Seychellene eller Mauritius?

Mauritius og Seychellene er to drømmereisemål i Det indiske hav. Men en paradisøy er mye mer enn sandstrender og palmer som vaier i den herlige havbrisen. Her får du en kort guide om likheter og ulikheter mellom Mauritius og Seychellene som kan hjelpe deg til å velge rett tropisk øy.

Hvis det er deilig strandliv du er ute etter kommer hverken Mauritius eller Seychellene til å skuffe deg, men ingen paradisøy er like en annen.

Paradisstrender på Seychellene

Seychellene kan uten å skjemmes skryte av å ha noen av verdens vakreste og mest spektakulære strender. Hvite sandstrender med turkist vann mot en bakgrunn av tett jungel som vokser oppover fjellsidene. Her og der stikker store granittblokker opp. Det finnes mange strender vi kan tipse om men på Mahé er Anse Intendance verdt et besøk, for ikke nevne Anse Lazio på Praslin og Anse Source d’Argent på La Digue.

Livlige strender på Mauritius

Naturligvis finner du blendene hvite sandstrender på Mauritius også. Men sanden er ikke like fin som på Seychellene og du får ikke den samme veggen med vegetasjon som bakgrunn når du soler deg. Hvis du derimot er ute etter liv og røre kan Mauritius være mer etter din smak. På Seychellene er vannsporter som f.eks. jetski ikke tillatt. På Mauritius derimot finnes det mange strender med mye vannsport, småbåter og koselige strandrestauranter.

Hva kan du gjøre på Mauritius & Seychellene

Kulturen på Mauritius er en smeltedigel av alle de som under øyas historie har bodd på eller passert øya. Her ligger kirker, moskéer, indiske templer og kinesiske pagoder nabo med hverandre. Hele året arrangeres det mange fargerike, religiøse festivaler. Du kommer deg enkelt til severdigheter og attraksjoner med både taxi og leiebil. På Mauritius har du verdensberømte golfbaner, masse vannsporter og en livlig og rik kultur utenfor hotellet.
Seychellene er perfekt for eventyrere. Her kan du utforske urørt natur, dykke ved skipsvrak, vandre i jungelen og dra på øyhopping. Det er både enkelt og morsomt å reise mellom de tre hovedøyene som alle byr på spennende opplevelser. På Mahé kan du utforske fjellkjeden Morne Seychellois og Praslin tilbyr rolige barfotliv ved de mange vakre strender. De mindre, ytre øyene har urørt natur med koraller, små atoller og siden vannsport ikke er tillatt er det et perfekt utfluktsmål for dykkere og snorklere.

Når skal du reise til Seychellene & Mauritius

Seychellene har et jevnt klima med høye temperaturer hele året og milde vinder. Den beste tiden å feriere på Seychellene er i april–mai og november–oktober. Både Seychellene og Mauritius har et subtropisk klima, men ettersom Mauritius er lenger fra ekvator kan været varierer i større grad enn på Seychellene. Den beste tiden for ferie på Mauritius er under vintersesongen da luftfuktigheten ikke er like høy som resten av året.

Når du reiser med barn

For familien som elsker naturen, spesielt med litt eldre barn, er Seychellene det beste valget. Det finnes også barnevennlige laguner på Paslin og La Digue som tilbyr et skjermet og rolig badeliv. Men Mauritius er kanskje det beste valget i Det indiske hav for barnefamilier. Her finnes det flere barnevennlige hotell og mange aktiviteter. I vintersesongen tilbyr Blue Star The Ravenala Attitude, som ligger direkte ved stranden, all inclusive med flere restauranter som er inkludert og aktiviteter for alle aldre.

Å fly til Mauritius og Seychellene

Reiser du til Mauritius med TUI i vintersesongen har vi noen avganger med charterfly som er direkte og resten av avgangene er med rutefly. Med charterfly er flytiden ca. 12 timer. Om sommeren er det kun rutefly som gjelder, flytiden er ca.16–19 timer. Til Seychellene flyr du kun med rutefly og flytiden varierer avhengig av hvilken av øyene du lander på, ca. 16–18 timer. Tidsforskjellen er det samme, +/- 3 timer.

Kortfakta om Seychellene & Mauritius

Mauritius er kun en øy, mens Seychellene er et øyrike som består av 115 øyer, de tre største er Mahé, La Digue og Praslin. Mauritius har et større areal, 2040 km2 mot Seychellenes samlede areal på 459 km2. Øyrikene har engelsk og fransk som offisielle språk men Seychellene regner også seychellisk kreols som sitt tredje offisielle språk.

Til slutt kan vi vel si at hvis du vil ha et eventyr med urørte paradisstrender, vandring i jungelen og lett blir rastløs så kan Seychellenes 115 øyer være noe for deg. Vil du ha litt mer sivilisasjon i ferien med golf, restauranter og livlige strender med vannsport er Mauritius mer din smak.