Handlevogn

Velkommen tilbake

Gå til MyTUI-kontoen din
Logg ut
55 Aktiviteter
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Bienes fascinerende verden
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Bienes fascinerende verden

Introduksjonen til denne fascinerende verdenen begynner på biemuseet på Rhodos, med engasjerende interaktive utstillinger.Lær om viktigheten av birøkting mens den National Geographic-utdannede guiden din forklarer historien bak opprettholdelsen av biekolonier og bikuber på de sørlige Egeerhavsøyene.Se det yrende livet i bikubene gjennom gjennomsiktige observasjonskuber, og oppdag spennende fakta om pollinering og apiterapi – medisinsk bruk av bieprodukter. Du vil også lære om ulike enkle måter å beskytte disse skapningene som er så viktige for planetens økosystem.National Geographic-reisende får deretter en eksklusiv live-demonstrasjon av honningutvinning av en av Bymuseets ansatte i et privat rom. Lær om profesjonelle teknikker som å skrape honningkaker og bruk av verktøy som manuelle sløyer for å fylle tomme glass. Etterpå kan du smake på den nyslipte honningen i et eget rom som kun er tilgjengelig for National Geographic-grupper. Prøv også andre typer honning, blant annet varianter som furu, timian og erika. I tillegg kan du prøve den berømte Melekouni, en tradisjonell søt snack fra Rhodos.Etter smaksprøven kan du ta på deg en beskyttelsesdrakt og ta en titt på en aktiv bigård og undersøke en åpen kube sammen med en erfaren birøkter. Omgitt av den glade summingen får du lære om viktige redskaper som rammer, røykere og skrapere, og du får en praktisk forståelse av hvordan bifolk er organisert.Du får en ny forståelse av den ydmyke honningbien og hva du kan gjøre for å beskytte den.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Middelalderens Rhodos, en fotografisk rundtur
Utflukter og dagsturer

Nat Geo Day Tour: Middelalderens Rhodos, en fotografisk rundtur

Rhodos er en av de mest fotograferte byene i Hellas, takket være arven i verdensklasse som ble overlevert av middelalderens Hospitalsriddere. Fra 1309 til 1523 var Rhodos under direkte ledelse av Johannitterordenen av Jerusalem, som forvandlet byen til en høyborg. En labyrint av trange brosteinsgater med middelalderbygninger og gotiske kirker, beskyttet av høye murer og en vollgrav gjør at gamlebyen skiller seg ut.Bli med på denne National Geographic-turen der du får utfolde dine kunstneriske ferdigheter i en dynamisk mesterklasse i fotografering. Sammen med en National Geographic-utdannet guide vil du fange Rhodos' kulturarv gjennom dine kreative øyne. Begynn besøket med en teoritime der guiden deler tips om fotografisk komposisjon og historiefortelling. Deretter setter du de nyervervede ferdighetene dine på prøve når du drar ut for å utforske gamlebyens festningsverk og arkitektur som er påvirket av utallige sivilisasjoner, som bysantinerne og ottomanene.For å gjøre dagen litt ekstra spennende, arrangerer instruktøren en konkurranse om dagens mest fengslende bilde. Oppmuntret av den vennskapelige konkurransen går dere rundt festningen, passerer gjennom den store porten og tar bilder av den polerte middelalderarkitekturen. Når dere begir dere inn i den historiske, befestede byen Rhodos, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988, passerer dere også den berømte Riddergaten og det ikoniske klokketårnet.Avslutt turen med en forfriskning, og sett deg ned og snakk om dagens bilder med guiden. Guiden viser også det beste bildet basert på hvordan det stemmer overens med National Geographics verdier, og kårer vinneren.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Heldagstur til Symi med Panormitis-klosteret
Utflukter og dagsturer

