Velg leilighetshotell på Kreta i sommer

2017-05-10
Marianne M.
Noen ganger er det deilig å kunne velge selv hvordan dagen skal struktureres. Hva, hvor og når du skal spise og på egen hånd oppleve naturen og lokalmiljøet. Når du bor i leilighetshotell er mulighetene mange. Vi har derfor samlet litt inspirasjon til hva du kan gjøre på Kreta og nevner i tillegg tre leilighetshotell som passer for alle aldre.

Hvorfor skal du reise til Kreta?

Med en flytid på litt i overkant av 4 timer og herlig varmt vær er Kreta et populært reisemål. Men det er ikke bare været som er attraktivt. Øya byr på lekre matopplevelser, fin natur og store muligheter for opplevelser på egen hånd.

Lei bil

Det er en god ide å leie bil på Kreta. Veinettet er godt utviklet og du tar deg enkelt fra A til B. Skilt og veibeskrivelser er tydelige og du kan enkelt få en oversikt over hvordan du kommer deg rundt på øya. Besøk blant annet Eleafonissi i sør og Falassarne i vest. Følger du kysten østover fra Chania i ca. 2,5 time så kommer du til hovedstaden Heraklion. Her kan du blant annet besøke palasset i Knossos som var midtpunktet for den minoiske kulturen for mange tusen år siden.

Opplev det lokale kjøkkenet

Fetaost, oliven, moussaka, souvlaki og gyros – valgmulighetene er mange. Hvis du reiser til Kreta må du ikke gå glipp av det lokale kjøkkenet. Her har vi samlet 3 tips til gode restauranter som ligger i området rundt Agia Marina og Platanias.

1. Astrea

Restauranten Astrea ligger i en åsside sentralt i Platanias og byr på en fantastisk utsikt over byen og havet. Her kan du spise middag mens du nyter den vakre solnedgangen. Du må gå opp en bratt bakke for å komme til restauranten. Hvis du syns det er slitsomt anbefaler vi deg å kjøre bil eller taxi opp.

2. Nymfi

I Agia Marina, nær Platanias, ligger restauranten Nymfi, som serverer lokale spesialiteter, samt greske og internasjonale retter. Moussakaen er spesielt populær. Restauranten er populær, så det lønner seg å bestille bord på forhånd.

3. Olivi

Den trivelige restauranten Olivi ligger i nærheten av Agia Marinas sentrum. Her serveres tradisjonell gresk mat i en hyggelig og lokal atmosfære. Denne restauranten er også populær og vi anbefaler å forhåndsbestille bord.

Besøk Chania

Kjør bil selv eller ta bybussen til havnebyen Chania. Her kan du blant annet besøke det arkeologiske museet som har utstillinger fra de minoiske og romerske tidsperiodene. Midt i byen ligger det en markedshall der en stor del av den lokale handelen skjer. Gå dit tidlig på dagen, da utvalget er størst, og kjøp alt fra fersk fisk, frukt og grønnsaker til ost, brød og krydder. Markedet er stengt på søndager.

Også havnen i Chania er vel verdt et besøk. Her kan du rusle langs havnepromenaden eller nyte god mat og drikke på en av de mange gode restaurantene rundt havnen. Hvis du legger turen til sidegatene er prisene ofte betydelig lavere. Byen har også et stort utvalg av shopping, med både lokale og internasjonale varemerker.

Hvor skal du bo?

På Kreta finnes det mange bra leilighetshotell. Her har vi samlet tre hotellforslag, som alle ligger nær restauranter, matbutikker og opplevelser.

Leilighetshotellet Cristina ligger nær Chania. Det har en voksen atmosfære og er et bra valg for deg som vil bo nær både strand og by. Det tar ca. 20 minutter å gå inn til havnen i Chania.

kreta-leilighetshotell-christina-tui-800x600-i_0268308
Leilighetshotellet Christina ligger i bydelen Nea Chora, bare noen meter fra havet.

Hvis du følger kysten vestover kommer du til Agia Marina og familiefavoritten Theo, som har både hotell og leiligheter. Her finnes det et fint bassengområde og en lekeplass for barna.

kreta-leilighetshotell-theo-basseng-tui-800x600-i_0250323
Den fine beliggenheten på en høyde ovenfor byen gir gjestene på Theo en herlig utsikt.

Litt lenger vestover, i Platanias, ligger Castle Suites. Hotellet har en innbydende atmosfære og fin beliggenhet nær strand og restauranter. Et bra valg for ferierende i alle aldre.

kreta-leilighetshotell-castle-suites-tui-800x600-i_0235052
På Castle Suites bor du rett ved Platanias hovedgate, med mengder av tavernaer og barer utenfor døren.

Lignende innlegg

En guide til Koh Lanta

Med sine herlige strender, avslappede stemning og magiske solnedgang er det ikke rart at Koh Lanta er blitt manges favorittøy i Thailand. I denne guiden får du våre beste tips om Koh Lantas strender, utflukter og hotell.
2019-08-14

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.
2019-06-13

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.
2019-06-10

Derfor bør du legge familieferien til et cruise

Stadig flere barnefamilier reiser på cruiseferie og det er med god grunn. Du får mye for pengene når du legger familieferien til cruise. Her finner du 3 gode grunner til at neste familieferie bør legges til et cruise.
2019-05-16