Slik reduserer vi engangsplast

Økning av mengden plastavfall er en av våre mest alvorlige globale miljøtrusler. I 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet dersom ingenting blir gjort. Kampen mot plast starter på land, og en viktig del av arbeidet er å redusere engangsplast som sugerør og engangsartikler. Bare 15 % plast gjenvinnes i dag (OECD), og omtrent åtte millioner tonn plastavfall dumpes i havet hvert år (UNEP).

TUI jobber med å redusere engangsplast i alle deler av driften vår, samtidig som vi forsøker å forvalte plastavfall på en forsvarlig måte, som for eksempel gjennom rengjøring av strender. Vi gir også samarbeidspartnerne våre på destinasjonene vi tilbyr opplæring i hvordan de kan redusere bruk av engangsplast.

Mindre engangsplast på fly og hotell

60 prosent av TUIs egne hoteller avskaffet all bruk av sugerør allerede i 2018, målet er at flere hoteller skal gjøre det samme. TUIs hoteller har også redusert antall engangskopper, -bestikk, -rørepinner, -flasker, -vesker, baderomsprodukter og emballasje. Flyselskapene våre har erstattet rørepinner av plast med alternativer av tre, og redusert mengden plastemballasje. I 2018 ryddet TUI-ansatte og kunder plast fra 52 strender, tilsvarende avstanden mellom Akershus Festning og Tønsberg, 4,5 tonn avfall ble samlet inn og arbeidet fortsetter. I 2019 introduserte TUI egne retningslinjer for hotellpartnere for å redusere mengden engangsplastikk, inkludert reduksjon, gjenbruk, utskifting og resirkulering av plasten.

Prosjekter med fokus på å redusere engangsplast på reisemålene

TUIs veldedige stiftelse TUI Care Foundation TUI Care Foundation driver flere prosjekter som jobber for å redusere engangsplast og avfall. Eksempelvis, et initiativ på de populære feriedestinasjonene Ayia Napa og Protaras på Øst-Kypros. Målet er å redusere turistindustriens bruk av engangsplast lokalt og med opp til 70 % innen 2022. Et annet initiativ er teknisk rådgivning og utdanning som fremmer effektiv ressursbruk og gjenvinning på Kapp Verde.