En dag i Bamseklubben

Bli med på en dag på TUI Blue For Families Bamseklubb! Vårt eget personale forteller hvordan de sørger for at hver dag med TUI blir et uforglemmelig ferieminne. For barna kan en hvilken som helst dag på Bamseklubben bli feriens beste eventyr.

Linnea Bay jobber med barneklubbene på TUI Family Life Atlantica Creta Paradise og Atlantica Caldera Beach. Hun tar oss med på en dag i Bamseklubben for alle barn mellom 3–5 år. Kanskje du blir litt overrasket hvor mye hun og barna rekker å gjøre på 2 timer.

Alle aktiviteter i barneklubben er laget av vårt TUI Child Care-team. Vi kombinerer stillesittende aktiviteter og bevegelige aktiviteter for å få en god flyt. Selvfølgelig har vi alltid flere vannpauser i løpet av de to timene.

Hver sommer får vi nye spennende temaer som er spesielt designet for de ulike aldersgruppene

Eventyr og magi i Bamseklubben

Barna får ikke vite på forhånd hva som skal skje i Bamseklubben. Slik blir hver dag en overraskelse. Det kan være alt fra romeventyr til en spennende jungelekspedisjon. Eller en tur på Bamses flyvende teppe til forskjellige land.

Sammen med barna finner vi ut hva som blir dagens eventyr. For å gjøre det, må vi åpne Bamses magiske skap. Ingen av de voksene klarer å finne nøkkelen, derfor er det flaks at Bamseklubben er så heldig at de får besøk av masse barn hver dag som kan bli med å lete etter nøkkelen.

Uansett hvilket eventyr det blir, garanterer vi to timer med ulike sysler, ansiktsmaling, lek og skattejakt. Ved hjelp av Bamses magiske klokke vet vi og barna alltid når vi skal gjøre hva.

Bamseklubben på Family Life Bellevue i Kroatia.
Her er leken i full gang i Bamseklubben på Family Life Bellevue i Kroatia.

Å lete etter nøkkelen og deretter åpne Bamses magiske skap er noe som de fleste barn syns er spennende. Det er da de glemmer å være nervøse, og det er da Bamseklubben blir gøy.

Det er overraskelsesmomentet som gjør Bamseklubben spesiell og magisk. Det og det faktum at det er nettopp Bamses klubb.

Dørene åpnes i Bamseklubben!

Klokken ti hver dag åpner dørene til Bamseklubben, og alle barn er mer enn velkommen! Hvis det føles litt skummelt å gå inn alene første gang, kan selvfølgelig mamma eller pappa bli med en liten stund.

Vi starter alltid med en liten velkomstaktivitet før Bamseklubben begynner. For eksempel kan det være å bygge med legoklosser eller leke med playdoh-leire.
Når alle barna er på plass, er det på tide å starte med dagens første aktivitet.

Vi begynner alltid først med å bli kjent med hverandre ved hjelp av en navnelek og Bamseklubbens Hei-sang.

Bamseklubbens regler

Vi går også alltid gjennom bamseklubben regler. For akkurat som Bamse skal vi alltid:
• Være snille
• Lytte til hverandre
• Dele med andre

Dagens eventyr har jungeltema

Som nevnt tidligere, så kan vi ikke åpne Bamses magiske skap før barna hjelper oss med å finne nøkkelen.

I dag viser det seg at det er et jungeleventyr som venter på oss. Når tiden er inne ringer det i Bamseklokken og vi får vite at nå er det tid for å lage våre egne jungeldyrmasker.

Lekne gorillaer og andre morsomme jungeldyr

Ca. kl. 10.30 er vi ferdig med jungeldyrmaskene, og klokken sier det er tid for lek. Barna får møte en gorilla som bor langt inne i jungelen, der han sitter og peller seg i nesa. Mens vi synger en sang sammen i en ring får alle i tur og orden kjenne på det ekle gorillasnørret (slimet). Når sangen er ferdig, roper vi alle Blæææh, og den som holder i ”snørret” må kaste det i midten.

Etter det går vi ut for å leke at vi er ulike jungeldyr. Vi og barna snor oss som slanger, er lange som sjiraffer eller tramper som elefanter. Hvis noen foreldre eller voksne passerer brøler vi som løver!

Jente i Bamseklubben.
Fines det løver og sjiraffer på Kypros? Ja, i hvert fall her på Family Life Nausicaa Beach!

Ansiktsmaling og djungelbowling

Tilbake inne i Bamseklubben forteller klokken oss at nå er det tid for å lage noe igjen. Vi fargelegger fine jungelpapegøyer og limer på fargerike fjær. Hvis barna vil, kan de få ansiktsmaling når de er ferdige slik at de ser ut som et ekte jungeldyr.

Når klokken er kvart over elleve så ringer klokken igjen for å fortelle at det er tid for jungelbowling – da er kulene kokosnøtter og kjeglene er palmer. Deretter er det tid for hale-napping. Alle barna har fått en ”hale” som de må beskytte mens de prøver å ta hverandres haler.

Konsentrasjonen er høy på Family Life Baia di Conte når det skal lekes med papegøyer
Konsentrasjonen er høy på Family Life Baia di Conte når det skal lekes med papegøyer

Jungeldyr og ha det-sangen

Når klokken nærmer seg tolv, går vi inn og samler alle barnas ting i Bamsesekkene. Tiden er kommer for å si ”ha det” for i dag. Vi samles og forteller hva som var det morsomste i dag og deretter leker vi en siste lek – jungelfigurer. Barna later som de er ulike jungeldyr og alle kan gjette hvilket dyr de er.

Ved tolvtiden henter du barnet og skriver det ut. Før vi skilles synger vi Bamseklubbens Ha det-sang. Hver dag sørger vi for at barna har laget noe de kan ta med hjem. I tillegg får de en fin Bamse-diplom, Bamse-armbånd og Bamse-klistremerke.

Ca. tre ganger i uken kommer Bamse på besøk i Bamseklubben. Men ofte har han og Captein T nok med å finne på rampestreker rundt på hotellet, eller rusle rundt ved bassenget og ha Aquadisco.

Bamse og Captein T slapper av.
Med et så fullpakket dagsprogram, er det ikke rart at både Bamse og Captein T unner seg en liten pause noen ganger.