Handlevogn
Rhodos
Rhodos

Hellas

Ting å gjøre i Rhodos

Opplevelser i Rhodos

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Upphämtning på hotellet

Kategorier

Alternativer

Heldagstur til Symi med Panormitis-klosteret
Utflukter og dagsturer

Heldagstur til Symi med Panormitis-klosteret

De Dodekanesiske øyene byr på ulike opplevelser, og Symi er en av de kulturelt rikeste av dem alle. På denne eksklusive heldagsturen, vil du oppdage øyas avslappende sjarm og besøke severdigheter som Panormitis-klosteret og en svampfabrikk. Fotini, en av våre lokalguider, sier: " Symi er en av de minste og mest pittoreske øyene. Synet av de fargerike husene så snart du kommer inn i havnen er alltid like imponerende".Eventyret starter med en båttur over Egeerhavet til Symi. Det første stoppet er i sørvest, ved det store Panormitis-klosteret. Det er kjent for sine bysantinske fresker og ikonet av St. Michael, men mest av alt for sin beliggenhet rett ved vannkanten. Du vil også få tid på egen hånd til å utforske stedet.Deretter seiler vi forbi selve byen Symi. Ankomsten til havnen er en sann fryd med pastellfargede hus i de omkringliggende åsene. Det blir en guidet tur i Symi by. Under et besøk på et svampverksted får du sjansen til å lære om øyas svampdykkerarv og dens betydning for økosystemene rundt Symi. Besøket ditt bidrar også til å støtte den tradisjonelle industrien, som er avgjørende for lokalsamfunnet. Du får også en liten gave. Det er Fotinis favorittdel av opplevelsen. Hun sier: "Den gamle tradisjonen med svampdykking har sterkt påvirket historien og skikkene Dodekanesene."

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rhodos' landsbyer og Sommerfugldalen
Utflukter og dagsturer

Rhodos' landsbyer og Sommerfugldalen

Vestre Rhodos har utallige små, rolige landsbyer, furukledde fjell og eldgamle ruiner, og den har sin egen robuste skjønnhet. Denne turen byr på noen av høydepunktene. Vi besøker den gamle byen Kamiros, fjellandsbyene Embona, Siana og Gennadi samt Sommerfugldalen – en naturpark som er hjem for hundrevis av Callimorpha-sommerfugler. Første stopp er Sommerfugldalen – en naturpark som er hjem for hundrevis av de vakre, flagrende skapningene. Vandre langs skyggefulle stier og lytt til små urørte naturlige bassenger med sildrende vann mens du observerer de fargerike insektene rundt deg. Står du stille, så kanskje en av dem lander på deg. Deretter går turen videre til den gamle byen Kamiros. De godt bevarte gatene og resten av akropolis vil gi deg en følelse av hvordan innbyggerne levde her på 500-tallet f.Kr. Det blir tid til lunsj på egen hånd i Embona – øyas høyst beliggende landsby. Vi besøker også fjellandsbyen Siana og stopper for en kaffe ii Gennadi.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rundtur på Rhodos – mat & vin med lokalguide
Utflukter og dagsturer

Rundtur på Rhodos – mat & vin med lokalguide

På denne heldagsutflukten utforsker vi landsbyene i innlandet på Rhodos og prøver noen av øyas favorittretter. Vakre ortodokse kirker, en olivenoljefabrikk og en vingård i Embona og en tradisjonell lunsj står på programmet på denne turen som kun er for voksne. Fotini, en av våre lokalguider, sier: "Jeg er født og oppvokst på Rhodos, så jeg viser gjerne frem øyas skjulte perler, avslører dens autentiske og tradisjonelle identitet og skikkene som vi fortsatt har i dag".Vi starter dagen i Asklipio, en sjarmerende landsby med hvitkalkede hus i åssiden som er bygget rundt et gammelt slott og en kirke fra det 11. århundre. Inngang til kirken er inkludert. Ved dagens andre stopp, Siana, får du et lite innblikk i øyas tradisjonelle livsstil i de robuste fjellene langt over havet. Etter at vi har prøvd lokalpresset olivenolje på en nærliggende mølle, er det tid for vinsmaking i Embona.Deretter fortsetter vi til Apollona for en tradisjonell lunsj laget av lokale råvarer, selv vannet som serveres kommer fra en lokal kilde. Etter lunsj tar vi en tur til fots i landsbyen. Om ettermiddagen stopper vi for en kopp kaffe i Profitis Ilias på vei til det bysantinske kapellet i Agios Nikolaos i Fountoukli. En dag som vil tilfredsstille både din kulturelle nysgjerrighet og smaksløkene dine.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rundtur i Rhodos by og besøk ved de varme kildene i Kallithea
Utflukter og dagsturer

