Nyttårsweekend – hit skal du reise

2018-12-12
Marianne M.
Ta noen ekstra fridager og feir nyttårsaften utenlands. Si ha det til det gamle og skål inn i det nye året i en av Europas sjarmerende storbyer. Opplev nye steder, nyt god mat, fantastiske hotell, kjenn historiens vingeslag og få minner for livet under din nyttårsweekend. Her finner du 5 tips til storbyer som tar nyttårsfeiringen til nye høyder.

Praha

Praha blir ofte kalt for Europas vakreste by, og her finnes det mye å se både sommer og vinter. Har du flaks blir nyttårsaftenen vakker som et eventyr med snø og blå himmel – og garantert en dag du alltid vil huske. På dagtid kan du rusle rundt i de små gatene, besøke Petrinparken og ta en båttur på elven Moldau. Når dag blir til kveld feirer folk i gater og på torg, barer og restauranter vibrerer og den største festen er på torget i gamlebyen, ved Karlsbroen og rundt Wenzelplassen. Ved 12-tiden lyses hele byen opp av et fyrverkerishow, champagnekorkene flyr i luften og det er vanskelig å få en bedre start enn dette på det nye året.

Vakkert julemarked i gamlebyen i Czechia, Prague, oversktsbilde.
Praha byr på en fantastisk nyttårsfeiring.

Berlin

Ikke noe feires så stort i Berlin som nyttårsaften. Ved Brandenburger Gate arrangeres en av Europas største utendørsfester med band som spiller, DJs og et spektakulært fyrverkeri. Festen er helt gratis og tusenvis av mennesker i alle aldre danser inn i det nye året. Dagen etter kan du spasere rundt i Prenzlauer Berg der kaféene ligger tett, besøke Checkpoint Charlie og spise brunsj på sjarmerende Silo Coffee.

Kveldsbilde av vakre Berlin, oversiktsbilde.
Berlin byr på en stor utendørsfest på nyttårsaften.

Madrid

I Spania er det tradisjon å spise druer når klokken slår tolv. Du spiser en drue for hvert slag klokken slår og klarer du alle tolv får du hell og lykke året som kommer. Den store nyttårsfeiringen i Madrid foregår rundt Puerta del Sol og hit kommer folk med vindruer og cava. Det er en stor nedtelling til tolvslaget og fyrverkeriet filmes og sendes på tv over hele Spania. Resten av nyttårshelgen kan du besøk Plaza Mayor der det store julemarkedet også pågår etter nyttårsaften, spise churros på Chocolatería San Ginés og du må heller ikke gå glipp av det egyptiske tempelet Temple de Debod.

Vakre madrid i solnedgang, bilde.
Spis vindruer og drikk cava når klokken slår tolv i Madrid.

London

Det finnes så mye å se og gjøre i London på nyttårsaften at det er umulig å rekke alt. Vil du ha en nyttårsfeiring du vil huske for alltid, foreslår jeg at du tar turen til Big Ben for å høre den kjente klokken ringe inn det nye året. Når klokken har slått tolv kan du oppleve det kanskje med påkostede fyrverkerishowet i Europa over London Eye. Du kan også ta et nyttårscruise på elven Themsen, bestille et bord på restaurant med utsikt, besøke klubber ved Royal Festival Hall eller gå på skøyter ved Somerset House. På første nyttårsdag må du ikke gå glipp av den årlige New Years Day Parade som starter ved Ritz Hotel, fortsetter til Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Pall Mall, Trafalgar Square, Whitehall og Big Ben. Paraden er enorm med over 8000 deltakere, blant annet blåseorkestre, dansere, klovner, akrobater og cheerleadere.

London og Big Ben i solnedgang, bilde.
Det er en fantastisk opplevelse når Big Ben ringer inn det nye året.

Dubrovnik

I Dubrovnik dekoreres kirker, klokketårn og palass med tusenvis av lamper før jul og nyttår. Den store gågaten Stradun er der den store nyttårsfeiringen foregår og noe du absolutt ikke bør gå glipp av. Tusenvis av mennesker samles her for musikk, forestillinger og et stort fyrverkeri når klokken slår tolv. Begynn med middag på en sjarmerende restaurant og fortsett deretter ut i mylderet for å skåle inn det nye året med alle andre på Stradun. Hvis du besøker Dubrovnik for en nyttårshelg om vinteren betyr det at du slipper å sloss om plassen med andre turister, og du får oppleve genuine Dubrovnik. I tillegg er det mye billigere enn om sommeren, du slipper den værste varmen og du kan ta fantastiske bilder. Jeg anbefaler en tur med Dubrovnik Cable Cars slik at du kan nyte den spektakulære utsikten over byen.

Romantiske og historiske bygninger i Dubrovnik, bilde.
I Dubrovnik er nyttårsfeiringen litt mindre, men desto mer sjarmerende.

Lignende innlegg

10 gode grunner til å velge Alcudia Pins

Er ikke sommerferien helt planlagt eller bestilt ennå? Trenger du tips til hvor du skal reise, bo eller hva du skal gjøre? Da er det bare å følge med, for her kommer 10 gode grunner til hvorfor du bør velge TUI Family Life Alcudia Pins.
Rebecca Oline Rebecca Oline 2018-02-02

7 aktiviteter du ikke trodde fantes på et cruise

Moderne cruiseskip beskrives ofte som en ”flytende resort”., men faktum er at uttrykket egentlig ikke er nok det heller. Spesielt ikke hvis du ser på alt du kan gjøre om bord. Her kan du lese om 7 kule aktiviteter og opplevelser som du mest sannsynlig ikke forventer deg å oppleve om bord på et cruise.

Legenden om Lucia

Det en del som skal ordnes før årets lengste natt. De hvite kjortlene fra i fjor må hentes fram. Passer de fremdeles eller er det på tide å kjøpe nye? Vi skal bake lussekatter og finne batteri til lysene. Mens vi holder på er det lett å drømme seg bort til varmen, og Lucia er perfekt som inspirasjon. Hun er faktisk mer bereist enn man skulle tro.
Hilde S. Hilde S. 2016-12-12

Feire jul i utlandet

Drømmer du om å feire jul i utlandet? Å slippe unna alt stresset og reise til varmere strøk, eller kanskje til en spennende storby? Det er du ikke alene om! Selv om det ikke er mange fridager i julen i år, er det solgt 10 prosent flere reiser til Kanariøyene i år sammenlignet med fjoråret.
Hilde S. Hilde S. 2016-12-23