Heldagstur til Symi med Panormitis-klosteret

De Dodekanesiske øyene byr på ulike opplevelser, og Symi er en av de kulturelt rikeste av dem alle. På denne eksklusive heldagsturen, vil du oppdage øyas avslappende sjarm og besøke severdigheter som Panormitis-klosteret og en svampfabrikk. Fotini, en av våre lokalguider, sier: " Symi er en av de minste og mest pittoreske øyene. Synet av de fargerike husene så snart du kommer inn i havnen er alltid like imponerende".Eventyret starter med en båttur over Egeerhavet til Symi. Det første stoppet er i sørvest, ved det store Panormitis-klosteret. Det er kjent for sine bysantinske fresker og ikonet av St. Michael, men mest av alt for sin beliggenhet rett ved vannkanten. Du vil også få tid på egen hånd til å utforske stedet.Deretter seiler vi forbi selve byen Symi. Ankomsten til havnen er en sann fryd med pastellfargede hus i de omkringliggende åsene. Det blir en guidet tur i Symi by. Under et besøk på et svampverksted får du sjansen til å lære om øyas svampdykkerarv og dens betydning for økosystemene rundt Symi. Besøket ditt bidrar også til å støtte den tradisjonelle industrien, som er avgjørende for lokalsamfunnet. Du får også en liten gave. Det er Fotinis favorittdel av opplevelsen. Hun sier: "Den gamle tradisjonen med svampdykking har sterkt påvirket historien og skikkene Dodekanesene."

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lindos Akropolis og høydepunktene i Rhodos' gamleby
Utflukter og dagsturer

Lindos Akropolis og høydepunktene i Rhodos' gamleby

Få øyer i Hellas kan måle seg med arven fra Rhodos. Og denne rikdommen utgjør den sentrale delen i denne rundturen. Opplev alt sammen med en dyktig guide. Dimitris, en av lokalguidene våre sier: "Lindos ble bygget på 1000-tallet f.Kr, av dorerne. Det er det tredje mest besøkte stedet i Hellas, noe som viser hvor betydningsfullt det er". Vi besøker også gamlebyen i Rhodos by og Stormesterens palass. Hodetelefoner gjør at du har direkte kontakt med guiden.Dimitris mener Rhodos er velsignet med noe av det vakreste landskapet i Hellas. Han sier: "Lindos ligger nær en fantastisk sandstrand, omgitt av åser som skjuler landsbyen og beskytter den mot angrep fra sjørøvere. Over de små sukkerbithusene rager det eldgamle Akropolis og Athenatempelet". Du kan nyte omgivelsene når vi stopper for en kaffe på en liten familiedrevet kafé. Vi går opp trappene til Akropolis mens guiden vil bringe til live de gamle mytene og legendene. Fra toppen kan du nyte utsikten over St. Pauls Bay nedenfor. Til slutt besøker vi Rhodos gamleby, som står på UNESCOs verdensarvliste, der vi rusler gjennom de trange brosteinsbelagte gatene, kantet med hvitkalkede hus og butikker og går nedover den verdensberømte Riddergaten, Street of the Knights. Høydepunktet er Stormesterens palass – en enorm festning fra 1200-tallet som ble bygget av Johannesridderne.

Gratis kansellering
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Landsbyer på vestre Rhodos og Sommerfugldalen
Utflukter og dagsturer

Landsbyer på vestre Rhodos og Sommerfugldalen

Vestre Rhodos har utallige små, søvnige landsbyer, furukledde fjell og eldgamle ruiner, og den har sin egen robuste skjønnhet. Denne turen byr på noen av høydepunktene. Vi besøker den gamle byen Kamiros, fjellandsbyene Embona og Siana samt Sommerfugldalen – en naturpark som er hjem for hundrevis av Callimorpha-sommerfugler. Nicholas, en av de dyktige lokalguidene våre, sier: "Kamiros gir et innblikk i dagliglivet til de gamle innbyggerne og viser hvor oppfinnsomme menneskene som bygde byen var. Vannforsyningssystemet, med sitt komplekse nettverk av cisterner og akvedukter, er godt bevart og virkelig interessant."Første stopp er Sommerfugldalen – en naturpark som er hjem for hundrevis av de vakre, flagrende skapningene. Vandre langs skyggefulle stier og lytt til små urørte naturlige bassenger med sildrende vann mens du observerer de fargerike insektene rundt deg. Står du stille, så kanskje en av dem lander på deg. I tillegg til sommerfuglene har parken en rekke andre planter og dyr, inkludert mange ville blomster og fugler.Deretter går turen videre til den gamle byen Kamiros. De godt bevarte gatene og resten av akropolis vil gi deg en følelse av hvordan innbyggerne levde her på 500-tallet f.Kr. Ved inngangen får du en app som viser hvordan byen ville ha sett ut i 3D. Deretter har du fri tid til lunsj i Embona – den høyest beliggende landsbyen på Rhodos – og besøker fjellandsbyen Siana.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rundtur på Rhodos – mat & vin med lokalguide
Utflukter og dagsturer

