Utflukter på vakre Rhodos

Alle greske øyer har sin egen sjarm, og av de flere tusen øyene er det kun noen få hundre som er bebodde. Mange er så små at man nesten ikke kan kalle det øyer. Rhodos er imidlertid ikke en av dem, det er den største av Tolvøyene. Den ble befolket tidlig i steinalderen og her sto en gang Kolossen på Rhodos – ett av verdens syv underverk. I dag tiltrekker øya seg kultur- og historienerder samt solhungrige badegjester.

Det er ikke uten grunn at mer enn 30 millioner besøkende vil oppleve Hellas og øyne årlig. Rhodos har det karakteristiske middelhavsklimaet med korte, milde vintre og lange, varme somre. Øya har vært rammet av flere jordskjelv, blitt gjenoppbygd og plyndret av romerne, okkupert av Johanitterne og erobret av Italia. Det er hendelser som har lagt grunnlaget for mange vakre historiske steder.

Enten du besøker paradislignende Faliraki eller Lindos, bør du ta en titt nedenfor. Her guider vi deg gjennom noen av utfluktene og aktivitetene Rhodos har å tilby.

TUIs beste utflukter på Rhodos

Paddelsurfing

Paddelsurfing (SUP) utenfor kysten av Rhodos er en perfekt måte å utforske byen fra et nytt perspektiv. Hopp på brettet i Stegnabukten, så vil dyktige instruktører vise deg teknikken. I løpet av kort tid vil du gli over det krystallklare vannet på denne halvdagsutflukten.

   Paddelsurfing med TUI
Paddelsurfing er en morsom måte å komme seg rundt på, du får se Rhodos fra et nytt perspektiv.

Sommerfugldalen og øya Chalki

På denne kontrastfylte utflukten drar vi til et av Europas mest berømte naturreservat før vi tar båten over til den koselige øya Chalki. Her vandrer vi under trekronene ved siden av fossefall i det vakre naturområdet Sommerfugldalen – hjem for hundretusenvis av sommerfugler. Etterpå besøker vi Chalki med sine vakre, små hus og gyngende fiskebåter. Selvfølgelig blir det også en mulighet for å bade der.

Utsikt fra øya Chalki.
Besøk et av Europas mest berømte naturreservater og oppdag den koselige øya Chalki.

Opplev den hvite byen Lindos med båt på denne heldagsutflukten. Mens vi passerer bukter, strender og åser på vei til Lindos har du god tid til å slappe av i solen på dekk. Byen har en fascinerende blanding av gamle og middelalderske bygninger i Lindos Akropolis.

Hvit kirke i Lindos på Rhodos.
Lindos har en fantastisk blanding av bygninger fra middelalderen og antikken.

Klatring på Rhodos

Ladiko er det perfekte stedet for å lære mer om klatring og hvordan man bestiger et fjell. Hvis du er litt eventyrlysten og liker å være ute i naturen er denne utflukten mitt i blinken for deg. Etter at du har blitt kjørt til Ladiko, får du låne alt nødvendig utstyr. Erfarne instruktører gir deg en fullstendig gjennomgang i hvordan du håndteter utstyret riktig. Den uslåelige utsikten over Middelhavet fra toppen er definitivt verdt strevet. En morsom og sosial aktivitet der du får oppleve Rhodos på en kul måte.

Øk adrenalinet med fjellklatring på Rhodos.
Øk adrenalinet med fjellklatring på Rhodos.

Dra rundt på egen hånd

Øyene i Hellas er fulle av kultur og historie. Ofte er byene små nok til å ta seg rundt til fots. Ønsker du å se andre områder på egen hånd finnes det flere ulike måter. Taxi er vanlig. Det finnes også bilutleiefirmaer, men det er ikke nødvendig og ofte dyrere enn å ta bussen. Vil du ha fleksibiliteten og slippe tidtabeller, er sykkel og moped andre alternativer. Bare husk å sjekke reise-/sykeforsikringen. Og husk hjelm!

Kollektivtransport med buss og båt er mest populært for å komme seg til øyenes ulike strender og severdigheter. Det er både billig og enkelt! Trafikken er også mer regelmessig om sommeren enn om vinteren.

Her kan du lese mer om utflukter på Rhodos