Hellas med barn

Barnevennlige Hellas lokker mange barnefamilier hvert år og det er lett å forstå hvorfor. Lange brede strender, koselige landsbyer, fine hotell og nærhet til det meste. Her tipser jeg om mine favorittøyer, de beste strendene for barn og herlige utflukter du ikke må gå glipp av.

Samos

Samos er en av de grønneste øyene i Hellas og kan skilte med over 300 strender. Øya byr på olivenlunder, pinjeskog, hvite strender, små koselige landsbyer og en herlig havnepromenade. De fleste turistene reiser til Ptyhagorion på sydkysten, her begynner den vakre strandstrekningen som er nesten syv kilometer land. Den er oppdelt i ulike strender, blant annet langstrakte Doryssa Bay og fine Potokaki Beach. I Pythagorion finner du gode restauranter og barnevennlige hotell som TUI Family Life Doryssa Seaside Resort med topp beliggenhet på stranden.

Det finnes utallige steder du kan utforske på Samos, og jeg syns det er et must å leie bil for en dag eller to. Kokkari er en koselig fiskerlandsby med hvitkalkede hus og krystallklart vann nord for Pythagorion som definitivt er vel verdt et besøk.

En av de fineste strendene på Samos er uten tvil Psili Ammos som ligger 7 km fra Pythagorion. Du kommer deg enkelt dit med bil eller båt fra Pythagorian-havnen.

Når det gjelder utflukter anbefaler jeg å dra på en dagstur med båt til Tyrkia, leie bil og finne din egen favorittstrand samt blir med på en båttur i solnedgangen og nyte grilling om bord.

800doryssa
Veien som fører ned til stranden fra TUI Family Life Doryssa Seaside Resort.

Kreta

Hellas’ største øy har noe for alle. Vakre strender, store byer, sjarmerende landsbyer, høye fjell og dype raviner. Jeg liker nordlige Kreta best og spesielt strekningen mellom Chania og Rethymnon. Der ligger også stranden Georgiopolis som nok er den mest barnevennlige på hele Kreta. Andre fine strender er magiske Elafonissi som minner om en strand hentet direkte fra Stillehavet. Vannet er turkist, sanden skifter i rosa ettersom det er korallsand, og det er veldig langgrunt. Stranden Vai, øst for Hersonissos, er Europas eneste naturlige palmestrand, og den er også et paradis for barn.

Gerani på Kreta er perfekt for barnefamilier med sine vakre, lange strender og mange bra familiehotell. Jeg anbefaler å prøve snorkling og ta en båttur til Gamvoussa ,en annen paradisstrand på øya. Til barnas store gleder finnes det i tillegg flere badeland på Kreta.

Fra Kreta kan du ta båt til omtalte Santorini med sine svarte fjell, hvite hus og kirker med blå kupler.

Rhodos

Jeg har flere tips når det gjelder Rhodos. Strekningen Kallithea videre til Faliraki og ned til Kolymbia er superfin når du reiser med barn. Brede strender, bra familiehotell og nær det meste. Fortsetter du enda lenger sørover kommer du til Lindos som har en av de strendene jeg synes er finest på Rhodos, med blågrønt vann og lys herlig sand.

I Kolymbia ligger TUI Family Life Aegean Blue som har et eget badeland, og i nærheten finner du Tsambika Beach som er en ekte perle av en strand.

Når du er på Rhodos synes jeg ikke du skal gå glipp av et besøk på naboøyene Lindos og Symi. Besøk også Rhodos by og spesielt den gamle delen, det pleier å være populært å la barna gå i vollgraven.

800rhodos
Kolombya på Rhodos er et paradis for barnefamilier.

Kos

Kos har gått fra å være Hellas’ partyøy til en familiefavoritt. Kardamena som ligger sør på Kos har en herlig strand med klart vann som passer perfekt for barn. 15 min fra Kos by ligger badestedet Marmari med mange bra familiehotell og en strand som er flere kilometer lang.

Har du barn som liker å snorkle, så er Limnionas Beach ideell. Mastichari Beach er et annet tips, ettersom vannet der har en herlig knallblå farge og du kan se øyas beste soloppgang.

Herlige øyer rundt Kos du kan dra på dagsutflukter til er Nisyros og Kalymnos. Befinner du deg på Kos er du også bare en kort båttur fra Bodrum i Tyrkia, der det finnes mye bra shopping.

800kos
Den vakre stranden i Marmari på Kos.

Zakynthos

Dette er et gullkorn av en øy som lokker med mye forskjellig. Reiser du med små barn er stranden i Kalamaki kjempebra. Tsilivi og Argassi er to andre steder som passer perfekt for barnefamilier! Tsilivi har en langgrunn strand og hotell med vannsklier, mens Argassi ligger i nærheten av Zakynthos by.
Reiser du hit med barn er det nesten et must å kjøre ut med båt og se karettaskilpaddene. Besøk også smuglergrotten, en postkorvakker, hvit sandstrand med et skipsvrak fra en påstått smugler som strandet i 1982.

800zakynthos
Zakynthos med lyse langgrunne strender og krystallklart, blått vann.

Uansett hva du velger så blir du garantert fornøyd med familieferien i Hellas. Maks fire timers flytid, bra hotell, god mat, kort avstand, paradisstrender samt den solsikre sommeren gjør Hellas til en familiefavoritt igjen og igjen.
Se hele TUIs utvalg i Hellas.