Rundtur i Rhodos by og besøk ved de varme kildene i Kallithea

Denne formiddagsturen med historisk tema fokuserer på tre av høydepunktene på Rhodos. Vi besøker de varme kildene i Kallithea, Rhodos' gamleby og Monte Smith. Dimitris, en av lokalguidene våre, sier følgende om Kallithea: "Den arkitektoniske stilen og storheten med mosaikkgulv, rotunden, Perivolos, atriet og inngangstrappen utgjør en nostalgisk bakgrunn som minner om en gammel film". Headset gjør at du hører guiden til enhver tid. Vi starter ved de varme kildene i Kallitha, kjent for sine terapeutiske egenskaper siden antikken. Guiden forteller om deres betydning, fra Herodots og Hippokrates dager til italienske kolonister fra 1900-tallet. Det var visjonen til den prisbelønte fonteneskulptøren, arkitekten Pietro Lombards, som forvandlet Kallithea til det det er i dag. Deretter kjører vi mot Rhodos by. Underveis vil guiden informere om øyas historie og de klassiske mytene som fortsatt er relevante den dag i dag. Se Evengelismos-kirken, Mandarika havn og mye mer, vi stopper også ved Monte Smith, Rhodos akropolis. Beundre Apollontempelet, det rekonstruerte amfiteateret og stadion. Vi avslutter turen med en guidet tur til fots, etterfulgt av tid på egen hånd, i den gamle bydelen fra middelalderen, som ble bygget av Johannitterridderne.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lindos Kalimera
Utflukter og dagsturer

Lindos Kalimera

Lindos var en blomstrende og viktig by i det gamle Hellas. Her får du mulighet til å utforske den historierike byens sjarm og hvitkalkede hus, og du kan velge en interaktiv morgentur opp til Akropolis med en iPad per bestilling.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lindos Akropolis og høydepunktene i Rhodos' gamleby
Utflukter og dagsturer

Lindos Akropolis og høydepunktene i Rhodos' gamleby

Få øyer i Hellas kan måle seg med arven fra Rhodos. Og denne rikdommen utgjør den sentrale delen i denne rundturen. Opplev alt sammen med en dyktig guide. Dimitris, en av lokalguidene våre sier: "Lindos ble bygget på 1000-tallet f.Kr, av dorerne. Det er det tredje mest besøkte stedet i Hellas, noe som viser hvor betydningsfullt det er". Vi besøker også gamlebyen i Rhodos by og Stormesterens palass. Hodetelefoner gjør at du har direkte kontakt med guiden.Dimitri mener Rhodos er velsignet med noe av det vakreste landskapet i Hellas. Han sier: "Lindos ligger nær en fantastisk sandstrand, omgitt av åser som skjuler landsbyen og beskytter den mot angrep fra sjørøvere. Over de små sukkerbithusene rager det eldgamle Akropolis og Athenatempelet". Du kan nyte omgivelsene når vi stopper for en kaffe på en liten familiedrevet kafé. Vi går opp trappene til Akropolis mens guiden vil bringe til live de gamle mytene og legendene. Fra toppen kan du nyte utsikten over St. Pauls Bay nedenfor. Til slutt besøker vi Rhodos gamleby, som står på UNESCOs verdensarvliste, der vi rusler gjennom de trange brosteinsbelagte gatene, kantet med hvitkalkede hus og butikker og går nedover den verdensberømte Riddergaten, Street of the Knights. Høydepunktet er Stormesterens palass – en enorm festning fra 1200-tallet som ble bygget av Johannesridderne.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, pl 

