Karibias beste strender

Hvite sandstrender og turkist hav – ja visst. Men strendene i Karibia har mye mer enn det. Blant annet rompunsj, calypso, no stress og nyfanget hummer. Her er tips til åtte karibiske drømmestrender du kan varme deg på i vinter.

Seven Mile Beach, Jamaica

Musikken strømmet fra strandrestaurantene i Negril og servitørene bærer ut fat med nygrillet hummer. Gå ikke glipp av en tur ned til stranden i solnedgangen – da stiger stemningen enda et hakk. Med ett ord: Reaggaebeat.

tui-negril-800x600i_0238641
Ved Seven Mile Beach på Jamaica er atmosfæren herlig avslappet.

Pink Sand Beach, Harbour Island (Bahamas)

Den rosa fargen kommer fra mikroorganismer, som ligner små rosa skjell. De skylles opp på sanden når de er døde og blandes med sand og koraller, noe som får stranden til å skinne i rosa. Med ett ord: Instagramsuksess.

Eagle Beach, Aruba

Kritthvit korallsand brer seg utover en bred, fem kilometer lang strand langs det turkise havet. Vannsport, havskilpadder og Arubas vakre fofoti-trær med vridde stammer gjør bildet av paradisstranden komplett. Med ett ord: Fantastisk.

800x600_i_0318513
Takket være den lune brisen blir det sjelden for varmt på Aruba.

Magens Bay, St Thomas

Palmekantet strand med krystallklart vann, ca. 10 min med bil fra hovedstaden Charlotte Amalies kolonibygninger og sjørøverlegender. Bestill en rompunsj, hør på calypso og len deg tilbake i solsengen. Med ett ord: Eventyrlig.

Seven Mile Beach, Grand Cayman

Stranden er som et annet oppholdsrom. Du kan spise nyfanget hummer, spille strandvolleyball, prøve kitesurfing og snorkle ved korallrevet. Gå ikke glipp av Seven Mile Beach på Grand Cayman hvis du ønsker et cruise i Karibien. Med ett ord: Flip-flop-modus.

Macao Beach, Punta Cana

Kokospalmene står på rekke og rad langs den kritthvite stranden ved Punta Cana i Den dominikanske republikk. Her er det rolig og fredelig, ingen hotell så langt øyet kan nå. Derimpt fines det flere små enkle, men koselige, strandrestauranter. Du kan også leie surfebrett. Med ett ord: Genuint.

Punta Cana er en fem mil lang strekning av hvite strender på rekke og rad.

Sandy Lane Beach, Barbados

Halvmåneformet bukt på Barbados der du plutselig kan møte på skilpadder, barracudaer og en og annen kjendis. Passer både for romantiske par, familier og eventyrere som vil dykke på skipsvraket som ligger på havbunnen. Med ett ord: Barfotluksus.

Englishman’s Bay,Tobago

Regnskogen møter havet med bratte grønnkledde fjell i bakgrunnen. Fra den lille strandrestauranten kan du høre jungelen eksotiske lyder og spane på albatrosser. Med ett ord: Robinson-vibber.

fishermans-bay-tobago-tui_0123708
Kanskje det var her Robinson Crusoe ble skylt i land?

Enda mer inspirasjon til en reise i Karibia: 5 gode grunner for å reise til Aruba, Hva skjer på et cruise? og Punta Cana – her får du alt servert!

Les mer om TUIs cruise i Karibia med blant annet Symphony of the Seas og Celebrity Edge.