Thailand – det perfekte reisemålet med barn

Thailand kan være et av verdens mest barnevennlige land å reise i. Jeg har reist med mine barn til Thailand i åtte år, og vil fortsatt tilbake for å oppleve mer.

Den første gangen vi reiste til Thailand var sønnen nettopp fylt ett år, og vi ble værende nesten ett år. Siden den gang har det blitt mange reiser til hele Thailand, fra Chiang Rai i nord til Koh Lipe i sør. Her er noen av grunnene til hvorfor jeg og familien min velger Thailand om og om igjen.

Klimaet i Thailand

Det er aldri kaldt, ingen kommer til å fryse og du slipper ekstra bagasje. Shorts, t-skjorte og badetøy holder. Å våkne
om morgenen og la barna løpe rett ut på stranden er høydepunktet under den lange norske vinteren. Å spise frokost med horisonten som utsikt. Vinden som rasler lett i palmebladene. Det lukter sol, varme, lime og sitrongress. Glem kjølige kvelder, for selv om det er overskyet eller blåser, er det varmt i luften og havet.

800crab2
Det er koselig å tilbringe hvert våkent minutt ved havet med sand mellom tærne.

Barnevennligheten i Thailand

Det er enkelt å gå på restaurant med barn i Thailand. Velg en restaurant på stranden og la barna bygge sandslott og lange krabber mens dere venter på maten, eller når de er ferdige. På turiststedene og i storbyene er det er stort utvalg av bleier, noe barnemat, myggmiddel, melkeerstatning og solkrem, ja – alt finnes, så du slipper å ta det med fra Norge. Ta med barna på et lokalt marked der de selv kan velge hva de vil ha blant alle de spennende fruktene. Å spise solmoden mango, nyplukket ananas og bananer rett fra stokken er noe helt annet enn å kjøpe frukt i matbutikken hjemme, og det gir dem minner for livet.

800mango
Ikke mye slår fersk mango på et thailandsk marked.

Prisnivået i Thailand

Prisen spiller inn når vi velger Thailand. Det finnes bosted for alle reisekasser, fra enkle hytter/bungalower til store konsepthotell med barneklubber og vannsklier. Mat, is, utflukter og strandleker kommer ikke til å ruinere deg. Dessuten er det enkelt og billig å reise rundt blant øyer og nye steder hvis du vil se mer av landet. Å reise med barn er aldri et problem, isteden blir du møtt av store smil. Du får helt enkelt mye for pengene.

800readingthailand
Avkobling deluxe.

Følelsen Thailand gir meg

Thailand kjennes fortsatt unikt. Du kan finne en øde strand, vandre i urørt regnskog, nyte total stillhet og bare være. Thailand har naturlig nok endret seg på ti år, men atmosfæren er fortsatt den samme. Jeg får det jeg forventer meg, jeg blir aldri skuffet og Thailand ønsker meg velkommen med en tropisk varm omfavnelse hver gang. Stranden er barnas lekeplass, begge barna mine har lært å svømme i Thailand. Vi får kvalitetstid som familie uten noen must og vi skaper minner. Vi er utendørs fra morgen til kveld. Svømmer blant tusenvis av fargerike fisk, ser mangemillionbyen Bangkok ovenfra, vandrer 300 trappetrinn opp til templer i fjellene, samler skjell på stranden, bader i fossefall og ser på flammeshow. Når solen går ned tar jeg og barna en massasje på stranden. De nyter det minst like mye som jeg, og da min 7 åring utbrøt «dette er livet» måtte jeg bare si meg enig.

800kohngai
På den lille øya Koh Ngai er soloppgangen like magisk hver morgen.

5 tips til deg som reiser til Thailand med små barn

  1. Ta med bæresele. Hvis barnet sliter med å falle til ro på flyet kan bæreselen hjelpe barnet til å få ro og sovne. Noen strender har veldig løs sand, og det er vanskelig å bruke barnevogn. Etter en sen middag kan det også være deilig for barnet å bli bært.

  2. Kokosolje. Kan kjøpes på det lokale markedet og er like bra mot forstoppelse som sandlopper. Hell litt kokosolje i smoothien eller vellingen hvis barnet får forstoppelse. Stryk den evt. rett på huden for å slippe loppene.

  3. Myggmiddel. Det finnes bra myggmiddel å få kjøpt i Thailand, men til små barn er det best med tynne bukser om kvelden da myggen våkner til liv.

  4. Babysete. Det finnes bilstoler for større barn mange steder, men ikke for de minste. Hvis du skal reise mye rundt med en baby, kan det være lurt å ta med dette.

  5. Gjør det ikke vanskeligere enn det er. Små barn må ikke bare spise mat fra glass. La barna spise ris (løs opp i buljong hvis det ikke kan tygge, yoghurt, mos fersk frukt, kjøp smoothies og drikk kokosvann rett fra en kokosnøtt.

800alvahangmatta
Legg deg i en hengekøye og se på solnedgangen.

TUI flyr direkte til både Phuket og Krabi – og mine favoritter når det kommer til barn og Thailand er Koh Lanta og Khao Lak.
Nervøs for en lang flyreise med barn? Her får du tips om hvordan du gjør flyreisen med barn litt lettere.