Rhodes Town Tour by Night with Dinner
Utflukter og dagsturer

Rhodes Town Tour by Night with Dinner

Rhodos by er imponerende om dagen, men om kvelden er den enda mer spesiell. På denne eksklusive kveldsutflukten får du bli med på en spasertur til de vakreste stedene samt nyte en tradisjonell meze-middag i en familiedrevet taverna og et cruise under stjernene i bukten utenfor Rhodos by. Dimitres, en av lokalguidene våre, sier: "Du utforsker den middelalderske gamlebyen på Rhodos og spaserer gjennom Collachio, ridderkvartalet og det labyrintiske Burgo, der grekerne bodde". Hodetelefoner gjør at du har direkte kontakt med guiden hele tiden. Den befestede byen Rhodos, som nå står på UNESCOs verdensarvliste, ble befestet av Johannesridderne på 1300-tallet. Hør historien om Collachio, området som omgir det imponerende palasset til Stormesteren. Det yrer av liv mens butikkene og barene lyser opp i den svale kveldsluften. Mens vi rusler sørover, ser vi hvordan de rette gatene viker for de mer kaotiske og rotete smugene i Burgo-området. Dette distriktet, som er spekket med gamle moskeer og historiske ortodokse kirker, er en fryd å rusle rundt i til fots. Etter en 90-minutters tur der guiden forteller mer om denne fascinerende delen av middelalderlivet, går turen videre til en lokal taverna der vi får servert en meze-middag laget av lokale råvarer. Etter middag kan du gå en tur til Mandraki-havnen. Hvis været tillater det, seiler vi ut i bukten for et cruise under stjernene.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rhodes by om kvelden – liten gruppe
Aktiviteter

Rhodes by om kvelden – liten gruppe

Denne rundturen i liten gruppe lar deg se Rhodos by når den er mest spesiell – opplyst om kvelden. På denne eksklusive kveldsutflukten får du en omfattende guidet tur til fots til de beste stedene, inkludert Ridderkvartalet. Du kan utforske de brosteinsbelagte gatene i den befestede byen, nyte en tradisjonell meze-middag og ta en spasertur under stjernene i Mandraki-havnen. Denne UNESCO-verdensarven ble grunnlagt som en defensiv befestning av Johannesridderne på 1300-tallet. Men nå yrer det av en annen type liv – og du vil bli introdusert for de svingete gatene i Gamlebyen, akkurat i det alle lamper i butikkene og barene lyser opp. Etter en 90-minutters tur der guiden lærer deg mer om dette vakre stedet, blir du ført til en lokal taverna for en rolig meze-middag. Etter middag kan du gå en tur til Mandraki-havnen der du får tid på egen hånd til å utforske i eget tempo.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr 

Lindos med båt
Aktiviteter

Lindos med båt

En dag som kombinerer avslapping med opplevelser. Vi seiler langs østkysten til den hvitkalkede landsbyen Lindos. Slapp av på dekk mens båten navigerer seg nedover langs kysten, og bad i det glitrende Middelhavet. Det greske øyparadiset venter.Moroa starter i det vi legger ut på cruiset fra nord til sør, forbi strender, bukter, landområder og feriesteder. Du kan lene deg tilbake og nyte sola på dekk frem til vi legger til ved Lindos. Vel fremme i Lindos får du tid til utforske byen på egen hånd.Se den fascinerende blandingen av klassisk- og middelalderarkitektur. Kjøp suvenirer i landsbyens trange gater eller spis lunsj på en takterrasse. Det er helt opp til deg. Deretter nyter vi en rolig båttur tilbake til Rhodos by.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sun & Sea båttur
Utflukter og dagsturer

Sun & Sea båttur

Det skjermede vannet utenfor østkysten av Rhodos, byr på noen av øyas vakreste kystlinjer. Opplev vakre bukter, viker og strender og nyt bading, snorkling og en velsmakende lunsj på denne vakre båtturen.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rhodos by – kun transport
Aktiviteter

Rhodos by – kun transport

Rhodos by er en hovedstad som er perfekt å utforske til fots. Her får du transport fra og til hotellet og god tid til å gå rundt på egen hånd og utforske byen. Du kan rusle rundt i de gamle kvartalene fra middelalderen og føle historiens vingeslag mellom de gamle bymurene. Eller så kan du dra til hovedgaten for litt shopping og en runde blant designbutikkene. Kanskje du føler for en kaffe ned i havnen, eller noe kaldt å drikke nede ved strandkanten? Du er fri til å gjøre akkurat hva du vil på denne avslappende dagen i Rhodos by.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Snorkling på Rhodos
Aktiviteter

Snorkling på Rhodos

Å gå dypt ned i havet med en tank på ryggen kan være en skremmende opplevelse. Men du kan også oppleve de rike habitatene under bølgene ved å snorkle. Denne aktiviteten utenfor Rhodos østkyst er så lik dykking, at vi kaller det dykking uten å dykke. Etter å ha blitt hentet på hotellet, drar vi til stedet for aktiviteten du har valgt. Hvis du bor i nord, seiler vi ut på Egeerhavet. Slapp av om bord eller hopp i havet for å bade eller snorkle.Hvis du bor i sør, går turen til en utvalgt strand som passer for dagens forhold. Her kan du snorkle nær kysten og utforske magien i undervannsverdenen. Og hvis du ikke har lyst til å snorkle, kan du likevel bli med for å se venner og familie snorkle, mens du selv nyter solen. En morsom og hyggelig opplevelse for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Rhodos

