Utflukter på historierike Samos

Samos er en stor øy med noe for all – frodige landsbyer, herlige strender og grønne skoger. Øyas rike historie gjør den fullspekket med spor fra flere epoker. Den har vært en smeltedigel for ulike kulturer, religioner og mange avgjørende begivenheter gjennom årene. Noe som åpner opp for fantastiske opplevelser, bare du leter etter dem. Vi hjelper gjerne til og lister derfor opp noen av de beste utfluktene på Samos!

Samos har lokket til seg besøkende av alle slag. Fra tyrannen Polykrates og de mektige perserne, til romerne og deretter osmannerne. Øya har sett alt fra krig til revolusjoner og konflikter. De finnes steder fra en svunnen tid, formet av tidens tann, som i dag lokker eventyrlystne soldyrkere.

De beste utfluktene med TUI på Samos

Øyrundtur – for den kulturinteresserte

Her får du mange gullkorn på en gang. Denne åtte timer lange utflukten tar deg med til Heratempelet, et kloster, et keramikkverksted, mulighet for å prøve vin i Karlovassi og utforske landsbyene Potami og Kokkari. Vi byr på en kort historieleksjon: Hera var en viktig gudinne i det antikke Hellas og ifølge tradisjonen ble hun født ved Heraion, stedet der tempelruinene står.

En øyrundtur og heldagsutflukt tar deg til flere vakre landsbyer, templer og kloster.
En øyrundtur og heldagsutflukt tar deg til flere vakre landsbyer, templer og kloster.

Kveldstur – for matelskeren

En koselig utekveld i Pythagorion eller Kokkari. Her får du transport til og fra hotellet, men du utforsker på egen hånd alt det Samos hvitkalkede småbyer har å by på. Opplev alle de gode smakene og koselige promenadene på denne fire timers lange utflukten.

Solengang over Samos

Kystvandring og strender på Samos

Her kommer du til pittoreske steder som ikke kan nås med bil. Fotturer, vakre strender og bad står i fokus på denne heldagsutflukten. Vi begynner i landsbyen Drakej og tar oss deretter til fots til den paradislignende sandstranden Megalo Seitani. Her hviler vi, bader i det turkisblå vannet og spiser vår medbrakte niste. Neste stopp er Potami. Etter et slikt eventyr er beina ofte ganske slitne. Heldigvis kjører vi buss tilbake til hotellet.

Båter langs havnen på Samos
Kystvandring er en bra måte å komme til steder du ellers ikke når med bil eller kollektivtrafikk.

Patmos – Åpenbaringsøya

Benytt sjansen til å se en annen øy under oppholdet ditt på Samos. Vi drar på en hyggelig båttur sydvestover til Patmos der du i løpet av denne heldagsutflukten får se Johannesklosteret fra middelalderen, den hvite landsbyen Chora, Apokalyptusgrotten og havnebyen Skala. I tillegg til dette får du tid på egen hånd til å utforske sjarmerende smug, små butikker og nyte alt det velsmakende tavernaene har å by på.

 Chora og Johannesklosteret på Samos som ble grunnlagt allerede i 1088.
Fantastisk utsikt over den lille øya Patmos nær Samos. På bildet ser du Chora og Johannesklosteret som ble grunnlagt allerede i 1088.

Dra rundt på egen hånd

Øyene i Hellas er fulle av kultur og historie. Ofte er byene små nok til å ta seg rundt til fots, men ønsker du å se andre områder på egen hånd finnes det flere ulike alternativer. Taxi er vanlig. Det finnes også bilutleiefirmaer, men det er ikke nødvendig og ofte dyrere enn å ta bussen. Vil du ha fleksibiliteten og slippe tidtabeller, er sykkel og moped andre alternativer. Bare husk å sjekke reise-/sykeforsikringen. Og husk hjelm!
Kollektivtransport med buss og båt er mest populært for å komme seg til øyenes ulike strender og severdigheter. Det er både billig og enkelt! Trafikken er også mer regelmessig om sommeren enn om vinteren.

Her kan du lese mer om TUIs utflukter på Kos