Reiser
til
Kotor

Pris fra

...

Våre hotell

0 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Estimert gjennomsnitt
  • 1 liter vannca. 8,-
  • Pizzaca. 70,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadPodgorica
  • SpråkMontenegrinsk
  • Befolkning622 875

Reiser til Kotor

Kotor

Kotor ligger ved den nordlige delen av Montenegros kystlinje, ytterst i en bukt som minner om Norges fantastiske fjorder. Innenfor bymuren gjemmer det seg en labyrint av brosteinsbelagte gater, venetianske palasser, kirker og uteserveringer. Like bak byen stiger fjellkjeden Dinariderna opp og skaper en vakker utsikt som et maleri.

Kotors gamleby er på UNESCOs verdensarvliste som en av de best bevarte middelalderbyene ved Adriaterhavet. Det er lett å tenke seg tilbake i tid mens du rusler forbi kirker, klokketårn og torg i de trange brosteinsbelagte gatene. Rundt gamlebyen slynger en 4,5 km lang bymur seg, som en gang beskyttet Kotor mot fiender. Når mørket faller, lyses muren opp og kaster et mykt lys over byen.

Katedraler, museer og katter

Selv om Kotor er en liten by, finnes det overraskende mange kirker, nesten en på hvert torg. St Tryphon Cathedral ble bygget på 1100-tallet og er den mest kjente katedralen i Montenegro. Besøk gjerne Maritime Museum, som hyller Kotors stolte maritime historie, og kattmuseet, som er viet til byens furrige innbyggere. Kattene, som steg i land i løpet av tiden da Kotor var en viktig handelshavn, er i dag litt av et symbol på byen.

Fottur på bymuren

Hvis du er ute etter det perfekte instagrambildet, bør du ikke gå glipp av å gå opp til byens høyeste topp via bymuren. Det er 1350 trinn og ganske anstrengende, men utsikten er absolutt verdt det! Her oppe ligger ruinene av festningen St John's, eller San Giovanni som lokalbefolkningen kaller den. Ta gjerne turen om morgenen for å fange det beste lyset.

Kotors lillesøster Perast

Noen kilometer nordvest for Kotor ligger den idylliske landsbyen Perast. Landsbyen har bare noen få hundre innbyggere, men huser hele 16 kirker og er en minikopi av Kotor. Perast er best kjent for de to små øyene midt i bukta. På hver øy ligger en kirke, St. George og Our Lady of the Rocks, som ser ut som den flyter på vannet. Av forståelige grunner er dette et av de mest fotograferte stedene i hele Montenegro.

Ferietilbud i/på Kotor

Hotell - Kotor

Hotellene har visst tatt ferie

Akkurat nå har vi ingen hotell i Kotor Vise alle hotell på Montenegro