7 reisetips til Phu Quoc

Drømmer du om en reise til Vietnams største øy? I en årrekke har dette vært en av Sør-Øst Asias best bevarte hemmeligheter.

Rett utenfor Kambodsjas kyst finner du det perfekte stedet å tilbringe ferien. Uansett hvem du reiser sammen med tør vi påstå at det finnes mange grunner til å reise til nettopp Phu Quoc. Her finner du alt fra frodig natur og luksushoteller til solrike strender og fantastisk sjømat.

Nedenfor kan du lese om våre beste reisetips til ferien på Phu Quoc.

1. Phu Quoc Nasjonalpark

Begi deg ut i øyas ville og uberørte natur! 70% av Phu Quocs landskap består nemlig av uberørte fjell og skoger, noe som gjør øya perfekt for de eventyrlystne. I nasjonalparken finner du alt fra en tropisk regnskog med fortryllende fosser til korallrev. Det er også her du finner Chua Mountain. Fjellet befinner seg 603 meter over havet og er, ikke overraskende, det høyeste fjellet på Phu Quoc.

Dersom du er glad i å legge ut på lengre fotturer er øyas nasjonalpark et obligatorisk sted å utforske. Sørg for å følge instruksjoner og opplysninger langs veien. På denne måten unngår du potensielle farer.

Phu Quoc Nasjonalpark
I det fjerne kan du se Phu Quocs frodige nasjonalpark.

2. Duong Dong nattmarked

Hva er vel en reise til Vietnam uten en tur eller to til markeder av typen du finner i Duong Dong? På Duong Dong nattmarked finner du en rekke matboder som serverer både juice og vietnamesisk mat. Du kan også få tak i dagens fangst som blir levert av de lokale fiskerne tidlig på morgenen. Til tross for at mange kommer til markedet for å spise spennende mat for en rimelig penge, er det også muligheter å kjøpe med seg suvenirer eller gaver til venner og familie hjemme i Norge.

Markedet åpner kl 19.00 og stenger kl 07.00.

Duong Dung Nattmarked
Duong Dung Nattmarked

3. Besøk en tradisjonell fiskesausfabrikk

Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker vi vet å benytte oss av i norske hjem, og den vietnamesisk fiskesaus er utvilsomt en av disse. I en årrekke har Phu Quoc vært anerkjent for fiskesausproduksjonen sin. Hvert år eksporteres 12 millioner liter til hele verden fra øyas mange destillerier. Sausen er laget av ansjos, salt og vann. I noen tilfeller kan den også inneholde pepper som vokser på Phu Quocs mange pepperfarmer.

Hvis du ønsker å besøke en fiskesausfabrikk organiseres det en rekke turer av både større og mindre selskaper. Dersom du tar turen på egenhånd kan det være lurt å ta med seg en guide som snakker vietnamesisk, med mindre du gjør det selv.

4. Ham Ninh fiskerlandsby

På øyas østside finner du fiskerlandsbyen Ham Ninh. Dette er et flott sted å tilbringe dagen for de som ønsker å oppleve et autentisk Phu Quoc. Her legger fargerike fiskebåter til kai, fullstappet med dagens fangst. Fisk og skalldyr kan kjøpes direkte fra båtene, og dersom du ønsker det kan det grilles og stekes umiddelbart. Dette er en flott måte å støtte lokalbefolkningen på, samtidig som du kan spise mat du ikke får hjemme i Norge.

Fiskerestaurantene ligger på rekke og rad i sjarmerende Ham Ninh. Dette er med andre ord et must for alle som er glade i sjømat. Dersom du ønsker å kombinere utflukten til fiskerlandsbyen med dykking og snorkling lar dette seg gjøre på stranden. Dette er også et fint sted å være dersom du ønsker å få med deg en glitrende solnedgang.

Fiskerlandsbyen Ham Ninh.
I fiskerlandsbyen Ham Ninh kan du spise fersk sjømat.

5. Prøv en ny vannsport

Liker du å være aktiv på ferie? Da kan Phu Quoc være din drømmedestinasjon. Dette stedet byr nemlig på langt mer enn late dager på stranda og øya er perfekt for alle som liker vannsport. Ikke nok med at du kan svømme dagen lang i krystallklart vann. Du kan også leie kajakk og reise på spennende padleturer, prøve stand up paddle board eller bruke ettermiddagen på å snorkle rundt i den vakre skjærgården. Hvis du ønsker å prøve deg på kite surfing er Sao Beach perfekt for nettopp dette.

Vannsport på Phu Quoc
Dra på en spennende oppdagelsesferd!

6. Reis med verdens lengste taubane

Du får en panoramautsikt utenom det vanlige dersom reiser med taubanen fra Phu Quoc til Pineapple Island. Selv om det har vært en betydelig utbygging på øya i forbindelse med den økende turismen i løpet av de siste årene, er likevel landskapet du kan se fra taubanen uberørt. Her ser du det rurale Vietnam og hvordan lokalbefolkningen bor. Du har utsikt utover det turkise havet samt fargerike hus og langstrakte strender.

7. Besøk magiske Suoi Tranh

Kun en kjapp kjøretur fra Duong Dong finner du den fire meter høye fossen Suoi Tranh. Omgitt av et grønt landskap, store steiner i vannet og naturlige grotter er denne som dratt ut av et eventyr. Dette er utvilsomt den vakreste, så vel som den mest populære fossen du kan besøke på Phu Quoc. Dersom du ønsker en uforglemmelig opplevelse, samt få maksimalt ut av oppholdet ved fossen kan vi anbefale å ha piknik nettopp her.

Suoi Tran Waterfall
Her kan du også bade. Perfekt hvis du reiser med barn!

Lignende innlegg

7 tips til Da Nang

En reise til Da Nang byr på spennende aktiviteter for store og små. Havnebyen har lenge vært en skjult perle for alle som ønsker å reise til Vietnam. Byen er perfekt for de som vil kombinere sol og strand med spennende utflukter til Hue og Hoi An. Nedenfor deler vi våre beste reisetips til Da Nang.

De beste utfluktene på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyll både sanser og Instagram-kontoen med nye inntrykk utenfor hotellområdet. Thailands største øy Phuket er utrolig rik på opplevelser. Her tipser vi om alt fra snorkling til jungelvandring, buddhistiske templer, matlagingskurs, flowriding og bading med elefanter.

Fem favorittutflukter i den greske øyverden

Den greske øyverdenen har utrolig mye å tilby. Som om klimaet, maten og atmosfæren ikke er nok, finnes det utflukter og aktiviteter som passer for både historienerder, strandfotografer og eventyrere. Her kan du lese mer om fem av våre gjesters favorittutflukter i den greske øyverden.

Utflukter på historierike Samos

Samos er en stor øy med noe for all – frodige landsbyer, herlige strender og grønne skoger. Øyas rike historie gjør den fullspekket med spor fra flere epoker. Den har vært en smeltedigel for ulike kulturer, religioner og mange avgjørende begivenheter gjennom årene. Noe som åpner opp for fantastiske opplevelser, bare du leter etter dem. Vi hjelper gjerne til og lister derfor opp noen av de beste utfluktene på Samos!