5 tips før reisen din til Malta

Malta ligger i Middelhavet, nær Sicilia. Du kan reise hit hele året og øya passer både for deg som er på jakt etter en ny weekenddestinasjon eller sol- og badeferie i sommerhalvåret. Krystallklart vann, små koselige gater og nydelig mat.

Malta er øya som har noe for alle. Her finnes det fine strender, små badebukter og et azurblått hav. Men også gudommelig mat, borger, katedraler og bra hotell. I tillegg er øya et mekka for deg som liker å dykke. Her kommer fem tips som du ikke må gå glipp av når du besøker Malta.

Besøk Comino og den Blå lagunen

Den lille øya Comino ligger midt i kanalen mellom Malta og Gozo. Øya er nesten helt uten trafikk og et paradis for vannaktiviteter. Utenfor Comino finner du den Blå lagune med klart, turkist vann og hemmelige grotter. Her kan du bade og snorkle og stedet er perfekt for en dagsutflukt.

Comino Malta.jpg
Comino og den Blå lagunen er vel verdt et besøk.

Rusle rundt i Mdina og Rabat

Mdina er Maltas gamle hovedstad og ligger midt på øya. Mdina kalles også for den stille byen. Her kan du rusle rundt i trange gater, besøke den vakre katedralen og nyte en kaffe på en koselig kafé. Trafikken i byen er veldig begrenset, istedenfor biler brukes hest og vogn.

Rabat var en gang i tiden samme by som Mdina, men nå er det en egen by som ligger nedenfor den gamle hovedstaden. Her kan du besøke St. Pauls katakomber, et helt underjordisk system av rom og graver.

Mdina Malta.jpg
Rusle rundt i herlige Mdina.

Prøv tradisjonell mat fra Malta

Maltas kjøkken består av middelhavsmat og det er fisk som dominerer. Men det finnes også mange innflytelser fra Italia. Noen av de tradisjonelle rettene du bør prøve er Lampukipai som er en fiskepai, får- eller geitosten Gbejniet og deres egen ravioli Ravjul.

Et tips er å besøke fiskemarkedet i Marsaxlokk tidlig en søndag for å få se all fisken som finnes rundt Malta, og som deretter serveres på restaurantene.

800maltafoodlogo
Maltas kjøkken er gudommelig.

Bli med på en båtutflukt til Gozo utenfor Malta

Øya Gozo er Maltas søsterøy. Øya er bare 15 m lang og hovedstaden heter Rabat og ligger midt på øya. Her finner du det berømte Citadellet fra 1500-tallet med en vidunderlig utsikt over byen og mye av Gozo. Du kan ta båt fra Malta til Gozo, og båtene går flere ganger per dag. Gozo er en naturskjønn grønn øy med avlinger, vingårder og serpentinveier mellom åssene. Vannet utenfor Gozo er krystallklart.

800gozologo
En tur til Gozo er et must.

Tilbring en dag med dykking eller snorkling rundt Malta

Malta er kjent som et ekte dykkeparadis i Middelhavet. Dykkingen passer både deg som nybegynner og erfaren. Vannet er rundt 30 grader om sommeren, og du kan utforske både vrak og grotter.
Foretrekker du å snorkle er det lurt å velge en strand med mere klipper, f.eks. Ghar Lapsi, Qwara Point eller Coral Lagoon som ligger nord på Malta.

800diving
Dykkingen rundt Malta er førsteklasses.

I tillegg til disse tipsene finnes det mye mer å se og oppleve. Velkommen til Malta du også!