2017-04-26

Reis til Thailand om sommeren

For mange er Thailand det perfekte reisemålet om vinteren, men det er absolutt noen fordeler ved å reise dit om sommeren. Flybilletter og hotell er billigere, og skal du reise med barn er det praktisk å gjøre det i sommerferien. Men først og fremst er Thailand et fantastisk reisemål for voksne i sommermånedene.

thailand

Ikke gjør som alle andre

Vil du ha en rimelig ferie er det alltid lurt å gå mot strømmen. Som for eksempel å reise til Thailand når ikke alle andre gjør det. I tillegg til en billigere reise er det færre mennesker på stranden, så du slipper styret med å stå opp før hanen galer for å finne en ledig solseng. Det blir mer tid til aktiviteter, og reisekassa varer lenger.

Er du redd for at ferien skal regne bort?

Det regner ganske mye i Thailand om sommeren, i gjennomsnitt ca. annenhver dag. Men det betyr ikke nødvendigvis at det regner hele dagen. De kraftige skurene går som regel fort over, og er du glad i naturen kan kan monsunregnet være en kul opplevelse. Når solen titter fram igjen glitrer det i vanndråpene og omgivelsene føles nyvasket.

Sommerens beste reisemål i Thailand

Vær og temperatur varierer i forhold til hvor i Thailand du befinner deg. Som regel ligger temperaturen på mellom 24 og 32 grader i lufta og 28 grader i vannet i juni - august. Østkysten er det beste stedet for sol- og badeferie om sommeren, og øya Koh Samuei regnes f.eks. som et ganske trygt reisemål med tanke på sol.

Det er godt med plass på strendene på Koh Samui om sommeren.

På vestkysten, for eksempel i Khao Lak, kan du også få en riktig fin sommerferie. Ikke minst på grunn av alle utfluktene og aktivitetene i området.

Khao Sok nasjonalpark ligger i nærheten av Khao Lak og byr på fantastisk utsikt over jungelen.

Få mest ut av sommerferien i Thailand

Noe av det beste med å reise til Thailand om sommeren er at du kan unne deg litt ekstra, det du kanskje ikke tar deg råd til ellers. Finn deg et lekkert hotell, som TUI Sensimar Khao Lak Beach Front Resort. Her kan du kombinere avslappende dager på stranden med spennende utflukter og aktiviteter. Padle kano mellom de skogkledde fjellene og forbi vakre templer. Dra på oppdagelsesferd i regnskogen, eller bli med på et matlagingskurs og ta med favorittoppskriftene hjem.

TUI Sensimar Khao Lak Beach Front Resort.
TUI Sensimar Khao Lak Beach Front Resort.
Unn deg så mange thailandske massasjer du vil.
Maten i Thailand er like god hele året.