Mauritius eller Maldivene?

Hvis du sier Maldivene, eller Mauritius for den saks skyld, tenker mange på palmekledde strender og azurblått hav. Og i begge tilfellene er det riktig. Så hva er egentlig forskjellen mellom de to eksotiske øygruppene, og hvilken skal du reise til?

Én stor øy eller mange små?

Begge landene ligger i Indiahavet, men har ca. 3000 km med hav mellom seg. Mauritius består av flere øyer, hvorav øya Mauritius er den klart største. Det er også her flesteparten av befolkningen bor. Maldivene består av nesten 1200 øyer, der knapt 200 er bebodd. Det finnes rundt 100 øyer med bare hoteller, og nettopp hotell-øyene er noe av det kanskje mest unike med Maldivene. Hva med en liten Robinson Crusoe-øy med ditt eget hotell på? I noen tilfeller er hotelløya så liten at det går an å vandre rundt den på et blunk. Og ettersom det sjeldent finnes noen lokal by på øya, blir valget av hotell på Maldivene ekstra viktig.

Mangfoldige Mauritius

For utenom hovedstaden, Port Louis, finnes det flere feriesteder og mellomstore badebyer med hoteller, restauranter og små butikker. I Grand Baie går hovedgata langs bukta og stranda, og i enden ligger det restauranter, barer og – til og med – et og annet «kjøpesenter». Alt er selvfølgelig omgitt av grønn natur og vaiende palmer. Velger du et hotell som ligger utenfor en av ferieøyene, kan du alltids hoppe i en taxi og bytte solstolen mot sightseeing-sko. I tillegg finnes det mye å gjøre på Mauritius, du kan blant annet spille golf, dykke, snorkle eller bli med på en guidet tur til sukkerrørplantasjer og naturreservater.

100 % avkopling på Maldivene

Hvis du er av den rastløse typen, er det ikke sikkert Maldivene er reisemålet for deg – eller så er det kanskje nettopp hit du bør reise. Her er det nemlig vanskelig å komme unna den behagelige roen, som du bare kan få på en øde øy. Det tar nemlig ikke lang tid før du slutter å se på klokka, og det er helt sant. Det er nok ikke tilfeldig at Maldivene er det soleklare valget for mange nygifte som skal på bryllupsreise. På grunn av den rolige og bekymringsfrie atmosfæren velger også stadig flere barnefamilier å reise til destinasjonen. Skulle du derimot få lyst på litt variasjon i avkoplingsmodusen, arrangerer også hotellene ulike utflukter, som blant annet snorkling, dykking, delfinsafari eller turer til andre øyer.

Vanskelig å velge?

Da har vi to tips til deg! Hvis du er ute etter «en-gang-i-livet»-opplevelsen, som er det nærmeste du kommer å bo på en øde øy med fantastiske hotell-fasiliteter, bør du reise til Maldivene. Velg Mauritius hvis du vil ligge langstrakt på stranden, men fortsatt ha muligheten til å være med på aktiviteter og oppdagelsesreiser.

Maldivene

Overflateareal: 298 km2
Befolkning: 359 008
Språk: Dhiveli
Valuta: Maldivisk rufiyaa (MVR) og USD

Mauritius

Overflateareal: 2 040 km2
Befolkning: 1 331 115
Språk: Kreolsk, engelsk og fransk
Valuta: Mauritiske rupier (MUR)