5 gode grunner for å reise til Aruba

Flere og flere reiser går til Aruba i Karibien, for til tross for størrelsen har Aruba ingen problemer med å måle seg med de andre karibiske øyene når det gjelder strender, mat, kultur og fornøyelser. Aruba er perfekt for en reise med noen du er veldig glad i, uansett om det er partneren eller bestevennen.
i_0310825_800x600
Takket være den herlige havbrisen blir varmen aldri plagsom.

Nå tilbyr også TUI reiser til Aruba. Da flyr du med rutefly og velger dato og reiselengde selv. Du kan velge mellom flere ulike reisemål og hotell.

5 gode grunner for å reise til Aruba, "The Happy Island":

  1. Byen… Du trenger neppe noe kart når du besøker Arubas hovedstad Oranjestad. Både øya og byen er perfekt hvis du liker å gå, men naturligvis finnes det mange taxier også hvis du foretrekker det! Det som er praktisk med Aruba, er at det meste av det som er verdt å få med seg, ligger samlet i Oranjestad. Vakker arkitektur, strender og god mat. For litt stjerneglans kan du besøke Pinchos Grill & Bar, der romantikken er godt representert, ettersom ABC valgte å spille inn deler av The Bachelor her.

  2. … med de snøhvite strendene! Selv om du har et herlig basseng på hotellet eller på cruiset, må du oppleve Arubas kritthvite strender og asurblå hav. I Oranjestad finnes det flere strender du kan velge mellom, og det er like vakkert både over og under vannflaten. Det karibiske havet er fullt av tropiske fisk, så benytt anledningen til å snorkle. Eagle Beach regnes som en av de vakreste på øya, men spør du en snorklefantast, vil de kanskje heller anbefale stranden Mangel Halto.

  3. Solnedganger og solgaranti Litt klisje? Javisst! Men det er en grunn til at det gir en spesiell følelse i kroppen å stå hånd i hånd og se solen gå ned sammen. Aruba kan i tillegg skryte av både vakre solnedganger og vær som gjør at man tør å gi solgaranti.

  4. Den gode atmosfæren og severdighetene En romantisk ferie betyr ikke at dere må ser hverandre dypt inn i øynene hele tiden. Hvis du trenger noe å hvile blikket på, finnes det mye å se på i Arubas arkeologiske museum, hvis utstillinger strekker seg over 5000 år av historie. Også når det ikke er en jazzfestival eller et karneval på gang, holder lokalbefolkningen feststemningen oppe. Det finnes mange enkle små restauranter der det serveres fersk fisk og drinker til karibiske toner. Ønsker du å finne litt annerledes shopping, skal du besøke Korteweg, et samarbeid mellom lokale kunstnere som selger ulike håndverk.

  5. ”Local flavor” Arubaborne er svært stolte av vannet sitt, ettersom man kan drikke det rett fra springen. Den lokale ølen Balshi blir brygget på det filtrerte havvannet. I ølet finnes det hollandske, skotske og tyske innflytelser, og det minner mye om en nederlandsk pils. Til og med belgerne har gitt den en gullmedalje i Monde Selection-konkurransen. En annen måte å oppleve ”local flavor” på er å prøve nasjonaldesserten bolo preto, den svarte kaken. En fruktkake som er lagret i rom og brandy i minst en måned.

Nå tilbyr også TUI reiser til Aruba. Da flyr du med rutefly og velger dato og reiselengde selv. Du kan velge mellom flere ulike reisemål og hotell. Les mer om Aruba her.