2019-07-15

Malta med barn - tips for hele familien

Malta er et herlig reisemål for barnefamilier. Her finner du våre beste tips når du reiser til vakre Malta med barn

I samarbeid med Maltas turistbyrå
maltabluetest

Malta er en øy som passer for alle. Krystallklart vann, små fiskerbåter, vakre gater og et herlig klima. Dessuten er det er flott reisemål å ta med barna til. Her kommer herlige tips for hele familien.

Splash and Fun Water Park

Badelandet Splash and Fun ligger 20 minutter fra Valletta og her finnes det noe for barn i alle aldre. Bassenger, vannsklier, et lite tivoli, dykkebasseng, bølgemaskin og badeland for yngre barn.

Den blå lagunen

Ta en båttur til øya Comino med stopp i den blå lagunen. Det er som et stort lyseblått basseng omgitt av kalksteinsklipper der du kan nyte sol, bad og snorkling.

Den blå lagunen på Malta.
Den blå lagunen på Malta er et must.

Esplora Science Centre

I 2016 åpnet Esplora i Villa Bighi i bydelen Kalkara med en fantastisk utsikt over den store havnen. Du kan ta bussen fra Valletta eller ta en spasertur på ca. 20 minutter. Her finner du et planitarium, et eventyrland utendørs og en interaktiv del innendørs for alle aldre.

Malta National Aquarium

Opplev Malta under vann uten å bli våt. 41 store akvarium med over 100 ulike arter fisk, reptiler og insekter. Utendørs er det en stor lekepark og restaurant. Ta buss eller taxi fra Valletta, det tar ca. 30 min.

Temaparken Popeye Village

Dette stedet ble bygget for filminnspilling på 80-tallet. I dag er det et sted med beach club, vannsklier, minigolf og vanntrampoliner. Denne temaparken ligger nord på Malta, ca. 45 minutter fra Valletta.

Popeye Village har det meste for barn.
Popeye Village har det meste for barn.

Øya Gozo

Ta en båttur til vakre Gozo. Besøk øyas beste strand Ramla Bay der sanden er myk og orangerød, bad i det krystallklare vannet og ta en spasertur til den kjente grotten Calypso Cave.

Gå rundt i Valletta

Maltas hovedstad Valetta fortjener virkelig et besøk. Gode tips her er Manoel-teateret, ta en gondoltur, hagen Il Barakka ta Fuq og St. John-katedralen. Reiser du med eldre barn anbefaler vi Malta Experience der dere får en 45 minutter lang presentasjon av Maltas historie i en kinosal.

De vakre gatene i Valletta.
De vakre gatene i Valletta.