TUIs Suvenir Guide

Kjøp suvenirer med god samvittighet.

Vår nye online guide gir deg tips til hvordan du handler ansvarlig når du er på ferie.
Lokalt håndverk, smykker, mat – De aller fleste av oss kjøper med oss ulike minner fra ferien. Men, noen suvenirer gjør mer skade enn nytte fordi de kan være ødeleggende for det biologiske mangfoldet på destinasjonen, påvirke de som bor der negativt eller skade lokalt dyreliv.

TUIs nye Suvenir Guide hjelper deg med tips til hvordan du bevarer biologisk mangfold, bidrar positivt til økonomisk vekst på destinasjonen og unngår overraskelser når du skal gjennom tollen.

Informasjonen er tilgjengelig på engelsk og er satt sammen i samarbeid med The Global Nature Fund (GNF), en internasjonal stiftelse som jobber for å bevare miljø og natur. Suvenir Guiden gir for øyeblikket generell informasjon om en rekke vanlige suvenirer.
I tillegg finnes det separate guider for Tyrkia og Den dominikanske republikk som dekker produkter som er særegne for disse populære feriedestinasjonene.

Guiden gir råd om hvilke suvenirer som bør unngås og hvilke som kan tas med hjem med god samvittighet. Flere destinasjonsspesifikke Suvenir Guider vil bli publisert fortløpende.