2017-03-10

Kypros - vin og fotturer i Troodosfjellene

Strendene er Kypros’ største turistmagnet, men bak kulissene er det også mye å oppleve. Vandre blant mandeltrær, handle solmodne appelsiner og gå på vinsmaking. Her er de beste tipsene for en dag i Troodosfjellene.

Dropp stranden for en dag og dra opp til de magiske Troodosfjellene i Pafosregionen. Her kryr det av utsiktsplasser og fjellandsbyer. Større landsbyer som Platres har bakerier og keramikkverksteder, mens i de små landsbyene kan du kjøpe fersk fiken direkte fra gårdene. Med litt planlegging kan dette bli det fineste ferieminnet.

troodos-kypros-fottur-vandring-tui

Smak vin på en vingård

På vingården Tsiakkas guider familien med samme navn deg blant vinranker og eikefat. Her produserers det kjente kypriotiske dessertvinen Commandaria men også vin av druene Chardonnay og Cabernet Sayvignon. Vingården ligger i landsbyen Pelendri.

Besøk en kunstner

I fjellandsbyen Lania kryr det av kunstnere. Rusle rundt i den gamle bydelen og ta en titt inn i atelierene som ofte har dørene åpne for besøkende. En av dem er Michael Owen, som viser fargerik kunst i Gamlebyen.

Minivandring i nasjonalparken Avakas

En timeslang vandring i Avakas, Kypros største nasjonalpark, tar deg gjennom en imponerende fjellkløft. Det dufter mynte, rosmarin og lavendel, og utsikten er fantastisk. Her kan du lese mer om Avakas George.

Frots i sjokolade i Platres

Gjør et stopp i landsbyen Platres for å lære mer om kakaobønnen. Du får også prøvesmake de gode pralinerne som produseres. Følg skilting mot Chocolate Workshop.

Handle ferske fiken

På bytorget, eller på gårdene langs veien, selger de lokale bøndene nyinnhøstede ferske bønner, appelsiner og saftige fikener. Stopp og fyll en pose – mer kortreist mat enn dette er det vanskelig å få!

Kunst i kirken

Blant pinjetrær og kapersbusker i Troodosfjellene skjuler det seg ti små bysantinske kirker (alle på UNESCOs vedensarvliste). Kikk inn og beundre de vakre freskomaleriene. Her kan du lese mer om klosterstopp i Troodosfjellene.

Vinfestivalen i Limassol

Hvis du er så heldig at du er på Kypros i månedsskiftet august-september havner du midt i den årlige feiringen av vinguden Dionysos. I to uker er temaet dans, musikk og vin. Plassen er Limassol Minicipal Gardens.
Les mer om reisemål og hotell på Kypros, og hvordan du kan leie bil samtidig som du bestiller reisen.

Troodosfjellene