2017-10-22

Menorca – et lite stykke Karibia i Middelhavet

Vakre Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uansett hvor på øya du velger å reise, er du aldri langt unna en kritthvit sandstrand, turkisblått hav og frodig natur. Vi gir deg våre best tips til hva du bør oppleve når du besøker den lille øyperlen.

Menorca tilhører den spanske øygruppa Balearene, men har en roligere atmosfære og mindre turisme enn søsterøyene Mallorca og Ibiza. Det er likevel mye å se og gjøre på den vesle øya, enten du vil ligge langstrakt under solen, dra på oppdagelsesreiser i det varierte landskapet eller nyte smakfull og lokal mat.

Cala Galdana-stranden

Med sine 120 strender er Menorca et eldorado for en ferie med sol og bad. Det er mange fantastiske strender på øya, og en av de mest kjente er Cala Galdana. Stranden har kritthvit sand, turkist vann og den er omringet av palmer og frodig natur. Ta en rolig svømmetur i det krystallklare vannet eller ta med deg snorkel – kanskje du ser en søt fisk eller to? Stranden er også et ideelt motiv for feriebildene dine. Går du opp i høyden, til utsiktsplassen ved Sol Gavilanes, får du virkelig oppleve hvorfor stranden blir omtalt som en av de vakreste på Menorca.

gallery_spain-menorca-cala-galdana_beach_0285677
Er du på jakt etter de beste stedene å ta bilder eller «selfies» fra ferien, er Sol Gavilanes den perfekte plassen. Gå opp på fjellhøyden og nyt utsikten over stranden herfra.

Utforsk øya

Det finnes flere måter å oppleve Menorca på. Et godt tips er å leie bil og kjøre til en av de mange badevikene på øya. Sjansen er nemlig stor for at du får en liten strand nesten helt for deg selv! Liker du være i aktivitet, er det bare å snøre på seg skoene og ta beina fatt. Det er markerte stier langs kysten, såkalte «Camí de Cavalls», som egner seg godt for både gå- og sykkelturer. Vil du heller ta på deg cowboyhatten og utforske det varierte landskapet fra hesteryggen, kan du bli med på en guidet ridetur og få et innblikk i øyas historie.

Det finnes flere måter å oppleve Menorca på. Et godt tips er å leie bil og kjøre til en av de mange badevikene på øya. Sjansene er nemlig store for at du får en liten strand nesten helt for deg selv! Liker du å være i aktivitet, er det bare å snøre på seg skoene og ta beina fatt. Det er markerte stier langs kysten, såkalte «Camí de Cavalls», som egner seg godt for både gå- og sykkelturer. Vil du heller ta på deg cowboyhatten og utforske det varierte landskapet fra hesteryggen, kan du bli med på en guidet ridetur og få et innblikk i øyas historie.

Besøk gamlebyen i Ciutadella

Dra til Ciutadella, den tidligere hovedstaden på Menorca, og rusle rundt i den sjarmerende gamlebyen. Her finner du koselige gater og smug, og handlegaten er perfekt for litt shopping. Det er også markeder i Ciutadella, hvor du blant annet kan få tak i den flotte Avarcas-sandalen, som er produsert på Menorca. Skulle du bli sulten eller tørst, ligger det flere hyggelige kafeer og restauranter ved den lille havna i gamlebyen.

Smak på lokal mat

Menorca er kjent for de nydelige ostene sine. En av dem er den lokalporduserte osten "Queso de Mahon". Osten er lett å få tak i, enten du drar i matbutikken eller besøker en av ostegårdene på øya. Har du lyst på et skikkelig godt tapas-måltid, er Bar Las Tapas i Cala'n Bosch stedet å dra. Spesielt Albondigas (spanske kjøttboller) og Gambas al Pil Pil (varme scampi frest i olje og hvitløk) er utsøkte tapas-klassikere det spanske kjøkkenet kan by på.

Frister det å oppleve det spanske ferieparadiset i Middelhavet? Da kan du lese mer om reisemålene våre på Menorca her.

Lignende innlegg

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24