Rundtur på Rhodos – mat & vin med lokalguide

På denne heldagsutflukten utforsker vi landsbyene i innlandet på Rhodos og prøver noen av øyas favorittretter. Vakre ortodokse kirker, en olivenoljefabrikk og en vingård i Embona og en tradisjonell lunsj står på programmet på denne turen som kun er for voksne. Fotini, en av våre lokalguider, sier: "Jeg er født og oppvokst på Rhodos, så jeg viser gjerne frem øyas skjulte perler, avslører dens autentiske og tradisjonelle identitet og skikkene som vi fortsatt har i dag".Vi starter dagen i Asklipio, en sjarmerende landsby med hvitkalkede hus i åssiden som er bygget rundt et gammelt slott og en kirke fra det 11. århundre. Inngang til kirken er inkludert. Ved dagens andre stopp, Siana, får du et lite innblikk i øyas tradisjonelle livsstil i de robuste fjellene langt over havet. Etter at vi har prøvd lokalpresset olivenolje på en nærliggende mølle, er det tid for vinsmaking i Embona.Deretter fortsetter vi til Apollona for en tradisjonell lunsj laget av lokale råvarer, selv vannet som serveres kommer fra en lokal kilde. Etter lunsj tar vi en tur til fots i landsbyen. Om ettermiddagen stopper vi for en kopp kaffe i Profitis Ilias på vei til det bysantinske kapellet i Agios Nikolaos i Fountoukli. En dag som vil tilfredsstille både din kulturelle nysgjerrighet og smaksløkene dine.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Sommerfugldalen og båttur til øya Chalki
Utflukter og dagsturer

Sommerfugldalen og båttur til øya Chalki

Variasjon er stikkordet for denne kontrastrike utflukten. Opplev naturen i det kjente naturreservatet Sommerfugldalen, før vi besøker den uberørte og fredelige øya Chalki.Turen til Rhodos fruktbare innland bringer oss til det økologiske fristedet Sommerfugldalen. Her går vi en tur i skogen, langs fosser og dammer som er rike på dyreliv. Fra midten av juni til midten av september er dette hjemmet til hundretusener av Callimorpha sommerfugler som tiltrekkes av harpiks på styrakstrærne. Et utrolig vakkert syn.Deretter går turen tilbake til kysten der vi går om bord i båten til Chalki. Denne fredelige øya har små hus som ligger spredt rundt havnen der små fiskebåter ligger fortøyd. Ta en tur rundt til fots og nyt denne idylliske øya, og få et innblikk i hvordan livet er på en tradisjonell, gresk øy. Det blir også tid til en forfriskende svømmetur i Chalkis klare vann.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Pirates of Rhodes – familiecruise med sjørøvertema
Utflukter og dagsturer

Pirates of Rhodes – familiecruise med sjørøvertema

Sjørøveren Tim og papegøyen Calypso trenger din hjelp til å finne den skjulte skatten. Men først må du få full opplæring i alle ferdighetene du trenger for å bli en sjørøver. Eleni, et av våre lokale besetningsmedlemmer, sier: "Rhodos var en gang en enormt viktig handelsplass i Middelhavsområdet, og sjørøver var en stor trussel mot denne fremgangen. Øyas guvernører instruerte Rhodos' flåte til å bruke tiden til å overvåke farvannet i nærheten for å beskytte skipene som fraktet verdifulle varer som salt og olivenolje."Du blir med mannskapet vårt på jakt etter skatten. Underveis kommer alle i sjørøverstemning med litt hjelp fra sjørøverne om bord på båten. Det arrangeres mange morsomme aktiviteter for både store og små. For vårt minste sjørøvermannskap blir det ansiktsmaling og mange sjørøverleker, mens det eldre sjørøvermannskapet kan bli med på noen sjørøverutfordringer. Selvfølgelig blir det ikke noe sjørøvereventyr uten et skattekart og ledetråder som må følges.Eleni sier: "Sett seil med sjørøverne for et morsomt cruise med mye moro for barna mens de voksne kan slappe av og beundre naturen. Vi stopper ved flere vakre steder slik at alle sjørøverne kan kjøle seg ned med en dukkert i havet." Frukt er inkludert, pluss at det er en bar om bord hvor du kan kjøpe drinker og snacks, i tilfelle all spenningen gjør deg sulten Dette cruiset er en morsom opplevelse for hele familien.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lindos Kalimera
Utflukter og dagsturer

