7 tips til Da Nang

En reise til Da Nang byr på spennende aktiviteter for store og små. Havnebyen har lenge vært en skjult perle for alle som ønsker å reise til Vietnam. Byen er perfekt for de som vil kombinere sol og strand med spennende utflukter til Hue og Hoi An. Nedenfor deler vi våre beste reisetips til Da Nang.

1. China Beach

China Beach, også kalt My Khe Beach, bør være en prioritet når du besøker Da Nang. Langs strandpromenaden ligger spa-hoteller og restauranter på rekke og rad, og den 32 kilometer lange stranden er utvilsomt en av de mest idylliske i hele Vietnam.

Stranden, som også ble omtalt som verdens mest luksuriøse av Forbes Magazine i 2014, byr på hvit og myk sand, samt vaiende kokospalmer. Noen late dager her er perfekt for de som ønsker å nyte ferien i harmoniske omgivelser. Hvis du er glad i å surfe, byr China Beach på fantastiske muligheter for dette fra september og utover.

Sol og palmer på China Beach/My Khe Beach.
China Beach i Da Nang kalles også My Khe Beach.

2. The Golden Bridge

I juni 2018 ble The Golden Bridge åpnet for publikum, og siden den gang har turister fra hele verden ankommet Bà Nà Hills for å oppleve den imponerende arkitekturen. Broen, som i utgangspunktet skulle være et supplement til fornøyelsesparken Sun World Bà Nà Hills, har blitt en attraksjon i seg selv.

Noe av det som gjør gullbroen unik, er at den tilsynelatende blir holdt av to gigantiske steinhender. The Golden Bridge er 150 meter lang, og elegant plassert i fjellandskapet. En tur hit byr ikke bare på flotte bilder til Instagram, men også en fantastisk utsikt.

3. Hue

Dersom du ønsker å reise på en dagsutflukt under oppholdet i Da Nang, er en to-timers togreise i naturskjønne omgivelser til Hue å anbefale. Dette er en av de mest sjarmerende byene i landet, og dersom du er historieinteressert er det et spesielt spennende reisemål. I tillegg til å ha vært landets hovedstad fra 1802-1945, skjedde også et av de mest brutale slagene under Vietnamkrigen her.

Byen bærer på mange måter preg av å være et tidligere keiserdømme. Langs Parfymeelven som deler byen i to finnes for eksempel opptil flere landemerker som er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Hue er også en perle for alle de som liker å sykle. En sykkeltur langs elven er en fantastisk mulighet til å oppleve byen på.

Hue i Vietnam
Hue er ekstra spennende for historieinteresserte.

4. Dragon Bridge

Vietnams lengste bro har fått navnet Dragon Bridge og er lokalisert i Da Nang. Broen krysser Han-elven og har hele seks kjørefelt som kan ta deg i retning China Beach og Non Nuoc Beach. Den 666 meter lange broen som er dekorert med flammer og lys er formet som en drage. Til tross for at konstruksjonen er fascinerende på dagtid, tar den seg kanskje best ut på kveldstid. Det er nemlig først når det har blitt mørkt at broen endrer farge hvert minutt. Helt siden Dragon Bridge sto ferdig i 2013 har den lokket til seg mang en nysgjerrig reisefotograf etter mørkets frembrudd.

Dragon Bridge i Da Nang, Vietnam
Dragon Bridge i Da Nang, Vietnam

5. The Marble Moutains

The Marble Mountains, eller Ngu Hanh Son, er utvilsomt en av de flotteste turistattraksjonene i Da Nang. Likevel kan det være verdt å merke seg at en tur til et eller flere av de fem fjellene er for de vågale. Marble Mountains består av fem fjell og er en velkjent pilgrimsrute. Her finner du klipper, grotter, tuneller og templer. En utflukt hit kan fort ta opptil fire timer, så det er lurt å starte tidlig. Da vil du også unngå de høyeste temperaturene. Sørg for å ta med lommelykt slik at du kan utforske grotter og tuneller langs veien.

Marble Mountains i Da Nang
Marble Mountains ligger 8 km utenfor havnebyen Da Nang.

6. Phap Lam Pagoda

Hva er vel en tur til Da Nang uten å besøke et av de mange templene? Phap Lam Pagoda ble bygget i 1934, og selv om det befinner seg i sentrum av byen har tempelet en harmonisk atmosfære. Tempelet strekker seg over to etasjer og er det største i Da Nang. Dersom du tar turen til Phap Lam Pagoda tidlig på morgenen, kan du bli vitne til at lokalbefolkningen ber morgenbønn, i tillegg til å få fremtiden sin spådd.

Rett utenfor tempelet finner du flere restauranter og matboder som selger vegetarmat. Her spiser både tempelets munker og frivillige.

7. Hoi An

Kun tre kvarter utenfor Da Nang kan du oppleve vakre Hoi An. Byen, som også befinner seg på UNESCOs verdensarvliste, er et obligatorisk reisemål for alle som besøker Vietnam. I motsetning til mange andre byer i landet, har Hoi An vært nærmest uberørt av krigene.

Hoi An er et spennende sted som byr på mye mer enn vakre bygninger og unike opplevelser. Byen er nemlig kjent for å ha en fantastisk matscene, samt fantastiske skreddere.

Hverdagsliv i Hoi An i Vietnam.
Hverdagsliv i Hoi An i Vietnam.