Tips til sommerens mest barnevennlige strender

Det finnes mange ulike strender: sandstrender, steinstrender, langgrunne strender og strender der det blir fort dypt. Noen har høye bølger, andre ingen bølger i det hele tatt. Det kan være litt av en jungel å finne den perfekte stranden for deg som reiser med barn. Derfor har vi samlet en liste med sommerens mest barnevennlige strender.

La Pelosa, Sardinia

Man behøver ikke fly helt til Karibia for å ligge på hvite sandstrender og bade i turkisblått vann. På Sardinias nordvestkyst, 2 km fra landsbyen Stintino, finner du denne 300 meter lange stranden. Det langgrunne og rolige vannet gjør den perfekt for små barn som elsker å leke i vannkanten. Like ved finner du også brygger og strandpromenaden, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt i området med barn.

800x600-lapelosa
La Pelsoa, Sardinia

Alcudiastranden, Mallorca

I Alcudia på Mallorca finner du den 14 km lange barnevennlige stranden. Stranden har finkornet sand med rolig vann, noe som gjør den perfekt for barnefamilier. Stranden tilbyr også vannsport, blant annet vannskli og vannskuter. Det ligger noen restauranter rett på stranden og mange langs strandpromenaden.

800x600-alcudia
Alcudia, Mallorca

Elafonissi, Kreta

Det er sikkert mange som har hørt om denne vakre stranden på Kretas sydvestspiss. De pulveriserte skjellene gir sanden en lyserosa farge. Elafonissi ligger i en såkalt lagune, noe som gjør at vannet er veldig rolig. Her er vannstanden lav, noe som gjør stranden til et perfekt utfluktsmål hvis du reise med barn. Det finnes både små spisesteder og utleie av solsenger. Stranden kalles også for Kretas Maldivene.

Det finnes mange barnevennlige strender på Kypros. Fem kilometer vest for Ayia Napa ligger denne stranden med kritthvit sand og turkist vann. På strandens vestre side ligger det en liten sandtunge som deler vannet og gjør stranden ekstra langgrunn og barnevennlig.

Denne stranden er tidligere omtalt som en av de vakreste i verden. Med sitt turkise vann og de store furutrærne i bakgrunnen er det ikke vanskelig å forstå. Omgivelsene gjør seg godt på bilder. Stranden tilbyr et hav av vannsportmuligheter, og langs denne og de nærliggende strendene er det et stort utvalg av restauranter og boder som selger frukt og suvenirer. Vannet er til og med perfekt for snorkling. Vannet er rolig og bølgene få.

Her kan du se TUI’s utvalg av reiser til Sardinia, Alcudia, Nissi Beach, Kreta og Makarska

Elafonissi-beach
Elefonissi, Kreta

Nissi Beach, Kypros

Det er mange barnevennlige strender på Kypros. Fem kilometer vest for Ayia Napa ligger denne stranden med kritthvit sand og turkist vann. På strandens vestre side ligger det en liten sandtunge som deler vannet og gjør stranden ekstra langgrunn og barnevennlig.

800x600-nissi-beach
Nissi Beach, Kypros

Punta Rata, Kroatia

Denne stranden på Makarska-rivieraen er tidligere omtalt som en av de vakreste i verden. Med sitt turkise vann og de store furutrærne i bakgrunnen er det ikke vanskelig å forstå. Omgivelsene gjør seg godt på bilder. Stranden tilbyr et hav av vannsportmuligheter, og langs denne og de nærliggende strendene er det et stort utvalg av restauranter og boder som selger frukt og suvenirer. Vannet er til og med perfekt for snorkling. Vannet er rolig og bølgene få.

800x600-punta-rata
Punta, Rata, Kroatia

Her kan du se TUI’s utvalg av reiser til Sardinia, Alcudia, Nissi Beach, Kreta og Makarska.

Lignende innlegg

Slik fungerer et corona-tilpasset hotell

Turene til utlandet sommeren 2020 ble utsatt i flere måneder, og startet ikke før i midten av juli, før det ble stengt igjen. I pausen har turoperatører, flyselskaper og hoteller introdusert nye rutiner og forberedt seg på å gjøre ferien din så trygg som mulig. Her kan du lese konkrete eksempler fra et av TUIs hoteller.

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.