2019-05-08

Limassol – byliv og strender i ett

Leter du etter bypuls, strandliv og en historisk sjarmerende atmosfære i samme ferie? Limassol er en favoritt blant middelhavsreisemål som har både middelaldergater, designbutikker og trendy strandklubber.

Limassol har seilt opp som et av Kypros’ mest trendy reisemål. Det er kanskje ikke så rart, for her i Kypros’ nest største by får man ofte Barcelona-vibber. Langs Makarios avenue kryr det av folk som bærer på shoppingposer fra designbutikkene og på den lange fine avenyen langs havet er pulsen høy – fra After Beach til ut i de små timer. Her ligger også strandklubber som Guaba Beach Ba, som ofte bruker internasjonalt kjente DJ’s.

Det går en strandpromenade langs hele Limassol.
Det går en strandpromenade langs hele Limassol.
På shopping i Limassol.
I Limassol finnes det både små butikker og kjøpesentre.

Fra ridderborgen til den nye marinaen

Englandskongen Richad Løvehjerte giftet seg en gang i middelalderborgen som ligger over byen. Like fulle av historie er gatene i gamlebyen som i dag byr på kaféer og små hull-i-veggen der du kan ta en pause og la inntrykkene synke inn mens du nyter det kypriotiske ølet KEO og en boureki, butterdeig med fetaost. Et steinkast fra gamlebyen venter Limassols stolthet, marinaen, som er blitt det nye vannhullet for et publikum som vil ha god mat og eksklusiv shopping. Luksusyachtene som gynger i havnen setter den rette stemningen.

Det kryr av koselige steder i Limassols gamle bykjerne.
Det kryr av koselige steder i Limassols gamle bykjerne.

Strender og spahotell

Det viktigste med Limassol er nok liekvel at stranden bare ligger et steinkast fra shoppinggatene. Den populære stranden ved Park Beach Hotel ligger sentral og utenfor ligger populære Ladys Mile Beach med hvite rullesteiner, myk sand og krystallklart vann. Moderne hotell er det mange av i Limassol, TUI Sensimar Bay Atlantica har en fin spa-avdeling – ett tips for deg som reiser uten barn. Også barnefamilier har mye å hente i Limassol – ikke minst på Blue Star Atlantica Oasis som har et stort bassengområde og mange aktiviteter. Som du ser er det mye å gjøre i Limassol. Og da har jeg ikke engang nevnt alle utfluktene du kan dra på med leiebil. Troodosfjellenes vingårder, turstier og bysantinske klostre kan sette en ekstra spiss på din by- og strandferie.

I Limassol kan du velge mellom flere strender i og rundt byen.
I Limassol kan du velge mellom flere strender i og rundt byen.
TUI Sensimar Bay by Atlantica er et voksenhotell med fint spa og solterrasser.
TUI Sensimar Bay by Atlantica er et voksenhotell med fint spa og solterrasser.