Lindos Kalimera

Lindos var en blomstrende og viktig by i det gamle Hellas. Her får du mulighet til å utforske den historierike byens sjarm og hvitkalkede hus, og du kan velge en interaktiv morgentur opp til Akropolis med en iPad per bestilling.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kveldstur i Rhodos by med middag og cruise
Utflukter og dagsturer

Kveldstur i Rhodos by med middag og cruise

Rhodos by er imponerende om dagen, men om kvelden er den enda mer spesiell. Denne kveldsutflukten består av et sommercruise i havnen, en guidet spasertur til Rhodos bys høydepunkter og en tradisjonell meze-middag på en familiedrevet taverna. Dimitris, en av våre dyktige lokalguider, tar deg med gjennom den middelalderske gamlebyen og utforsker den historiske Collachio og den labyrintiske Burgo, der grekerne bodde. Med hodetelefoner for direkte kommunikasjon går dere ikke glipp av noe.Den befestede byen Rhodos, som nå står på UNESCOs verdensarvliste, ble befestet av Johannesridderne på 1300-tallet. Hør historien om Collachio, området som omgir det imponerende palasset til Stormesteren. Det yrer av liv mens butikkene og barene lyser opp i den svale kveldsluften. Mens vi rusler sørover, ser vi hvordan de rette gatene viker for de mer kaotiske og rotete smugene i Burgo-området. Dette distriktet, som er spekket med gamle moskeer og historiske ortodokse kirker, er en fryd å rusle rundt i til fots. Etter en 90-minutters tur der guiden forteller mer om denne fascinerende delen av middelalderlivet, går turen videre til en lokal taverna der vi får servert en meze-middag laget av lokale råvarer. Kvelden avsluttes med litt tid til å avslutte middagen med en spasertur til Mandraki-havnen, og hvis du er med i sommermånedene, kan du nyte et herlig kveldscruise i bukten. Denne turen støtter dessuten det lokale næringslivet, og vandrings- og seilingssegmentene etterlater ikke noe karbonavtrykk.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Rhodos by – kun transport
Aktiviteter

Rhodos by – kun transport

Rhodos by er en hovedstad som er perfekt å utforske til fots. Her får du transport fra og til hotellet og god tid til å gå rundt på egen hånd og utforske byen. Du kan rusle rundt i de gamle kvartalene fra middelalderen og føle historiens vingeslag mellom de gamle bymurene. Eller så kan du dra til hovedgaten for litt shopping og en runde blant designbutikkene. Kanskje du føler for en kaffe ned i havnen, eller noe kaldt å drikke nede ved strandkanten? Du er fri til å gjøre akkurat hva du vil på denne avslappende dagen i Rhodos by.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Båttur til Lindos med badestopp fra Rhodos havn
Aktiviteter

Båttur til Lindos med badestopp fra Rhodos havn

En dag som kombinerer avslapping med opplevelser. Vi seiler langs østkysten til den hvitkalkede landsbyen Lindos. Slapp av på dekk mens båten navigerer seg nedover langs kysten, og bad i det glitrende Middelhavet. Det greske øyparadiset venter.Moroa starter i det vi legger ut på cruiset fra nord til sør, forbi strender, bukter, landområder og feriesteder. Du kan lene deg tilbake og nyte sola på dekk frem til vi legger til ved Lindos. Vel fremme i Lindos får du tid til utforske byen på egen hånd. Du har også Lindos-appen som lar deg finne frem ved hjelp av 3D-teknologi.Se den fascinerende blandingen av klassisk- og middelalderarkitektur. Kjøp suvenirer i landsbyens trange gater eller spis lunsj på en takterrasse. Det er helt opp til deg. Deretter nyter vi en rolig båttur tilbake til Rhodos by.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Rhodos

Rhodos er kjent for sine fantastiske strender, solskinn og natteliv, men det finnes også mange historiske festninger og gamle arkeologiske steder. Det er den største av Dodekanesene, og med mange ting å se og gjøre, er den alltid et populært reisemål. Den historiske UNESCO-oppførte gamlebyen er en labyrint av brosteinsbelagte gater og er verdt en tur i seg selv. Lenger sør finner du kystbyen Lindos, som ligger under Akropolishøyden. Eventyrlystne kan dra til fjellene for fotturer og terrengsykling og sørover til Prasonisi for kiting og windsurfing. Hvis du er ute etter en kulturell opplevelse, kan du prøve en matutflukt eller bli med en båt til naboøyene Symi eller Chalki.

