp Verde? Vi hjelper deg å velge!

Kanariøyene og Kapp Verde, to av de største øygruppene i Atlanterhavet, har både likheter og ulikheter. Man kan nesten si at øygruppene har samme geografiske opplegg, i vest er øyene grønne og fjellrike, i øst er det mer lavland med lange sandstrender. Men det er også mye som skiller dem. Nedenfor finner du en guide som kanskje vil hjelpe deg å ta et valg når du skal bestille reise til vinteren: Kapp Verde eller Kanariøyene?

Uansett om du leter etter en rolig ferieuke i solen, en treningsreise, eller opplevelser og shopping finnes det en øy på Kapp Verde og en øy på Kanariøyene som passer akkurat for deg. Totalt sett handler det om 20 øyer. Hos oss i TUI kan du velge mellom åtte av disse. Spørsmålene nedenfor hjelper deg forhåpentligvis til å ta et valg.

Er flytiden viktig?

Da skal du velge en av de fire store Kanariøyene. Du kan fly direkte til Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura på under 6 timer. Reisen til Kapp Verde tar noe lenger tid. Til Sal flyr du direkte (fra Stockholm) på under 8 timer og til Boa Vista (fra Oslo) tar det i underkant av 10 timer inkl. mellomlanding på Kanariøyene.

Vil du ha det så varmt som mulig?

Da skal du reise til Kapp Verde og Sal eller Boa Vista. Øyene har gjennomstemperatur på 24–29 grader heler året.

Foretrekker du milelange sandstrender?

Da skal du velge kanariøya Fuerteventura eller Sal eller Boa Vista på Kapp Verde.
Fuerteventura – lyse nesten uendelige sandstrender, spesielt i Jandia og Corralejo, men også i Costa Caleta.
Sal – vest for Santa Maria ligger Ponta Preta-stranden. Den og Santa Maria-stranden er finkornete, lyse og lange. Den beste stranden for surfing er Kite Beach øst for Santa Maria.
Boa Vista (kun fra Stockholm)– de fleste av strendene på Boa Vista er milelange. Som Praia de Chaves sør for Sal Rei der de fleste hotellene ligger og Santa Monica og Praia Lacacão på sørsiden av øya. Inne i Sal Rei finnes det en liten strand.

Vil du vandre, klatre og trene?

Da passer Kanariøyene perfekt. Vi tilbyr flere treningshotell, blant annet Club La Santa på Lanzarote og Robinson Club og Magic Life på Fuerteventura. Kanariøyene er også perfekt for fotturer, spesielt de fjellrike øyene La Palma, Gran Canaria, Tenerife og La Gomera.

Vil du shoppe?

Er svaret ja: Da skal du velge Gran Canaria med sin egen lille storby Las Palmas.
Er svaret nei: Velg da en mindre øy, for eksempel Sal, La Palma eller La Gomera.
Er svaret NEI: Velg da Boa Vista – shoppingfritt så langt øyet og de milelange sandstrendene rekker.

Har du bestemt deg for Kanariøyene?

Kult! Med TUI kan du velge mellom seks øyer. Vi flyr direkte og på ca. 6 timer til de fire største øyene: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Til de grønne øyene La Palma og La Gomera, med genuine restauranter og fine turstier, tilbyr vi reiser via Tenerife.
Med vår guide over Kanariøyene får du vite hvilken øy som passer deg best »

Har du bestemt deg for Kapp Verde?

Fantastisk! En ferie på Kapp Verde passer både når du vil gjøre så lite som mulig og når du vil kombinere late bassengdager med trening og eventyr. Det finnes et senter for kitesurfing, windsurfing og bølgesurfing både på Sal og Boa Vista. Andre aktiviteter er rundturer, firehjulsrace på sanddynene, dyphavsfiske og katamaranturer.

Sal – Kapp Verdes mest utviklede turistøy med den koselige hovedstaden Santa Maria og direktefly.

Boa Vista – Strendenes øy, små familiære hotell og populære all inclusive-hotell som Riu Touareg.

Jeg runder av her, men har du lyst til å lese mer så kan du ta en titt på denne fine artikkelen om Kapp Verde »

Finn din neste drømmereise her.