Feire jul i utlandet

Drømmer du om å feire jul i utlandet? Å slippe unna alt stresset og reise til varmere strøk, eller kanskje til en spennende storby? Det er du ikke alene om! Selv om det ikke er mange fridager i julen i år, er det solgt 10 prosent flere reiser til Kanariøyene i år sammenlignet med fjoråret.

Noen elsker alt som har med jul å gjøre og tar med seg hele julefeiringen på reisen. Andre vil bare oppleve noe helt annet. Da er det kanskje shopping i London eller Paris som står øverst på ønskelisten, eller en jul under palmene på en sandstrand i Thailand.
Elin Sundh er en av dem som velger å reise sydover i julen sammen med mann og to barn. I år skal de til Tenerife. Hun sier: – Vi pakker ned et par pakker til barna som de får på julaften. Vi håper på sol og bading hele dagen, og på kvelden går vi på en hyggelig restaurant med barnas favorittmat.

Nyt utsikten over sanddynene i Maspalomas i julen

Kanariøyene og Thailand på topp

De mest populære reisemålene i julen pleier å være Gran Canaria, Thailand, Tenerife og Mexico, men Sabina Granath vil reise til Canggu på Bali. Det er ikke første gangen hun og familien reiser bort fra stresset her hjemme. – Foreldrene mine driver en egen bedrift, og de synes alltid det er stressende i julen. Vi synes det er deilig med nye omgivelser og få påfyll av lys nå som solen glimrer med sitt fravær, sier Sabine. I tillegg til foreldrene tar hun med seg søsteren og kjæresten. En klassisk julemiddag blir det neppe.
– Vi pleier ikke å feire julaften når vi er i utlandet, vi sier kanskje god jul og skåler med en øl og spiser en god middag på stranden.

Hva sier du til å åpne pakkene på stranden på Koh Lanta?

Shopping i London

– Feire jul i storbyen London med shoppingmuligheter og severdigheter som Buckingham Palace og Big Ben. Her finner du både sjarmerende kaféer og spennende markeder hele året. Et pub-stopp eller to hører selvfølgelig med.

Big Ben, shopping og puber er en del av julefeiringen i London

Sightseeing i New York

– I New York kan du oppleve julepynting de lux som f.eks. juletreet ved Rockefeller Center. Reise med hestedrosje eller gå på skøyter i Central Park. Vindushoppe ved Macys og Bloomingdales. Du blir ikke skuffet uansett hva du vil ha ut av oppholdet. All ære til Empire State, Frihetsgudinnen og Brooklyn Bridge – men den største attraksjonen er jo byen i seg selv.

New York skuffer ikke - hele byen er en attraksjon i seg selv

Julefeiring på Kanariøyene

– Perfekt hvis du ikke vil reise så langt men ønsker deg en blanding av sol og varme, strand og nisser. Hvis du helst vil ha en tradisjonell julefeiring pleier mange hotell å arrangere populære julemiddager.

Julesteming i Playa del Ingles

Opplev en fantastisk jul på Madeira

. Øya er mye mer enn bare blomster og levadaer. Hvis du reiser hit over jul og nyttår vil du oppleve en helt magisk julestemning, Funchal er så å si pyntet fra topp til tå på en stilig og julete måte – en fryd for øyet rett og slett. Fyrverkeriet nyttårsaften er berømt. Madeira byr på et behagelig klima, herlige markeder og restauranter og barer i alle kategorier.

Nydelig utsikt over Funchal på Madeira

Julestemning i Paris

. Perfekt hvis du bare skal være borte noen dager. Bytt ut julelunsjen med et godt måltid på en lokal bistro, spaser på Champs Elysees med Eiffeltårnet som lyser i alle mulige farger i forgrunnen. Hvis du vil kan du ta en tur med Bateaux Mouche på Seinen. Tar du kveldsturen kan du spise middag mens du seiler under broene i et glitrende Paris.

Ta en båttur på Seinen og nyt middagen under de berømte broene

Treffe nissen i Karibien?

Hvis du vil oppleve en eksotisk jul kan vi anbefale Jamaica, Den dominikanske republikk eller Mexico. Turkisblått hav, vaiende palmer og kritthvite strender. Legger du til litt reggae musikk, tacos, kokosnøtter, sombreros og førsteklasses snorkling har du Karibien i et nøtteskall. Dette er antagelig så langt unna en tradisjonell julefeiring du kan komme

Karibien i et nøtteskall. Dette er fra Den dominikanske republikk
Bytt ut ribbe og medisterkaker med en klassisk Jerk Chicken på Jamaica