Øyhopping i Hellas — Rhodos – Tilos – Kos

Hvorfor nøye seg med bare en øy i Hellas? Å dra på øyhopping i den greske øyverdenen er enkelt, og du får oppleve veldig mye på en reise. Start på den store øya Rhodos, fortsett til koselige Tilos og avslutt på vakre Kos. Øyhopping passer for alle, og du kan tilpasse reisen etter hva du og reisefølget ditt har lyst til å se og gjøre.

Det første du må bestemme deg for når du skal på øyhopping, er hvilken øy du vil fly til og hvilken øy du vil fly hjem fra. Mange kjøper en tur/retur billett til samme øy og tilpasser øyhoppingen ut fra det. Det betyr at du lander på Rhodos og tilbringer noen herlige feriedager der. Fortsett til Tilos og Kos og dra deretter tilbake til Rhodos når ferien nærmer seg slutten. Det er som regel mer prisgunstig å kjøpe en tur/retur reise enn å kjøpe enkeltbilletter til ulike øyer.

800-tui-ferge-hellas
Fergene går ofte mellom de greske øyene.

Start øyhoppingen på Rhodos

Rhodos er en utmerket øy å starte øyhoppingen fra ettersom det går mange fly hit i høysesongen. På Rhodos finnes det noe for alle, fra stranddyrkeren til partyprinsen. Rhodos er også den øya i Hellas som har flest soltimer per dag, og du finner fantastiske strender rundt hele øya.
Kolymbia ligger sør for Rhodos by og her kan du nyte ferien i stille og rolige omigivelser. Det finnes hotell som passer for alle, du har havet og de grønne fjellene som naboer, og restaurantene ligger på rekke og rad.

800rhodoslogo
Herlige Rhodos med sine lange strender.

Rhodos by består av to deler, en ny og en gammel. Den gamle delen består av murer, trange gater og romantiske omgivelser, mens den nye har flere kaféer, trendy restauranter og merkebutikker. Byen er omgitt av to lange badestrender.

800rhodosstad2logo4
Ikke gå glipp av Rhodos by.

Lindos er en by på østkysten av Rhodos, og den er like vakker som et postkort. Her ligger noen av de vakreste strendene på øya, og rundt det lille torget finner du trange smug og hvitkalkede hus. På toppen troner akropolis med antikke templer.

800lindoslogo
Lindos på Rhodos

Fra Rhodos til Tilos

Fra Rhodos til den lille øya Tilos tar du fergen fra Rhodos by, ferden tar rundt to timer.
Tilos er en rolig liten øy med fantastisk gjestfrihet og storslått natur. Her kan du kombinere strandliv med vandringer og få tid til avkobling. Livadia er hovedbyen på Tilos med en vakker rullesteinstrand. Den lengste stranden i Tilos ligger ved Eristos, men det finnes badebukter langs hele kysten. Gå ikke glipp av Agios Pandeleimonas, et kloster som ligger 650 meter over havet.

800tiloscollage
Tilos, herlige utsikter og klart, blått vann.
800tilos
Vandring er populært på Tilos

Ta båten fra Tilos til Kos

Fortsett reisen din fra Tilos til Kos, en båttur som tar 1,5 time. På Kos finner du herlige sandstrender, bra restauranter og natteliv samt interessante historiske severdigheter. Kos er også en naturskjønn øy å sykle på.

800kosmarmarilogo
Marmari på Kos

Marmari ligger et kvarter fra Kos by og har kanskje øyas fineste strand, lang og bred med finkornet lys sand. Her finnes det en håndfull restauranter, og du kan virkelig nyte en avslappet ferie. Hvis du blir lei av stranden, kan du besøke badelandet Lido som ligger i nærheten.
Den lille badebyen Psalidi ligger bare fem kilometer fra Kos by, og har en fin sykkelvei som går langs havet og inn til byen. Langs hovedgaten finnes det flere restauranter, og de fleste hotellene ligger nær den fine rullesteinstranden.

800kospsalidilogo
Det herlige vannet rundt Kos er azurblått.

Hvis du har flybillett fra Rhodos, kan du ta fergen fra Kos til Rhodos, den tar 2,5 time. Kjør direkte til flyplassen eller velg å bli noen netter i Rhodos for å nyte de siste dagene i Hellas før det er tid for å avslutte ferien for denne gangen.