De seks beste aktivitetene på Rhodos:

1. Utforsk gamlebyen

Øyas hovedstad er en vakker kontrast mellom det gamle og moderne. Den er oppdelt i to deler – Gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste og Den nye delen. Gamlebyen er en av de best bevarte bebyggelsene fra middelalderen i Europa, og mange av de største severdighetene ligger innenfor murene som stammer fra middelalderen. Stormesterens palass er en av byens severdigheter som du ikke må gå glipp av. Det ble bygget som et bysantinsk citadell og ble senere okkupert av Johannitterorderen. Andre høydepunkt i gamlebyen er Riddergaten, Rhodos' arkeologiske museum, klokketårnet fra middelalderen og Suleymaniye-moskéen.

2. Ta en rundtur i Lindos

Lindos er en sjarmerende fiskerlandsby som ligger 50 minutters bilreise fra Rhodos by. I tillegg til de pittoreske husene og de vakre strendene er dens store trekkplaster det gamle arkeologiske området med Lindos Akropolis. Denne festningen som ligger på en 116 meter høy klippe, var en høyborg i middelalderen. Den eneste måten å nå toppen på er til fots eller med esel, men panoramautsikten over landsbyen og kysten er vel verdt turen til toppen.

3. Tilbring dagene på stranden

Rhodos har mange strender, alt fra sandstrender, steinstrender og øde strender til store og små strender. Anthony Quinn-stranden, oppkalt etter skuespilleren, er nok med sitt smaragdgrønne vann og endemiske furutrær langs stranden den mest kjente på øya. Agios Pavlos-stranden, nær Lindos, er kjent for sin gylne og innelukkede bukt. Mens det rolige og grunne vannet på Tsambika-stranden er perfekt for familier som vil padle, bade og ha det moro. Mange utflukter til Tsambika inkluderer også et besøk til det nærliggende fossefallet Seven Springs. Fossefallet ligger bortgjemt i en skog, og vannet som renner ut av kildene året rundt danner en liten innsjø.

4. Vannaktiviteter

De beste aktivitetene på Rhodos tilbys ikke bare på fastlandet. Dra ut på vannet og opplev Rhodos fra et annet perspektiv. Bestill en utflukt med havkajakk eller padling på SUP-brett og opplev kysten som er spekket med viker og grotter. Det klare havet som omgir Rhodos, er perfekt for snorkling og dykking. På Prasonisi-stranden, som ligger på øyas sydligste ende, kan du prøve kitesurfing. Og for noe litt mer avslappet kan du bestille en båttur med badestopp og lunsj om bord for hele familien.

5. Prøv det lokale kjøkkenet

På Rhodos finner du alle typiske greske retter, så hvorfor ikke fordype seg i øyas delikatesser på en lokal matrundtur? Mange rundturer inkluderer besøk på olivenoljefabrikker, tradisjonelle tavernaer og vingårder. Utforsk øyas honningproduksjon, spaser gjennom vingårdene eller prøv et tradisjonelt matlagingskurs. Sørg for å prøvesmake pitaroudia – en lokal delikatesse laget av malte kikerter, løk, tomater, mynte og spisskummen.

6. Besøk øya Symi

En utflukt til den rolige øya Symi, som ligger bare 90 minutter unna med ferge, er en flott aktivitet på Rhodos. Oppdag dens avslappende sjarm, tradisjoner og severdigheter, utenfor folkemassene. Når du nærmer deg byen Symi, kommer du til å se den nyklassiske arkitekturen og de pastellfargede husene. Her kan du nyte rolige spaserturer, spise lunsj på en taverna ved vannet eller kjøpe de berømte Symi-svampene. Mange organiserte rundturer inkluderer også et stopp ved Panormitis-klosteret, som er kjent for sine bysantinske fresker og museum.