Dyrevernsarbeid

Dyrevern er et viktig tema for oss i TUI. Vi og de store europeiske reisearrangørene jobber i henhold til de globale retningslinjene for dyrevelferd i turisme, ABTA dyrevelferdsretningslinjer for dyr i turisme. Disse er utviklet i samråd med dyrevelferdsorganisasjoner, reisearrangører, forskere, foreninger og frivillige organisasjoner over hele verden. I juni 2013 ble standarden introdusert ved et arrangement fra Europaparlamentet, støttet av TUI.

Siden lanseringen har TUI inkludert krav til å følge ABTAs retningslinjer i våre kontrakter med arrangører. Vi samarbeider med eksterne kontrollører om å gjennomføre kontroller av utflukter med dyr for å sikre at retningslinjene følges. TUI har gitt aktørene som ikke lever opp til våre krav en mulighet til å forbedre seg, og i enkelte tilfeller velger vi å avslutte samarbeidet.

Les mer om dyrevelferd og ABTA dyrevelferdsretningslinjer for dyr i turisme på abta.com.

Se filmen fra lanseringen.

TUI fjerner elefantriding

I 2016 fjernet vi elefantridning fra vårt utfluktsprogram. Beslutningen gjaldt hele TUI Group og vi har valgt å heller støtte utflukter hvor elefanter kan oppleves i sitt naturlige miljø.