2019-02-21

5 kule badeland i Europa

Det er få ting som klarer å lokke frem det lekne hos både store og små som nettopp vann. Hvis vannet i tillegg kombineres med høy hastighet, kraftige strømninger og store høyder, har endorfinen en tendens til å øke og humøret stiger til topps. Her har vi samlet noen av Europas kuleste badeland – alle gir deg garantert ekte lykkerus!

Siam Park – Tenerife, Spania

Flere ganger utvalgt til verdens beste badeland med virkelig innovative og actionfylte attraksjoner. Her kan du drive av sted på verdens største kunstige bølger, eller la megasklien ta deg med på en spennende tur på hele 200 meter!

Siam Park på Tenerife er bygget i thailandsk stil med attraksjoner utformet som drager og ormer. Her finner du også et thailandsk tempel hvis tårn består av en stor vannsklie som styrter 20 meter rett ned og gir ordet magesug en ny mening. Siam Park ligger i Costa Adeje og er delvis bygget på en høyde, noe som gjør at vannskliene glir rett inn i naturen blant busker og trær.

Siam Waterpark på Tenerife er definitivt verdt et besøk.
Siam Waterpark på Tenerife er definitivt verdt et besøk.

WaterWorld – Ayia Napa, Kypros

Et av Europas største badeland med en fantastisk beliggenhet, bare et steinkast fra Middelhavet. Den greske mytologien er et gjennomgående tema i hele parken, noe som merkes på navnene og utformingen av de 18 attraksjonene.

WaterWorld passer spesielt bra for barnefamilier ettersom attraksjonen også fungerer for de aller minste. Et av høydepunktene er Serpentin Slides – totalt 150 meter vannsklie med et eneste virvar av serpentinsvinger! Water World tilhører en av de mest populære turistattraksjonene på Kypros og har flere ganger blitt utnevnt til et av verdens beste badeland.

AquaPark – Biscarrosse, Frankrike

Har du lyst til å bli skutt fem meter rett opp i luften for deretter å falle ned i det store blå? Giant Catapult er bare en av mange halsbrekkende trekkplastre i verdens største oppblåsbare badeland AquaPark som ligger ved stranden Port Maguide.

Konseptet er i hovedsak rettet mot alle som liker fysisk aktivitet og ulike utfordringer. Her kan du kaste deg ut i hinderløyper og taubaner, hoppe på trampoliner, prøve en fem meter høy klatrevegg og vannrugby samt vannsklier som avsluttes med at du blir kastet rett ned vannet. Med andre ord: alle som ikke liker å bade og som er redde for høyder bør holde seg på god avstand.

Slide and Splash - Lagoa, Portugal

Her kan du kombinere lek i vann med å se på når parkens medarbeidere viser frem morsomme dyr som ormer og papegøyer. I tillegg til dyrene tilbyr Slide and Splash et enestående tilbud av attraksjoner. Spørsmålet er om du tør å gi Black Hole et forsøk? Det er en overbygd vannsklie der du får oppleve hvordan det føles å kjøre veldig raskt – uten å se noe. Det er nemlig helt mørkt under hele turen. Den eventyrlystne kan prøve utfordringen Kamikaze – fritt frall fra 18 meters høyde. Med det navnet blir øvrige kommentarer overflødige. Slide and Splash passer perfekt for familien ettersom attraksjonen har en stor rekkevidde for å passe alle aldre.

Faliraki Waterpark – Rhodos, Grekland

Hellas største badeland med Giant Slide som den mest iøyenfallende attraksjonen. Prøv å ikke le når du fyker frem langs 147 meter med serpentinveier! Vil du utfordre deg selv ytterligere, og oppleve enda høyere hastighet, står Turbo Slide til disposisjon. Deretter kan du slappe av i Lazy River der du flyter frem i en stor badering i stor høyde mens du nyter den vakre utsikten over Middelhavet. Får du mersmak av havutsikten, kan du ta turen opp i bølgebassenget og oppleve følelsen av et gyngende hav. Faliraki Waterpark tilbyr sklier for alle aldre og ligger bare 13 km fra Rhodos by.

Faliraki Waterpark på Rhodos er morsomt for både små og store.
Faliraki Waterpark på Rhodos er morsomt for både små og store.

3 SplashWorld favoritter

Hvis du liker badeland anbefales virkelig TUI SplashWorld- hotell. Da bor du på et hotell der du i hele ferien har fri tilgang til et badeland.

Tsilivi Waterpark – Tsilivi, Hellas

På Zakynthos østkyst ligger Hotell Aqua Bay og badelandet Tsilivi. Her kan du slippe deg løs blant vannsklier, et bølgebasseng og ikke minst Turbolance som sender deg utfor en svimlende bratt sklie og deretter opp på en nesten vertikal vegg. De aller minste kan glede seg til vannsprutende og fargerike kreasjoner som blekkspruter, delfiner, elefanter og sopper.

WaterPark Lago Taurito - Gran Canaria, Spania

Et av Gran Canarias morsomste badeland finner du på Hotell Taurito Valle i Playa Taurito sydvest på øya. Her kan du formelig fråtse i svingete og bratte sklier samt høy hastighet. I Space Bowl oppnår du 50 km per time og havner til slutt i en stor skål der sentrifugalkraften får deg til å gli langs kantene – helt til du mister fart og triller ned i hullet midt i skålen.

Eftalia Island Waterpark – Türkler, Tyrkia

På hotell Eftalia Splash Resort står tolv vannsklier til din disposisjon med virkelig nervepirrende sklier som Free Fall, Body Slide og Black Hole – en 89 meter lang spennende reise i mørket og uvisshetens tegn. For de små barna finnes det flere separate barnebasseng med et lite klatrestativ, et sjørøverskip og små vannsklier.

Badelandet har en utrolig vakker beliggenhet rett ved stranden og fra attraksjonenes startpunkter kan du se utover Middelhavets horisont.