Reiser
til
Gozo

Pris fra

...

Våre hotell

1 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra St Julian’s
  • Pizzaca. 75,-
  • øl (50 cl)ca. 20,-
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadValletta
  • SpråkMaltesisk, engelsk
  • Befolkningca 35 000

Reiser til Gozo

Gozo

Gozo er Maltas vakre søsterøy, og her får du en variert ferie med sol, bad, grønn natur, kulturhistorie, nydelig lokaldyrket mat og sjarmerende småbyer. Øya er grønnere og roligere enn naboen Malta. Det krystallklare vannet gjør Gozo perfekt for dykking og snorkling.

Øya er bare 15 km lang og 8 km bred. Likevel rommer den et variert og bildeskjønt landskap med terrasseavlinger, vingårder og svingete småveier i åssidene. Langs kysten er det fiskerlandsbyer, badebukter og små strender.

Bo i en sjarmerende småby

Hotell Calypso ligger i den hvite, lille byen Marsalforn på Gozas nordkyst. Du bor rett ved en pittoresk småbåthavn med liten strand. Det kort vei å gå til restauranter, småbutikker, dykkersenter og badeklipper som er perfekte for snorklere.

Smaker å minnes

Det tradisjonelle kjøkkenet på Malta og Gozo minner om det syd-italienske og baserer seg på lokaldyrkede råvarer. Du kan prøve det på mange restauranter, men også kjøpe med deg lokale delikatesser som suvenir. Blant annet økologisk vin, syltetøy, likører, geitost i en blanding av malt svartpepper og smakfulle oliven.

Victorias små gater og citadell

Den lille hovedstaden Rabat ligger midt på øya og kalles ofte også Victoria. Der kan du rusle rundt blant staslige palass, frodige torg og små gater med genuine restauranter. På byens høyeste punkt ligger det ridderromantiske Gran Castello med katedral og forsvarsmur i lys sandstein. Det ble bygget på 1500-tallet og byr på fantastisk utsikt over hele øya.

Sagaenes øy

Mange hevder at Gozo er samme øy som kalles Ogygia det det antikke eposet Odysséen, altså øya der nymfen Kalypso holdt Odysseus som kjærlighetsfange i syv år. Om det stemmer vet ingen sikkert, men grotten der myten stammer fra kan besøkes, og de 5000 år gamle tempelruinene ved Ggantija beviser i det minste at Gozo har en lang kulturell historie.

Slik kommer du deg hit

Flyet hjemmefra lander på Malta. Du reiser videre til Gozo med ferge (ca. 30 min), som går ofte mellom Cikewwa på Malta og Mgarr på Gozo. Hvis du ikke vil ordne det på egen hånd kan du bestille vår komfortable transferpakke. Da er transport mellom flyplassen og havnen på Malta t/r, båtreise Malta–Gozo t/r og transport mellom havnen på Gozo og hotellet t/r.

Ferietilbud i/på Gozo