Rhodos er kjent for sine fantastiske strender, solskinn og natteliv, men det finnes også mange historiske festninger og gamle arkeologiske steder. Det er den største av Dodekanesene, og med mange ting å se og gjøre, er den alltid et populært reisemål. Den historiske UNESCO-oppførte gamlebyen er en labyrint av brosteinsbelagte gater og er verdt en tur i seg selv. Lenger sør finner du kystbyen Lindos, som ligger under Akropolishøyden. Eventyrlystne kan dra til fjellene for fotturer og terrengsykling og sørover til Prasonisi for kiting og windsurfing. Hvis du er ute etter en kulturell opplevelse, kan du prøve en matutflukt eller bli med en båt til naboøyene Symi eller Chalki.

De seks beste aktivitetene på Rhodos:

1. Utforsk gamlebyen

Øyas hovedstad er en vakker kontrast mellom det gamle og moderne. Den er oppdelt i to deler – Gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste og Den nye delen. Gamlebyen er en av de best bevarte bebyggelsene fra middelalderen i Europa, og mange av de største severdighetene ligger innenfor murene som stammer fra middelalderen. Stormesterens palass er en av byens severdigheter som du ikke må gå glipp av. Det ble bygget som et bysantinsk citadell og ble senere okkupert av Johannitterorderen. Andre høydepunkt i gamlebyen er Riddergaten, Rhodos' arkeologiske museum, klokketårnet fra middelalderen og Suleymaniye-moskéen.

2. Ta en rundtur i Lindos

Lindos er en sjarmerende fiskerlandsby som ligger 50 minutters bilreise fra Rhodos by. I tillegg til de pittoreske husene og de vakre strendene er dens store trekkplaster det gamle arkeologiske området med Lindos Akropolis. Denne festningen som ligger på en 116 meter høy klippe, var en høyborg i middelalderen. Den eneste måten å nå toppen på er til fots eller med esel, men panoramautsikten over landsbyen og kysten er vel verdt turen til toppen.

3. Tilbring dagene på stranden

Rhodos har mange strender, alt fra sandstrender, steinstrender og øde strender til store og små strender. Anthony Quinn-stranden, oppkalt etter skuespilleren, er nok med sitt smaragdgrønne vann og endemiske furutrær langs stranden den mest kjente på øya. Agios Pavlos-stranden, nær Lindos, er kjent for sin gylne og innelukkede bukt. Mens det rolige og grunne vannet på Tsambika-stranden er perfekt for familier som vil padle, bade og ha det moro. Mange utflukter til Tsambika inkluderer også et besøk til det nærliggende fossefallet Seven Springs. Fossefallet ligger bortgjemt i en skog, og vannet som renner ut av kildene året rundt danner en liten innsjø.

4. Vannaktiviteter

De beste aktivitetene på Rhodos tilbys ikke bare på fastlandet. Dra ut på vannet og opplev Rhodos fra et annet perspektiv. Bestill en utflukt med havkajakk eller padling på SUP-brett og opplev kysten som er spekket med viker og grotter. Det klare havet som omgir Rhodos, er perfekt for snorkling og dykking. På Prasonisi-stranden, som ligger på øyas sydligste ende, kan du prøve kitesurfing. Og for noe litt mer avslappet kan du bestille en båttur med badestopp og lunsj om bord for hele familien.

5. Prøv det lokale kjøkkenet

På Rhodos finner du alle typiske greske retter, så hvorfor ikke fordype seg i øyas delikatesser på en lokal matrundtur? Mange rundturer inkluderer besøk på olivenoljefabrikker, tradisjonelle tavernaer og vingårder. Utforsk øyas honningproduksjon, spaser gjennom vingårdene eller prøv et tradisjonelt matlagingskurs. Sørg for å prøvesmake pitaroudia – en lokal delikatesse laget av malte kikerter, løk, tomater, mynte og spisskummen.

6. Besøk øya Symi

En utflukt til den rolige øya Symi, som ligger bare 90 minutter unna med ferge, er en flott aktivitet på Rhodos. Oppdag dens avslappende sjarm, tradisjoner og severdigheter, utenfor folkemassene. Når du nærmer deg byen Symi, kommer du til å se den nyklassiske arkitekturen og de pastellfargede husene. Her kan du nyte rolige spaserturer, spise lunsj på en taverna ved vannet eller kjøpe de berømte Symi-svampene. Mange organiserte rundturer inkluderer også et stopp ved Panormitis-klosteret, som er kjent for sine bysantinske fresker og museum.