Sykkelferie på Mallorca

Sykkeltur i fjellene, på landeveien eller langs havet. På Mallorca finnes det ruter med ulike vanskelighetsgrader og ruter som passer for alle. På den nordlige delen av øya ligger det fjell som gir utfordringer og får selv de mest erfarne syklistene til å svette i panna. Midt på øya er det fortrinnsvis flate strekninger som også passer for familier som vil oppleve lokalområdet fra et sykkelsete.

Når skal du reise dit?

Vinter, vår og høst er de tre sesongene som tiltrekker flest sykkelentusiaster. I løpet av vinteren og frem til mai kommer blant annet profesjonelle europeiske sykkellag til Mallorca for å trene. Om sommeren er temperaturen ofte høy, og mange synes det er for varmt å sykle lange og harde strekninger.

Den nordlige delen av øya

Nord på øya kan du sykle i Tramuntanafjellene. I området Puerto de Pollensa vil sykkelrutene primært strekke seg langs fjellryggen, og du vil kunne nyte utsikten over Middelhavet underveis. Har du sterke bein, vil du innenfor 20 km, kunne komme til Cap de Formentor – øyas nordligste punkt. Veien hit er hard, men når du ser utsikten er det definitvt verdt alt strevet.
Feriebyen Alcudia er også et fint sted å bo. Her kan du få en god blanding av aktivitet og badeferie. Det finnes mange butikker som leier ut sykler, og det er mange fines landeveier du kan sykle på i området rundt Alcudia. Foretrekker du fjellveier og skarpe svinger er det heller ikke langt til nærmeste fjell.

Hovedbyen i sør

Områdene i sør, rundt Palma, er generelt flate. Ønsker du en liten utfordring kan du sykle mot Randa eller Llucmajor.

Østkysten

Nær feriebyen Cala Millor finnes det massevis av sykkelruter. De fleste av rutene ligger langs kysten og gir gode muligheter for å passere naturreservatet Llevent Peninsula. Her finner du utfordrende bakker i fredelige omgivelser. Foretrekker du å sykle på landeveien, kan du ta en av rutene inn i landet.

Vestkysten

Vest på Mallorca ligger Serre de Tramuntana-fjellene, som strekker seg fra syd til nord. I dette område er det harde stigninger, skarpe svinger og du er garantert melkesyre i beina, hvis du velger denne ruten. Når svetten pipler frem, og benene stivner, kan du trøste deg med og nyte den fantastiske utsikten over fjellene med Middelhavet i bakgrunnen. Har du lyst til å måle kreftene med disse fjellene, er det en fordel å bestille hotell i Puerto de Sóller. Her bor du i nærheten av fjellkjeden og byen byr på et hav av muligheter; fra fin strand og hyggelig lystbåthavn til gamle sporvogner og vakre palasser.