2018-09-21

Hvordan er Den Dominikanske republikk?

Den dominikanske republikk ligger i Karibia og kjennetegnes av hvite, lange paradisstrender, turkist vann, regnskogkledde fjell og fosser. Men hvordan er det å feriere på Den dominikanske republikk? Vi møtte to av våre reisende for å snakke mer om reisemålet, hva du bør tenke på og hva du ikke må gå glipp av når du er der.

Møt våre reisende

Navn: Niklas og Amanda Ragnegård
Reisen: Vi dro på en kombinasjonsreise med TUI til Den dominikanske republikk i februar/mars og besøkte Playa Dorada og Las Terranas.

Hvorfor valgte dere Den dominikanske republikk?

Vi har tidligere vært i Mexico og Costa Rico og likte virkelig klimaet og miljøet der. Derfor ville vi prøve et annet reisemål i omtrent samme området og valget falt da på Den dominikanske republikk.

Hva slags reise bestilte dere?

Vi bestilte en kombinasjonsreise med TUI der vi kombinerte to steder, en uke på hvert sted.

Hvilken måned reiste dere og hvordan var været?

Vi reiste i slutten av februar og var der frem til midten av mars. Været den første uken var solrikt med en og annen regnskur. Den andre uken var det sol men en regnskur hver dag. Temperaturen lå på rundt 28 grader hele tiden.

800beachpoplogo
Den dominikanske republikk – et paradis med palmekantede strender.

Hva syntes dere om Playa Dorada?

Vi bodde på et hotell som heter Viva Wyndham V Heaven der det var kjempefine strender og vann. Det var ikke så mye utenfor hotellet, men det gikk fint å bestille taxi for å besøke steder som lå litt utenfor hotellområdet. Selve hotellet var ganske enkelt, men fresht, og det hadde mye god mat, drikke og serviceinnstilt personale.

800doradahotellogo
Hotellet Viva Wyndham V Heaven.

Hvordan var Las Terrenas?

Vi bodde på Viva Wyndham Samana under oppholdet i Las Terrenas. Et helt fantastisk hotell i vakre, tropiske omgivelser! Hotellet ga en luksuriøs følelse med god service over alt, og alle hotellrom hadde havutsikt og var veldig delikate. Stranden i Las Terrenas var helt fantastisk. Her kunne vi gå lange spaserturer i begge retninger og knapt møte andre mennesker eller hotell. Stranden var ikke så bred, men den lå nær naturen og palmer.
Selve hotellet lå et stykke utenfor Las Terrenas sentrum, så dette er et hotell man drar til for å unnslippe stress og bare slappe av på stranden eller i hengekøya. Hvis man ville inn til sentrum var det enkelt å ta en taxi som hentet deg utenfor hotellet. Landsbyen Las Terrenas har flere barer, restauranter og shopping.

800vivawyndhamsamanalogo
Hotellet Viva Wyndham Samana utenfor Las Terrenas.
800hoteldomreplogo
Viva Wyndham Samana er et nyrenovert hotell som retter seg mot voksne.

Anbefaler dere all inclusive eller finnes det mange lokale restauranter?

På disse stedene og hotellene var det ikke noe alternativ å ikke ha all inclusive. Men selv om valget hadde vært der hadde vi likevel anbefalt det ettersom disse hotellene ligger litt avsides, og man må ta taxi til nærliggende steder. Begge hotellene hadde flere restauranter med ulike typer mat. Maten var vellaget, god og variert. Barene på hotellene serverte veldig gode drinker og servicen var topp.

800beach2poplogo
Lengst stranden Playa Dorada nedenfor Viva Wyndham V Heaven.

Hvordan er prisene på Den dominikanske republikk?

På turiststedene er drikke og snacks ganske dyrt, nesten som hjemme. En vannflaske koster ca. 20,-, en øl ca. 50,- og en pose potetgull ca. 30,-.

Var dere med på noen utflukter?

Vi dro på en utflukt under oppholdet vårt i Las Terrenas, der vi besøkte nasjonalparken Los Haitises og øya Cayo Levantado (Bacardi Island). Utflukten besto av først en busstur, deretter en båttur rundt i nasjonalparken der vi stoppet og så på grottemalerier og mangroveskog. Deretter reiste vi med båt til Bacardi Island, for lunsj, sol og bad. Til slutt reiste vi tilbake med båt og buss til Las Terrenas. En herlig dag!

800domrep2logo
På båten ut til nasjonalparken Los Haitises.
På vei inn i grotte i nasjonalparken der det fantas grottemalerier.

Hvordan vil dere beskrive Den dominikanske republikk som reisemål?

Denne siden av Den dominikanske republikk føles ikke så utbygget, noe vi syntes var meget positivt. Naturen er fjellrik og frodig, og det finnes mange fine strender. Det spilles alltid herlig, glad musikk og har du lyst til å prøve noe nytt kan du lære de lokale dansene merengue og bachata.

Vil dere anbefale Den dominikanske republikk som reisemål?

Er man ute etter bare å sole seg, bade og slappe av i herlige omgivelser med fine strender og frodig natur, så er Den dominikanske republikk perfekt. Las Terrenas er blant ett av de beste stedene vi har vært og vi kan absolutt anbefale det!

Nysgjerrig på å lese mer? Her finner du alle våre reiser til Den dominikanske republikk.