Gran Canaria med barn – de beste tipsene

Sommeren 2018 ville familien Liv prøve noe nytt, og de valgte å dra med TUI til Gran Canaria. De bodde på Tres Vidas, ett av fem hotell på området Bahia Feliz. Familien så frem til late dager med sol og bad, kombinert med oppdagelsesferder rund omkring på øya. Her kommer dere beste tips til reisen samt opplevelser på Gran Canaria med barn.

Møt reisebloggeren Sandra Lif

Navn: Sandra Lif
Familie: Mann og to barn (5 og 8 år)
Bosted: Bromma, Stockholm Jobb: Jobber som kommunikasjonskonsulent og driver reisebloggen Lifsresor.se
Favorittreisemål i Sverige: Åre (både sommer og vinter)
Favorittreisemål i verden: Sør-Afrika, Thailand og Singapore
Neste familiereise: Reise rundt i Senegal i to uker i høstferien

Direkte utgang til basseng på Tres Vidas, Bahia Feliz

Hotell TUI Family Life Tres Vidas er et lite leilighetshotell i utkanten av Bahia Feliz. Vi valgte bort de store leilighetene for å heller nyte luksusen med såkalt poolaccess – direkte utgang til basseng. Det var helt perfekt for vår familie.

Vi hadde en stor uteplass og rett utenfor var bassenget som vi delte med tre andre leiligheter. Der kunne vi virkelig slappe av mens barna lekte med barna i naboleilighetene. Vi kunne selvfølgelig gå ned og bade ved det store bassengområdet, men det var absolutt ikke like fristende nå som vi hadde vår egen oase. Men vi tok turen til det store bassenget når 5-åringen skulle på svømmeskole. Han lærte mye og svømmeinstruktørene var helt topp så vi bestiller gjerne svømmeskole igjen.

Utsikt fra uteplassen på Tres Vidas, Bahia Feliz.

Egentid på familieferie

Selv når man reiser på familieferie, så synes vi at det er viktig at vi voksne også får gjøre ting som vi har lyst til. Jeg har alltid hatt lyst til å dykke, så en av dagene forlot jeg resten av familien på hotellområdet og tilbrakte i stedet dagen under vann.
Jeg brukte Davy Jones Diving, en dykkerskole i byen Arinaga på sydøstskysten av Gran Canaria. Til tross for nærmere 600 dykk, så hadde jeg aldri tidligere dykket i Atlanterhavet. Jeg var litt bekymret for temperaturen, men takket være våtdrakten (7mm) med hette, så klarte jeg meg veldig bra. Jeg vil vel ikke akkurat påstå at dykking på Gran Canaria er av topp klasse, men som gammel dykkeinstruktør i svensk vann, nøt jeg tross alt god sikt, vektløshet og en og annen fisk.

Feriens høydepunkt – å flyte bortover under vannflaten

Ikke bli på hotellet

Det finnes mye på store hotellkompleks som gjør at ferien for barnefamilier flyter smidig, men mitt tips er å ikke bli værende der. Da går du glipp av alle de spennende opplevelsen du kan få på en øy som Gran Canaria. Bli med på organiserte utflukter med TUI, eller dra på egne. Vi valgte å leie bil, noe som gjorde at vi lett kunne dra på utflukter og til middagsrestauranter langs hele kysten. Vi valgte å hente ut leiebilen på flyplassen istedenfor å bestille busstransport, og det var ikke mange hundrelappene vi måtte legge til for å få den friheten.

I fjellene ble vi møtt av smale serpentinveier og fantastisk utsikt.
Vi rakk å spise mer enn én paella i løpet av uken vår på Gran Canaria.

Tips til utflukter fra Bahia Feliz

  1. Kjør opp i fjellene Lei en bil og dra på oppdagelsesferd i fjellene. Sjarmerende små landsbyer, storslått utsikt og litt småskumle serpentinveier.

  2. Puerto de Mogán En koselig liten landsby sydvest på Gran Canaria. Dra hit for å gå en ettermiddagstur i havnen, spise en skalldyrmiddag på en av byens mange restauranter og avslutte dagen med å se solen gå ned i Atlanteren.

  3. Sanddynene i Maspalomas Ta en tur til denne miniørkenen lengst syd på Gran Canaria. Lek i sanddynene og ta et avkjølende bad i havet etterpå. Husk at det kan bli veldig varmt midt på dagen, så mitt tips er å dra tidlig, eller, som vi gjorde, sent om ettermiddagen.

Å leke i sanddynene i Maspalomas er både slitsomt og morsomt
Vi fikk oppleve en fantastisk solnedgang i den uendelige Atlanteren.

Sandras tips til andre barnevennlige reisemål

  1. I Dubai i finnes det noe for alle. Her kan du ligge på stranden om formiddagen, shoppe om ettermiddagen og velge middagsrestauranter fra alle verdenshjørner om kvelden. Det er heller ikke så stor tidsforskjell hjemmefra.

  2. Hong kong Her er det masse å gjøre og det er totalt annerledes enn hjemme. Dra ut i skjærgården og gå tur, kjør opp på The Peak og se byen ovenfra, eller besøk noen av byens fine museer.

  3. Thailand Man kommer liksom ikke unna at Thailand er et utrolig barnevennlig reisemål. Vakre strender, herlig klima, god mat og masse morsomme aktiviteter. Og veldig bra dykking så klart.