2019-03-11

Slik er det å dra på ferie på Mauritius

Kritthvite strender, kokspalmer, avkobling og et turkist hav. For mange er Mauritius en drømmedestinasjon. Vi har møtt Emma og Johan som var på Mauritius i januar. Her forteller de om reisen, og hvordan du får mest mulig ut av vakre Mauritius.

I samarbeid med Mauritius Turistbyrå

logomauritius

Møt våre reisende

Navn og alder: Emma, 31 år og Johan, 33 år.
Bor: Stockholm
Type reisende: Eventyr, sol, bad og en bra bok er det vi liker best!
Favorittreisemål: Vanskelig å ikke si Mauritius ettersom vi begge likte oss der! Ellers er Italia med maten og fjellene vanskelige å slå!
Hit dra vi neste gang: Til Italia og klatrer

Hva gjorde at dere valgte Mauritius?

En kald og mørk fredagskveld spontantbestilte vi reisen, bort fra den svenske vinteren til paradiset på den andre siden av jorden. At det ble Mauritius var nettopp av den grunn – vi ville til paradis!

Når er det best å reise til Mauritius og hvor lenge skal man være borte?

Vi reiste i midten av januar og var borte i 10 dager. Generelt anses det "best" å reise til Mauritius om kvelden, men vi hadde det likevel superbra i januar! Vi skulle gjerne vært litt lengre for å se mer av øya, blant annet vandret oppover Le Morne og dratt til småøyene utenfor hovedøya. Men vil man bare sole seg, bade og slappe av er 10 dager perfekt!

- Slik er det å reise til Mauritius 7
- Slik er det å reise til Mauritius 7

Hvordan var været på Mauritius i januar?

Været var generelt superfint! Vi hadde over 30 grader i luften og rundt 25 i vannet hele tiden – og likevel regnes januar som regnperiode på Mauritius. Vel, det kom en liten regnskur hver dag, men den varte så kort at vi glemte den like fort som den kom. Det var dessuten ganske deilig! Det var en behagelig varme hele tiden, vi følte aldri at det ble for varmt og fuktig som man ofte gjør andre steder, og det ble heller ikke kjølig noen gang.

Hvor bodde dere og hvordan var det?

Vi bodde på Mauritius nordvestkyst – et område som tilhører Balaclava, som ligger midt mellom Grand Baie og hovedstaden Port Louis. Vi hadde en egen rolig, urørt strand nedenfor hotellet og du kunne ligge i solsenger på så mange ulike steder, for eksempel ute på små halvøyer, at du knapt la merke til de andre gjestene. Det var også to basseng på hotellet – hovedbassenget med bassengbar, og et mer atskilt et stykke unna. De fleste hotellene på Mauritius ligger ved strandkanten så her er det aldri mange meter til et bad!

Vakre strender på Mauritius.
Det er aldri langt til et bad i havet på Mauritius.

Anbefaler dere all inclusive på Mauritius?

Vi hadde ikke all inclusive på Mauritius, men vi reiste rundt og så nye steder hver dag. Liker man å reise rundt som oss er det ikke nødvendig med all inclusive. De siste dagene da vi bare var på hotellet hadde det nok derimot lønnet seg med all inclusive da det ikke fantes så mye annet enn hotell i området der vi bodde – og på dem er det ganske dyrt å spise.

Hvilken er den fineste stranden på Mauritius?

Vi likte Trou aux Biches! Pudderhvit, paradislik strand! Neste gang skal vi til østkysten der strendene skal være ENDA finere!! På Trou aux Biches lå R Beach Club som var veldig trivelig – her spiste vi lunsj på stranden, kombinerte bad i havet med bad i bassenget, solte oss, slappet av og nippet til drinker. Fantastisk!

Solnedgang på Mauritius.
Solnedgangene på Mauritius er noe utenom det vanlige.

Tre steder på Mauritius du ikke må gå glipp av?

  1. Mystik – en beach club med herlig atmosfære, god mat, fint bassengområde der vi hadde det veldig bra!

  2. Jogg langs Mont Choisy Beach – et sted vi la merke til at lokalbefolkningen tilbrakte mye tid i solnedgangen for å grille, bade og være sosiale.

  3. Favorittstedet var nok likevel solsengen med en iskaffe og en god bok i hånden – med utsikt over det smaragdblå vannet – der kunne man blitt for alltid.

Det herlige vannet på Mauritius.
Det herlige vannet på Mauritius.

Anbefaler dere Mauritius, og evt. for hvem og hvorfor?

Ja, det var kjempefint samtidig som man ikke trengte å føle at man selv måtte være ”fin”. Perfekt sted for totalt avslapping. Det var herlig å fly direkte med Dreamliner og at det ikke er så mye tidsforskjell, kun tre timer! Vi tenkte flere ganger på at det var veldig barnevennlig over alt. Men det passer nok likevel best for par – det er veldig romantisk med alle de vakre utsiktene og fine strendene – skikkelig bryllupsfølelse!

3 raske spørsmål

Er Mauritius dyrt?
Det er ganske dyrt å spise på hotell og lignende, ellers opplevde vi ikke Mauritius som spesielt dyrt når vi var inne i Grand Baie og Port Louis og spiste. En drink kostet omtrent som i Sverige.

Hvilken type mat spiser man på Mauritius?
Maten var generelt veldig inspirert av India. God!

Hvordan kommer man seg rundt på Mauritius?
Vi tok taxi hele tiden! Og så kjørte vi litt bil med lokalbefolkningen. Vi så aldri noen busser.

Kommer dere til å dra tilbake til Mauritius?

Vi kommer definitivt til å dra tilbake! Vi snakker faktisk om å dra til Mauritius for en lengre periode i vinter, slik at vi får tid til å besøke hele øya. Når vi var der ble vi kjent med noen som driver et firma der, noe som gjør det enklere å reise tilbake.

Her finner du flere reiser til Mauritius.

Det er vanskelig å ikke lengte tilbake til denne vakre utsikten.
Det er vanskelig å ikke lengte tilbake til denne vakre utsikten.