Hvor skal du bo i Florida?

Florida er større enn det man skulle tro, og det er stor forskjell på tre populære byene Orlando, Miami og Fort Lauderdale. Har du lyst til å reise til Florida men er usikker på hvilket sted som passer deg best? Les videre for en hurtigguide til The Sunshine State.

Solen skinner nesten hver dag hele året, noe som er grunnen til at Florida kalles for nettopp The Sunshine State. Men det er absolutt mye mer enn bare været som frister. Her finnes vakre strender, bra shopping, et enormt utvalg av fornøyelser og mange fornøyelsesparker.

Miami – Herlig strandliv og pulserende natteliv

Miami er den nest største byen i Florida. Spesielt Miami Beach med en blanding av deco-arkitektur og moderne høyhus pleier å stå høyt på agendaen for byens besøkere. Miami Beach ligger på en øy øst for selve byen Miami. Her finnes det milelange hvite strender, trendy restauranter og barer.

Et av de mest populære områdene å bo i er South Beach som ligger nær promenadestrøket Ocean Drive. Det passer spesielt bra hvis du vil utforske Miamis klubber. Nattelivet i South Beach kretser rundt Washington Avenue.

Er du sportsinteressert? Avhengig av hvilken sesong du drar kan du gå på ulike sportsarrangement. Sportene og hjemmelagene du kan se er basket (Miami Heat), baseballaget (Miami Marlins), Amerikansk fotball (Miami Dolphins) og ishockey (Florida Panthers).

I Miami er det et enormt utvalg av shopping. Det finnes mange butikker i Miami Beach og i Downtown, men de store kjøpesentrene ligger et stykke fra sentrum. Noen av kjøpesentrene du kan besøke er Dolphin Mall, Village of Merrick Park, Bayside Marketplace og Miami International Mall.

Les mer om Miami her

Orlando – Fornøyelsesparker for store og små

Orlando er barnas (og mange voksnes) soleklare favoritt! Det er nemlig her fornøyelsesparkene ligger. De mest populære parkene er Disney World og Universal Studios, men det finnes betydelig flere enn det. Et tips er å planlegge et besøk i Orlando nøye og være der i flere dager. Det tar nemlig minst en hel dag og utforske hver park. Selv om Orlando ofte er det naturlige valget for barnefamilier er det likevel en lekeplass for både store og små. Orlando ligger et stykke inn i landet og ikke ved kysten som Fort Lauderdale og Miami. Dersom stranden ikke er førsteprioritet i ferien, men du er ute etter fartsfulle attraksjoner og opplevelser er Orlando rett sted for deg!

Fornøyelsesparker du kan besøke i Orlando

Det finnes mange parker å velge mellom, vet du f.eks. at Disney har fire ulike parker? Her er en hurtigguide til noen av fornøyelsesparkene i Orlando.

Walt Disney World Magic Kingdom
Verdens mest besøkte temapark! Her får du møte kjente Disney-figurer og du kan se Askepotts slott!

Epcot

Stor park som tilegnes fremskritt innen teknologisk innovasjon og internasjonal kultur. Parken består av ulike deler som representerer ulike land. Hvorfor ikke ta en afternoon tea i ”England”. Du må heller ikke gå glipp av 3D-eventyret ”Honey, I shrunk the audience!”

Disney’s Hollywood Studios
Fornøyelsespark med Hollywood Studios-tema. Ta en tur i attraksjonen Toy Story Midway Mania!

Disney’s Animal Kingdom
Den største Disneyparken i verden! Fornøyelsespark og dyrepark i Disneymiljø. Her kan du møte dine Disneyfavoritter og gå ikke glipp av forestillingen ”Festival of the Lion King”.

Kennedy Space Center
Interessert i verdensrommet? Då må du ikke gå glipp av NASAs berømte anlegg som ligger ca. en time fra Orlando. Her får du se romdrakter, møte ekte astronauter og trene i simulatorer. En drøm for alle som er interessert i verdensrommet.

Universal studio Florida
Fornøyelsespark der du får oppleve filmomgivelser. Gå ikke glipp av The Simpsons 3D-ride!

Universal’s Islands of Adventure
Et must for alle Harry Potter-nerder. Her ligger Hogwarts og landsbyen Hogsmead! Kjør The Incredible Hulk Coaster eller ta en tur i Jurassic Park River Adventure

Tips! Begge Universal-parkene har Harry Potter-verdener. Kjøp en park-to-park billett, da kan du kjøre Hogwarts express mellom parkene. Bare det er en opplevelse!

Dette er dessuten bare et utvalg av parkene, naturligvis finnes det mange flere.

Les mer om Orlando

Fort Lauderdale – USAs Venezia

Koselig badested og storby. Her venter hvite lange og brede strender, palmer og kanaler som kantes av luksusbåter og strandvillaer. Byen har ingen store severdigheter, men det betyr ikke at det ikke er noe å finne på. Fort Lauderdale er oppbygget rundt kanaler og kalles ofte for Floridas Venezia.

Den beste måten å utforske byens vannveier på er ved å ta en vanntaxi – du kan kjøpe en dagsbillett og hoppe av og på der du føler for det.

Og liker du shopping er Fort Lauderdale et must når du planlegger å reise til Florida. Her ligger nemlig Sawgrass Mills som er USAs største outlet! I kjøpesenteret kan du tilbringe time etter time med å shoppe merkevarer til gode priser. Et tips er å ta på deg gode sko for det er enormt stort, hele 220 000 kvadrat meter og flere enn 350 butikker.

Les mer om Fort Lauderdale

Når skal man reise til Florida?

Florida er stort og temperaturene varierer mellom de ulike byene. Og til tross for at solen skinner nesten hver dag er det ganske stor forskjell værmessig på sommer og vintersesongen. Om sommeren kan det føles veldig varmt i Florida, noe som beror på den høye luftfuktigheten på hele 90 %.

Reiser du om vinteren er det best vær i Fort Lauderdale og Miami Beach, da er det flere grader varmere her enn i Orlando. Men om du vil besøke parkene i Orlando og ikke ligge ved bassenget er vinteren bar. Rent værmessing bruker man å si at den beste tiden å reise på er mellom februar–april. Da er det nemlig mest solsikkert og passe temperatur.

I mars kan det være livlig i sørlige Florida da det er ”Spring Break”. Risikoen for orkaner er som størst mellom august og september.

Les mer om været i Florida her

Florida er mye mer enn de kjente stedene som er nevnt i listen over, og listen over alt som finnes å gjøre er lang. Mitt beste tips er at uansett hvor du velger å bo, bør du leie bil for å utforske omgivelsene. Det er som regel billig både å leie bil og kjøpe bensin. Har du lyst på mer informasjon om hva du kan gjøre i Florida? Les Florida – 20 ting du ikke må gå glipp av.

The Sunshine State venter på deg!