Handlevogn
Samos
Samos

Hellas

Ting å gjøre i Samos

Den greske øya Samos, som ligger nærmere Tyrkia enn Hellas, er en spektakulær feriedestinasjon for de som leter etter en øy med rolige og uberørte strender. Selv om feriestedene også finnes i hovedstaden Vathy, tilbyr Samos naturlig skjønnhet og imponerende ruiner fra oldtidens Hellas. For de som søker historie og eventyr, dra til Evpalinos-tunnel fra 524 f.Kr., en strukturell bragd som strekker seg dypt ned i jorden. For de på jakt etter fritidsaktiviteter, sett nesa mot strendene og de frodige grønne åskammene der utendørsaktiviteter og avslapning regjerer. Ikke glem å smake på en av Somos fantastiske viner, inkludert den tradisjonelle søte vinen, som tilbys til en uslåelig pris.

Opplevelser i Samos

8  Resultat
Utflukter og dagsturer
Øytur

Samos har et vell av kulturelle og historiske skatter. Denne heldagsturen vil ta deg med til noen av de mest sjarmerende stedene samt det berømte Her-tempelet. Hera var en viktig gud for de gamle grekerne, og ifølge legenden ble hun født på stedet der tempelet står. Deretter besøker vi det ortodokse klosteret og et keramikkverksted i Timos. Neste stopp er urteoljefabrikken og et stopp i Potami, der du får tid på egen hånd til lunsj, en svømmetur eller et besøk til fossefallene. Om ettermiddagen blir det en velfortjent smak av lokale viner i Karlovasi, etterfulgt av e kaffepause ved kystbyen Kokkari.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
(9)
fra:
NOK 491.00
Utflukter og dagsturer
Opplev Patmos

Tidens sand har knapt feid over Patmos siden St. John hadde sine åpenbaringer her for 2000 år siden – noe som gjør en dagstur til øya så fascinerende. Når du går ut av båten, vil du bli møtt av de rette veggene i klosteret St. John. Guiden tar deg med rundt og forteller områdets fascinerende historie, før turen går videre til landsbyen Chora og en guidet tur til den viktige apokalypsens grotte. Turen er ikke bare en historisk leksjon, du får også god tid til å slappe av og rusle rundt de sjarmerende, hvitkalkede omgivelsene rundt Patmos 'pittoreske havn før vi drar tilbake til Samos.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
fra:
NOK 825.00
Utflukter og dagsturer
Øyrundtur – fra vestre Samos

Samos er et godt eksempel på det er de små tingene som teller, og denne greske øya har alt: vakker natur, håndverk, historie og lokalprodusert mat. Vi starter med et besøk på et keramikkverksted som drives av kunstneren Timo og en urtebutikk der vi ser hvordan eteriske oljer blir produsert. Deretter møter vi lokalguiden ved det ortodokse klosteret og fortsetter til Heras tempel. Du får tid på egen hånd i den pittoreske landsbyen Kokkari før vi ses i Potami der to ting venter: en dukkert i sjøen med et besøk ved fossene, og deretter en vinsmaking på den familiedrevne vingården Karlovasi.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
fra:
NOK 491.00
Utflukter og dagsturer
Cruise langs østkysten av Samos

Du vet at du er på ferie når du befinner deg i solskinn med en myk havbris som skyller over deg. Vi seiler fra Pythagorion og gjennom Mycale-stredet som skiller Samos fra Tyrkia. Underveis passerer vi fjerne strender og ubebodde øyer, og med litt flaks kan vi spotte noen delfiner. Søt vin, juice og frisk frukt serveres om bord. Kapteinen kaster anker ved Posidonio-stranden, og du kan svømme i land eller ta en jolle. Etter en time, seiler vi til den skjulte perlen Megali Lakka, som kun er tilgjengelig via båt. Her kan du slappe av eller bade mens mannskapet gjør klart til BBQ på stranden. Etter ca. tre timer seiler vi tilbake til Pythagorion.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
(21)
fra:
NOK 452.00
Utflukter og dagsturer
Samos' landsbyer – kveldsutflukt

En kveld ute i en av Samos hvitkalkede små landsbyer er en flott opplevelse du vil huske. Hvis du velger en kveld i kystbyen Pythagorion, er tipset å sette kursen mot den gamle havnen, der du finner mange populære tavernaer hvor dagens fangst fra havet er grillet over trekull. Deretter kan du lytte etter tonene som viser vei til en bouzouki-bar, eller bare rusle en tur på den bueformede strandpromenaden. Alternativet er å dra til den gamle fiskerlandsbyen Kokkari, der du kan se solnedgangen over havet mot vest. Det finnes mange gode sjømatrestauranter i tillegg til flere hippe små barer og håndverksbutikker. Transport er inkludert.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
(8)
fra:
NOK 147.00
Utflukter og dagsturer
Båttur langs vestkysten av Samos

Det rolige og asurblå vannet utenfor sydvestlige Samos tilbyr noen av de beste båtforholdene i hele Egeerhavet. Vi går om bord på båten i Ormos' havn. Om bord kan du slappe av på det solfylte dekket, mens vi kjører forbi kysten ved Balos-stranden, på vei til den lille øya Samiopoula. Du kan bade eller snorkle rett fra båten, eller ta en jolle inn til stranden for å utforske. Deretter seiler vi videre til en annen like vakker bukt, der vi får servert lunsj på stranden. Avslapping og en rolig atmosfære er stikkordene for denne dagen til sjøs.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
fra:
NOK 452.00
Utflukter og dagsturer
Båttur til øya Patmos

Det skal litt til for en liten øy å skille seg ut blant tusenvis av andre øyer i Hellas – men det er en anerkjennelse som Patmos fortjener. Vi starter dagen med en 2,5-times fergetur over Egeerhavet til den sjarmerende, men likevel livlige havnen i Skala på østkysten. Havnen har tavernaer, kaféer, sjømatrestauranter og butikker på rekke og rad. Patmos er veldig smal på dette stedet og en 10-minutters spasertur fører deg over til vestsiden og den steinete Hohlakas-stranden. Hvis du leter etter litt historie, er turen opp til Hora bare 3 km fra Skala et must.

Gratis kansellering
Gratis kansellering
fra:
NOK 618.00
Aktiviteter
Samos – vandring langs kyst og strender

De furukledde stiene på toppen av de dramatiske klippene byr på spektakulær utsikt over det glitrende Egeerhavet. Denne guidede vandreturten langs fjellstiene gir oss mulighet til å nå flere av øyas beste strender – de som ikke er tilgjengelige med bil. Vi begynner turen ved landsbyen Drakei og går den naturskjønne stien til den avsidesliggende Megalo Seitani-stranden. Etter en velfortjent svømmetur og lunsj går vi videre til stranden i Potami. De fjellrike stiene er aldri ekstreme, men når utflukten er ferdig, vil beina dine være takknemlig for at en buss kjører deg tilbake!

Gratis kansellering
Gratis kansellering
fra:
NOK 402.00